Україна завершує виступи на Євро-2016 поразкою від Польщі

Національна збірна команда України поступилася Польщі у заключному матчі групового турніру Євро-2016 на стадіоні «Велодром» у Марселі.

Матч зі збірною Польщі, який ставав для української команди заключним на чемпіонаті Європи 2016 року, мав пройти під лозунгом «перемоги заради престижу та честі країни». Звичайно, турнірної мотивації «синьо-жовті» не мали, але поєдинки такої ваги проходять не кожен день, і футболісти прагнули довести вболівальникам, що передчасний виліт зі змагань став прикрим збігом обставин.

Михайло Фоменко, як і обіцяв на передматчевій прес-конференції, зробив низку змін у стартовому складі, надавши шанс проявити себе Бутку, Кучеру, Зозулі, Ротаню та Зінченку. Схожим чином поступив і керманич «Кадри» Адам Навалка, який залишив на лавці запасних виконавців, що «висять» на картках, а також тих, хто зміг би підсилити склад у майбутніх матчах плей-офф – Піщека, Пешко, Блащиковські.

Українці зі стартових миттєвостей продемонстрували, що на поляків чекатиме серйозна битва на кожному клаптику футбольного поля. Але саме гравці у білій формі були першими, хто змусив численну армію вболівальників на «Велодромі» піднятися зі своїх місць. Вже на 3-й хвилині Левандовські майстерно вивів Міліка на ударну позицію за місцем лівого інсайда, але Пятов обрав вірну позицію у воротах.

На 9-й хвилині швидка багатоходівка за участю Коноплянки, Зінченка, Зозулі та Ярмоленка загрожувала воротам Фабіанські, але Паздан в останній момент підкотився під удар Андрія, нівелювавши небезпеку з боку нашого вінгера.

Загалом, відчувалося велике бажання з боку «синьо-жовтих», чого відверто не вистачало у протистоянні із Північною Ірландією. Підопічні Михайла Фоменка агресивніше діяли у відборі і непогано комбінували за присутності майстра пасу Руслана Ротаня. На 17-й хвилині збірна України створила перший стовідсотковий момент: Ротань передачею розрізав захисні редуті поляків, вивівши Ярмоленка майже сам-на-сам із воротарем, але Андрій не влучив у рамку.

Ще через 12 хвилин Коноплянка ледве не скористався позиційною помилкою захисника: Євген змістився з лівого флангу у центр, але м’яч після його удару пройшов повз праву для Фабіанські стійку. Під завісу тайму вінгер «Севільї» знову отримав нагоду для швидкісного рейду, але рикошет після флангового прострілу Бутка дезорієнтував Коноплянку, і йому вдалося завдати вирішального удару по воротах суперників.

Після перерви українці продовжили шукати щастя біля воріт польської команди. Зінченко відгукнувся на навісну передачу Коноплянки з лівого флангу, але м’яч після його верхової спроби не влучив у ціль.

Навалка у перерві вирішив підсилити гру польської збірної появою досвідченого Блащиковські. І на 54-й хвилині він віддячив тренеру за довіру, отримавши пас у нашому штрафному після стандарту та невідпорно пробивши у дальній верхній кут воріт Пятова. Капустка ж майже одразу і зовсім міг знімати питання щодо переможця у зустрічі. Українці обрізалися під час власної атаки, а контрвипад у виконанні Бартоша, Міліка та Левандовські лише дивом не завершився взяттям воріт.

Після цього «синьо-жовті» перейшли у тривалий позиційний наступ на ворота «Кадри». Полякам мінімальна перевага у рахунку була до снаги, а нашим футболістам найчастіше не вистачило командного руху в атакувальній зоні. Були в українців спроби дальніх ударів, але ані Зінченко, ані Коноплянка особливо не потурбували ними голкіпера Фабіанські.

У сподіваннях врятувати гру і врешті хоча б залишити поточну європейську першість із забитим голом Михайло Фоменко кинув у бій Коваленка. І Віктор не загубився на полі, саме завдяки його активним діям можливість вразити ворота Фабіанські мав Ротань. Але воротар збірної Польщі вигягнув складний м’яч з лівого нижнього кута. Надійно кіпер зіграв і в епізоді, коли свого фірмового дальнього «пострілу» завдавав Ярмоленко.

0:1 – збірна України завершує свої виступи на чемпіонаті Європи. На жаль, з нулем як у графі забитих голів, так і турнірних очок.

Євро-2016

Україна – Польща – 0:1

Гол: Блащиковскі (54)

Попередження: Ротань, Кучер - Капустка

Україна: 12. Пятов – 2. Бутко, 3. Хачеріді, 5. Кучер, 6. Степаненко, 7. Ярмоленко, 8. Зозуля (Тимощук, 90+2), 14. Коноплянка, 14. Ротань (к), 17. Федецький, 21. Зінченко (9. Коваленко, 73)

  

Польща: 22. Фабіанські – 2. Паздан, 3. Єнджейчик, 4. Ционек, 6. Йодловець, 7. Мілік (23. Стажинські, 90+3), 9. Левандовські (к), 10. Криховяк, 15. Глік, 19. Зелінські (16. Блащиковські, 46), 21. Капустка (11. Гросіцкі, 71)

Підписатися на новини