Україна здобуває перемогу в останньому спарингу перед Євро-2016

3 червня в італійському місті Бергамо відбувся товариський матч Албанія — Україна, у якому учасники майбутнього чемпіонату Європи спробували свої сили у запеклій та жорсткій грі.

Михайло Фоменко продовжив награвати основний склад команди, яка розпочне виступи на Євро вже 12 червня. З перших хвилин на поле вийшли майже всі ті самі гравці, що і у переможному матчі проти Румунії: Шевчук, Федецький, Ракицький та Хачеріді цементували захист, а Ярмоленко, Коноплянка та Зозуля, за підтримки Гармаша та Сидорчука, мали пробиватись до воріт збірної Албанії.

Одразу треба зазначити, що наші суперники вийшли на поле без жодного нервування й швидко довели, що їх дебютний вихід на Євро є невипадковим. Хоча українці й відкрили рахунок першими (Степаненко на 8-й хвилині забив гол після стандарту), албанцям знадобилось лише три хвилини, щоб відігратися: Садіку отримав розрізний пас, прорвався до воріт Пятова та одним ударом переправив м'яч у сітку. Після цього формальні господарі поля притисли нашу збірну до воріт та вдало застосували пресинг.

Лише на 30-й хвилині матчу українці змогли вийти зі своєї половини поля та перейти до атак флангами. На жаль, паси та навіси Коноплянки та Ярмоленка не доходили до Зозулі, який був надійно перекритий опонентами.

До того ж Албанія отримала шанс подвоїти рахунок на 35-й хвилині: Садіку опинився в центрі карного майданчика й пробив прямо у Пятова. Українці відповіли гарматним пострілом у виконанні Сидорчука, м'яч парирував Беріша.

У перерві Михайло Фоменко замінив Шевчука на Бутка, а Гармаша на Коваленка. Після таких змін українці жваво розпочали атаки. Бутко пройшов лівим флангом та віддав передачу на Коноплянку, той навісив до воріт прямо на голову Зозулі. Удар Романа Беріша відбив, але Ярмоленко добив м'яч у сітку.

Другий гол змусив гравців збірної Албанії активно діяти. Протягом десяти хвилин вони влаштували справжній штурм воріт Пятова, який двічі відбівав удари та виносив м'яч за лицьову лінію після двох штрафних та кількох кутових.

Поставити крапку українці могли вже на 65 та 68 хвилинах. Коноплянка після вдалої передачі Коваленка здалеку ледь не влучив у ворота суперника. А вже за три хвилини Ярмоленко втратив шанс зробити дубль, пробивши вище воріт після розіграшу кутового.

Не можна ще раз не відзначити й вдалу гру голкіпера Албанії: Беріша кілька разів переривав небезпечні паси українців та виконував роль надійного "останнього" захисника.

Останні п'ять хвилин матчу безперечно треба записати в актив збірної України. Наші гравці вдало захищалися та швидко виходили у контратаки. Одного разу на пас перед воротами Албанії не встиг Селезньов, котрий замінив Зозулю, але результативною видалася наступна атака українців лівим флангом: після передачі Коваленка Коноплянка був першим на добиванні та переправив м'яч у ворота Албанії.

Албанці билися до останньої миті гри та небезпечно розігрували стандарти, що виникали у карному майданчику українців. Проте їм так і не вдалося змінити рахунок цього матчу: 1:3. Команда Фоменка святкує перемогу та має встигнути зробити роботу над помилками, що виникали у захисті.

Албанія – Україна – 1:3

Албанія: Беріша — Леньяні (Гаші, 67), Хюсай, Цана (к) (Аєті, 46), Аголлі, Садіку (Чикаллєші, 60), Джака (Баша, 46), Маврай, Каче (Балай, 74), Роші, Абраші (Мемушай, 46)

Україна: Пятов — Федецький, Шевчук (к) (Бутко, 46), Хачеріді, Ракицький, Ярмоленко (Зінченко, 77), Степаненко (Тимощук, 90), Гармаш (Коваленко, 46), Коноплянка, Сидорчук (Ротань, 67), Зозуля (Селезньов, 62)

Голи: Садіку (12) —  Степаненко (8), Ярмоленко (49), Коноплянка (87)

Підписатися на новини