Святкове тренування збірної

29 серпня національна збірна команда України провела відкрите для вболівальників заняття на НСК «Олімпійський».

Напередодні старту у відбірковому турнірі чемпіонату світу, який для «синьо-жовтих» розпочнеться 5 вересня матчем проти команди Ісландії, національна збірна України провела на НСК «Олімпійський» відкрите тренування для своїх уболівальників. А їх цього вечора на головну арену країни завітало чимало – біля чотирьох тисяч.

Якщо для Андрія Шевченка прес-конференція перед тренуванням була другим офіційним заходом на посту головного тренера «синьо-жовтих» після свого призначення, то для оновленої збірної саме це заняття – першою офіційною презентацією на початку нового етапу життя команди.

До початку тренування, яке проходило під керівництвом нового тренерського штабу, команда провела офіційне фотографування, а потім, поспілкувавшись із журналістами, гравці та наставники зробили фото на згадку із дітьми, чиї батьки були змушені залишити тимчасово окуповані території, або ж захищають нашу державу, беручи участь в АТО.

Отримавши чудові фото, незабутні емоції та подарунки від Федерації футболу України дітки вже за кілька хвилин разом з іншими уболівальниками брали участь у «полюванні» на футбольні м’ячі, які на трибуни вибивав захисник «синьо-жовтих» та німецького «Дармштадту» Артем Федецький. Трохи згодом, вже безпосередньо під час тренування та по його закінченню, цю приємну місію виконали інші гравці збірної, головний тренер команди Андрій Шевченко та президент ФФУ Андрій Павелко.

Саме ж заняття, хоча й проходило дещо у незвичному форматі, пройшло за повної відповідальності. Після нетривалої розминки, гри в «квадрат» частина «збірників», зокрема ті, що брали участь у матчах за свої клуби в суботу та неділю, залишили заняття – тренерський штаб команди дав футболістам можливість відновитися після виснажливих поєдинків. Втім, залишити «Олімпійський» набагато раніше своїх партнерів по команді їм не вдалося: на шляху до автобусу футболістам довелося витримати ще одну справжню атаку уболівальників, які прагнули сфотографуватися, або ж отримати автограф свої кумирів.

Решта ж футболістів продовжували тренування. Голкіпери займалися окремо, польові гравці провели двосторонку на шість маленьких воріт на чверть поля. Причому, гра проходила за справжніх футбольних умов – кожен вдалий фінт чи успішну дію уболівальники вітали гучними оплесками. Як, власне, і кожен гол чи сейв голкіпера у заключній частині тренування, яке команда завершувала ударами по воротам.

Оплесками уболівальники проводжали гравців і тренерів команди у роздягальню, а Андрій Шевченко подякував їм за підтримку. Вже у вівторок у команди починається звична важка та кропітка робота з підготовки до надважливої гри.

Підписатися на новини