9-й тур «Ліги Парі-Матч»: «Шахтар» та «Динамо» громлять суперників

У дев’ятому турі «Ліги Парі-Матч» несподіванок не було: лідери чемпіонату, донецький «Шахтар» та київське «Динамо», розгромно розібралися зі своїми суперниками, а луганська «Зоря» вдома обіграла полтавську «Ворсклу».

Паулу Фонсека провів чергову ротацію у складі «Шахтаря». Відразу п'ятеро нових футболістів з'явилося в старті гри з «Волинню» в порівнянні з поєдинком проти «Ворскли». На поле з перших хвилин вийшли Степаненко, Коваленко, Бернард, Феррейра і Кучер, який замінив в центрі оборони травмованого Ракицького.

Свої атаки «помаранчево-чорні» в основному будували через правий фланг, де активно діяв Бутко. На 20-й хвилині захисники «Волині» мало самі не зрізали м'яч у власні ворота. Незабаром «гірники» створили найгостріший момент біля воріт лучан. Тайсон потужно бив здалеку, голкіпер впорався, але першим на підборі був Феррейра. Аргентинець скинув в центр на Коваленка, який в дотик пробив і влучив у поперечину. Проте, футболісти «Шахтаря» зуміли втілити свою перевагу в забитий м'яч. Голкіпер «Волині» на 41-й хвилині не впорався з черговим прострілом Бутка і став автором автоголу.

Малюнок гри після перерви не змінився. Знову міг стати результативним простріл Бутка, але на 52-й хвилині у Феррейри не вийшло переграти голкіпера з близької відстані. А ось на 60-й хвилині вже ніщо не завадило «гірникам» збільшити рахунок. Бернард подав кутовий, Малишев продовжив політ м'яча на дальню стійку, де точку ударом головою встановив Ордець. В середині тайму Паулу Фонсека виконав низку замін. Пішли з поля Степаненко, Тайсон і Феррейра. Замість них з'явилися Марлос, Дентіньо і Андрій Борячук, для якого це був дебют в Прем'єр-лізі. І зазначив його 20-річний вихованець клубної академії шикарним голом. На 78-й хвилині Борячук відгукнувся на простріл Бернарда і п'ятою відправив м'яч у ворота «Волині».

У свою чергу, у Сумах київське «Динамо» не залишило жодних шансів донецькому «Олімпіку», здобувши надупевнену перемогу з рахунком 4:0. Сергій Ребров суттєво перекроїв стартовий склад своєї команди у порівнянні з програним «Зорі» матчем тижневої давнини. На лаві запасних опинилися Шовковський, Антунеш, Гармаш та  Буяльський, а Гладкий взагалі не потрапив до заявки на гру. Замість них у старті вийшли Рудько, Макаренко, Сидорчук, Федорчук та Мораєс.

«Біло-сині» розпочали гру дуже активно, з перших хвилин наполегливо почавши розгойдувати захисні редути «Олімпіка», який до цього туру підійшов на четвертій позиції у чемпіонаті Динамівці сміливо діяли поблизу штрафного донеччан, і це досить швидко принесло результат. На восьмій хвилині Гонсалес продерся до штрафного, залишивши позаду одразу кількох суперників, та прострілив у район воротарського майданчика, куди вчасно набіг Циганков і у дотик переправив м’яч у сітку воріт.

Забивши гол, динамівці не збавили обертів і продовжили атакувати ворота номінальних господарів поля. Вже у середині тайму Махарадзе пропустив вдруге. Після розіграшу стандарту Сидорчук намагався прокинути м’яч повз Дороніна, і той зіграв рукою у власному штрафному. Арбітр, не вагаючись, вказав на позначку, і до м’яча підійшов Мораєс. Бразилець упевнено реалізував пенальті, забивши свій п’ятий м’яч у цьому сезоні.

Вже на початку другого тайму Сергій Ребров провів першу заміну. Під оплески трибун залишив поле Циганков, і ще більші оплески спричинив вихід Ярмоленка. Усього чотири хвилини знадобилося Андрію, аби створити третій м’яч. Він прорвався по своєму правому флангу, обігравши Немчанінова, та прострілив у центр на абсолютно вільного Гонсалеса, для якого не склало жодних складнощів пробити Махарадзе.

Чергового голу не довелося довго чекати. Махарадзе зреагував на удар з близької відстані Беседіна після прострілу Сидорчука з правого флангу, але м’яч відскочив прямо на Федорчука. Перший постріл Валерія прийняла на себе поперечина воріт, але доля надала йому ще одну спробу, яку він вже не згаяв.

Усі результати 9-го туру:

«Олімпік» (Донецьк) – «Динамо» (Київ) – 0:4

«Шахтар» (Донецьк) – «Волинь» (Луцьк) – 3:0

«Зоря» (Луганськ) – «Ворскла» (Полтава) – 2:1

«Зірка» (Кропивницький) – «Сталь» (Камянське) – 0:0

«Чорноморець» (Одеса) – «Дніпро» (Дніпро) – 0:0

«Олександрія» (Олександрія) – «Карпати» (Львів) – 3:2

Підписатися на новини