«Динамо» у меншості програло «Наполі»

Київське «Динамо» невдало розпочало чергову кампанію у Лізі чемпіонів. У матчі першого туру групового турніру найпрестижнішого клубного турніру чемпіон України програв на своєму полі італійському «Наполі» - 1:2.

Наставник «Динамо» Сергій Ребров вирішив усіх здивувати стартовим складом. І якщо появу Макаренка на правому фланзі захисту можна було спрогнозувати, то до виходу з перших хвилин Віктора Циганкова не був готовий, напевно, ніхто, особливо враховуючи той факт, що 18-річний півзахисник лише кілька турів тому дебютував у Прем'єр-лізі, провівши 13 хвилин у матчі зі «Сталлю».

Динамівці розпочали матч, як кажуть, із місця в кар'єр. Не встигла секундна стрілка зробити один оберт, як Сидорчук майже від центру поля перевірив пильність Рейни – голкіпер «Наполі» все ж витягнув м'яч з-під поперечини.

Поступово гості вирівняли гру й усе частіше на випади динамівців відповідали своїми, от тільки намагалися власні комбінації розіграти до вірного й тривалий час до ударів по воротах Шовковського справа не доходила. А от «біло-сині» поступово пристрілювалися, й нарешті в середині тайму відкрили рахунок. Після подачі з правого флангу Мораєс скинув м'яч на лінію воротарського майданчика, звідки Гармаш з розвороту поцілив у незахищений кут воріт.

Забитий м'яч дозволяв підопічним Сергія Реброва більш розкуто почуватися на полі, однак гості, не створивши фактично жодного небезпечного моменту, за десять хвилин зрівняли рахунок. До взяття воріт призвела проста комбінація – Гулам виконав навіс із лівого флангу, Шовковський не вийшов на перехоплення, а Мілік вдало зіграв на другому поверсі та ударом головою відновив паритет. Але на цьому неприємності для «Динамо» не завершилися – буквально перед самою перервою гості й узагалі вийшли вперед. Причому знову відзначився польський нападник «Наполі», цього разу вдало зігравши на підбиранні після того, як Антунеш виніс м'яча з лінії воріт, та, пробивши головою за недосяжною для Шовковського траєкторією, забив другий м'яч.

Такий рахунок уже змушував футболістів «Динамо» активніше йти вперед, на чому, напевно, наголошував тренерський штаб у перерві. Однак неаполітанці, застосовуючи високий пресинг, не дозволяли «біло-синім» будувати власні атаки. Як наслідок, за весь другий тайм кияни не завдали жодного удару в рамку воріт – як, утім, і гості, але з тією лише різницею, що рахунок на табло влаштовував саме італійців. А після того, як «Динамо» залишилося в меншості, коли на 68-й хвилині арбітр вилучив Сидорчука за симуляцію, киянам узагалі стало важко. Господарі аж до фінального свистка безрезультатно билися у стіну неаполітанського захисту, а підопічні Мауріціо Саррі ззовні спокійно довели матч до власної перемоги.

Ліга чемпіонів. Група «B»

1-й тур

«Динамо» (Київ, Україна) – «Наполі» (Неаполь, Італія) – 1:2

Голи: Гармаш (26) – Мілік (36, 45+2)

Попередження: Сидорчук, Гармаш – Мілік

Вилучення: Сидорчук (68, друге попередження)

«Динамо»: Шовковський (к) – Макаренко, Віда, Хачеріді, Антунеш, Рибалка (Корзун, 81), Ярмоленко, Сидорчук, Гармаш, Циганков (Гусєв, 73), Мораєс (Гладкий, 87)

«Наполі»: Рейна – Хісай, Альбіоль, Кулібалі, Гулам, Аллан, Жоржіньйо, Гамшик (к) (Зелінські, 62), Кальєхон, Мертенс (Інсіньє, 73), Мілік (Габб'ядіні, 82)

Підписатися на новини