Євро-2016: Україна поступилася Північній Ірландії в Ліоні

Національна збірна команда України поступилася команді Північної Ірландії у матчі другого туру у групи «С» на Євро-2016.

Головний тренер національної збірної України Михайло Фоменко зробив усього одну зміну після стартової поразки від Німеччини на Євро-2016 – шанс проявити себе на вістрі атаки отримав Євген Селезньов. Його ж колега по тренерську цеху Майкл О’Ніл залишив на лавці одразу п’ятьох виконавців, які розпочинали матч із Польщею. Серед них опинився і кращий бомбардир британської команди у відборі європейської першості – Лафферті.

Матч розпочався без розвідки, адже обом збірним втрачати було нічого на цьому чемпіонаті. Вже на четвертій хвилині Даллас дальнім ударом перевірив пильність Пятова, і наш воротар продемонстрував усім, що повністю готовий до активний дій з боку суперників і шумового пресингу з боку британських вболівальників, зокрема. Україна відповіла атакою лівим флангом: Селезньову не вистачило кількох метрів, аби дотягнутися до прострільної передачі Шевчука.

У перипетії футбольних розбірок втрутився дощ, який щільною завісою накрив «Стад де Жерлан» у Ліоні, через що стартові емоції на полі трохи вщухли. В цілому, якщо у матчі з Німеччиною наші гравці переважно вичікували свої нагоди, діючи «другим номером», то у протистоянні з «біло-зеленими» нам потрібно було диктувати ігровий темп. Завдання це не із простих для «синьо-жовтих», які звикли до швидкісних флангових контрвипадів.

Тому перша половина першого тайму пройшла за низької командної швидкості під час побудови атак – хлопці Фоменка адаптувалися до ігрових умов. Можна згадати прохід Ярмоленка і момент у Селезньова, якому не вистачило міліметрів, аби замкнути флангову передачу від партнера. Також пригадується «постріл» Ракицького з 35-ти метрів – чітко до рук МакГоверна. Північна Ірландія, у свою чергу, також не нехтувала атаками. Найбільшу небезпеку воротам Пятова становили переважно стандарти, яким наш голкіпер, на щастя, давав раду.

На початку другого тайму пішла справжня злива з градом, і це стало символічним для британців, які звикли до такої погоди. На 49-й хвилині МакОлі підключився до стандартного положення на дальній стійці і переправив м’яч у сітку воріт. Українці кинулися відіграватися, але МакГоверн впорався із ударом головою у виконанні Селезньова. На 58-й хвилині арбітр прийняв рішення зупинити поєдинок через жахливі погодні умови, але і ця зупинка не допомогла нашим футболістам прийти у себе.

На 71-й хвилині шанс зрівняти рахунок був у Коваленка. Віктор опинився першим на підборі після скидки головою Селезньова, але ударом з 18-ти метрів не влучив у верхній кут. В останні 15 хвилин гри «синьо-жовті» спробували влаштувати щось на кшталт останнього штурму володінь північних ірландів. МакГоверн, зокрема, витягнув м'яч після дальнього удару Ярмоленка. Але проведенню швидкісних атак заважало дуже вологе поле, а до наших позиційних задумок «біло-зелені» виявилися готовими. Не допомогли навіть кадрові зміни Фоменка, який кинув у бій Зозулю, Гармаша та Зінченка. На жаль, після двох поєдинків на першості Європи в українців - нуль очок.

Євро-2016

Україна – Північна Ірландія – 0:2

Гол: МакОлі (49), МакГінн (90+6)

Попередження: Селезньов, Сидорчук – Ворд, Даллас

Україна: Пятов – Ракицький, Федецький, Шевчук, Хачеріді, Коваленко (Зінченко, 83), Ярмоленко, Степаненко, Коноплянка, Сидорчук (Гармаш, 73), Селезньов (Зозуля, 71)

Північна Ірландія: МакГоверн – Х’юз, МакОлі, Каткарт, Дж. Еванс, С. Еванс, Девіс, К. Еванс (МакНейр, 90+2), Даллас, Ворд (МакГінн, 69), Норвуд, Вашингтон (Магенніс, 84)

Фотогалерея Україна - Північна Ірландія: матч під градом

Підписатися на новини