Петро Порошенко побажав збірній України успіхів на Євро-2016

Голова держави та президент ФФУ Андрій Павелко взяли участь у церемонії від’їзду національної збірної України на чемпіонат Європи з футболу.

22 травня у Києві на Михайлівський площі відбулася урочиста церемонія від'їзду збірної України на чемпіонат Європи з футболу, що пройде у Франції. На сцену перед тисячами глядачів, які зібралися у центрі столиці, під оплески вийшли гравці національної команди, а також головний тренер збірної України Михайло Фоменко та його помічники Володимир Оніщенко та Андрій Шевченко.

Президент України Петро Порошенко, який особисто взяв участь у церемонії, звернувся до футболістів та глядачів з урочистою промовою. Голова держави наголосив, що відчуває радість від того, що серед 24 найкращих футбольних збірних Європи є й українська.

Крім цього, Петро Порошенко підкреслив об’єднувальну роль футболу в українському суспільстві: «У мене перед очима стоїть чемпіонат Європи 2012 року. Що було найяскравішою подією цього чемпіонату? Виявляється, не події на футбольному полі, а нічний Донецьк, огорнутий у жовто-блакитні кольори, який співає український гімн. І це було об’єднання усього Донецьку і всієї України. Я переконаний, що й зараз футбол відіграє таку саму важливу роль, і ми маємо усі можливості найближчим часом співати футбольний гімн, український гімн у Донецьку під жовто-блакитними прапорами».

Президент України висловив упевненість, що результат нашої збірної буде не менш вдалим, ніж участь у Євробачені-2016 амбасадора України на Євро-2016 співачки Джамали.

До збірної також звернувся й президент Федерації футболу України Андрій Павелко. Він зазначив, що команда завжди може розраховувати на підтримку глядачів з усієї країни та особливо на підтримку воїнів АТО, які відвідували матчі збірної під час відбору на Євро-2016.

«Ми уперше пробилися на чемпіонат Європи через кваліфікацію. Я бачу у цьому знак, що наша команда зможе показати у Франції результат, яким ми будемо усі разом пишатися та пишатися нашими футболістами. Гравці завжди будуть очікувати на енергію та підтримку від вболівальників, щоб виступити як найкраще. Наш тренерський штаб сьогодні, як ніколи, спрямований на найвищі досягнення. Усі ми будемо очікувати від наших гравців чудової, красивої гри та перемоги», - заявив Андрій Павелко.

У відповідь на побажання успіхів один з лідерів збірної України Артем Федецький висловив вдячність усім вболівальникам за те, що вони завжди підтримували команду: «З боку команди хочу подякувати, що ви завжди були з нам. У радісні хвилини, у хвилин перемог, та, звичайно, не у дуже хороші часи, коли збірна показувала не той футбол, який ви б хотіли».

Після завершення церемонії збірна України відправилася у Італію, де гравці разом з родинами пройдуть відновлювальний збір, а потім проведуть два товариських матчі проти збірних Румунії (29 травня) та Албанії (3 червня). Перший матч на Євро-2016 українські футболісти зіграють 12 червня проти збірної Німеччини.

Підписатися на новини