Перший матч на Євро-2016: поразка, за яку не соромно

12 червня, у Ліллі на стадіоні «П’єр Моруа» національна збірна України провела свій перший матч у фінальній частині Євро-2016. Суперниками українців був не аби хто, а чинний чемпіон світу – збірна Німеччини.

Перед грою у складі німецької збірної виникли кадрові проблеми в захисній ланці. Йоахім Льов не міг розраховувати на досвідченого Маттса Хуммельса. У команди Михайла Фоменка ж навпаки, всі футболісти були в строю і готові до бою. Але на руку нашим суперникам було те, що збірна Німеччини ще жодного разу не програвала стартовий матч у фінальних турнірах чемпіонату Європи.

Стартовими складом можна сказати трішки здував лише наставник українців. Так з перших хвилин на полі з’явився молодий Віктор Коваленко. У Льова ж вийшов передбачуваний склад.

Німці одразу захопили ініціативу у матчі. Вже на 4-й хвилині атака супенрників ледь не завершилася неприєносями для підопічних Фоменка, проте удар Дракслера був по центру воріт, і Пятов спокійно розібрався у цьому епізоді.

Наші хлопці одразу відповіли і показали своє прагнення гостро атакувати. Федецький у підкаті буквально вирвав м’яч у суперника і віддав вивірену передачу на лінію штрафного, де Коноплянка здавалося вже поклав «круглого» в дев’ятку, але Нойєр продемонстрував, чому саме його вважають одним з кращих воротарів планети.

На 12-й хвилині гри знову небезпека для українців прийшла з лівого флангу, але цього разу Гектор, якого наші залишили неприкритим в районі одинадцятиметрової позначки, з вбивчої позиції пробив невдало.

У першій половині першого тайму німці дуже активно застосовували фланги, і саме вони несли небезпеку. І саме після стандарту на 19-й хвилині «синьо-жовті», на жаль, пропустили. Сидорчук програв верхову боротьбу Мустафі і той головою переправив м’яч у сітку.

Українці могли відігратися вже за п’ять хвилин. Коноплянка виконав подачу з кутового, і Хачеріді пробивав дуже небезпечно головою, але на висоті знову був Нойєр.

Через три хвилини потому німці повинні були подвоювати рахунок на табло. Кроос з глибини знайшов пасом Хедіру, і той майже в притул розстрілював Пятова, але Андрій з цим ударом впорався. Претензії можна пред’явити захисникам, які не підстрахували один одного та дозволили супернику вийти сам-на-сам з голкіпером збірної України.

Ще за мить, черговий кутовий від українців приніс небезпеку біля воріт німців, але удар Шевчука виявися не точним.

Під завісу першого тайму «синьо-жовті» додали в активності, і на 37-й хвилині, м’яч вже здавалося влітає в сітку воріт, але Боатенг чудому зумів його винести з лінії воріт, після удару-прострілу Коноплянки. У цій атаці також можна відзначити Ярмоленка, який вивіреним пасом знайшов Євгена. Після цього українці навіть зуміли забити, але Федецький потрапив в офсайд і гол Ярмоленка не зарахували. Українці затисли суперника біля воріт, чинні чемпіони світу ледь стримували натиск наших хлопців, які здається відчули свою гру, і тут, як у боксі, свисток на перерву, можна сказати, врятував німців.

Але після перерви і розмови з тренером у роздягальні наші суперники знову заграли активніше і почали контролювати гру. На 52-й хвилині Кроос завдавав потужного удару по воротам Пятова, м’яч після його пострілу ледь зачепив хрестовину.

На 57-й хвилині зустрічі підопічні Фоменка отримали право на стандарт. Ракицький метрів з 25-ти пробивав у нижній кут, удар потягнув Нойєр.

Наставник української збірної Михайло Фоменко на 66-й хвилині зустрічі вирішив внести корективи в атакувальній ланці своєї команди, і замість Зозулі випустив Селезньова, сподіваючись на його добру гру на другому поверсі. Після цього німці провели швидку флангову атаку, яку ударом головою завершував Дракслер – вище воріт. На 75-й хвилині матчу про себе нагадав вже Мюллер, який низом пробивав з за-меж штрафного майданчика. Тут свою реакцію знову продемонстрував Пятов.

У заключні 10 хвилин гри найнебезпечнішим у складі бундестіму був Шюрле, який замінив Дракслера. Він мав дві чудові нагоди аби забити гол. Але у першому моментів його підвела точність, а у другому Пятов підстрахував своїх захисників.

У останні хвилини зустрічі команди по черзі створювали небезпечні моменти біля воріт один одного. Але більше пощастило німцям. В одній з блискавичних атак досвідчений Шванштайгер замкнув простріл з лівого флангу.

У підсумку прикра поразка нашої команди з рахунком 0:2, але гра збірної України дарує нам надію на подальший позитивний результат у наступних матчах.

Нагадаємо, що інший матч у групі С, де виступає українська збірна, між збірними Польщі та Північної Ірландії завершився мінімальної перемогою поляків – 1:0. Переможний м’яч на рахунку Міліка, з ірландцями підопічні Фоменка зіграють 16 червня в Ліоні на «Парк Олімпік Ліон».

Євро-2016. Група С. 1-й тур

Німеччина – Україна – 2:0



Голи: Мустафі (19), Швайнштайгер (90+2)

Німеччина: Нойєр – Гектор, Боатенг, Мустафі, Хеведес, Крос, Хедіра, Дракслер (Шюрле, 78), Єзіл, Мюллер, Гьотце (Шванштайгер, 89)

Україна: Пятов –Шевчук (к), Хачеріді, Ракицький, Федецький, Степаненко, Сидорчук, Коваленко (Зінченко, 73), Ярмоленко, Коноплянка, Зозуля (Селезньов, 66)

Попередження: Коноплянка (68)

Фотогалерея матчу Німеччина - Україна

Підписатися на новини