У фіналі Кубку України зійдуться «Зоря» та «Шахтар»

Луганська команда вперше у своїй історії пробивається до фіналу Кубка України, забивши вирішальний гол зі штрафного на останніх хвилина півфінального поєдинку.

Про несподівані тактичні перебудови мова не йшла – задля результату кожна зі сторін покладалась на все найкраще, що має на сьогоднішній день. Не в останню чергу завдяки швидкому голу господарів, інтрига розгорілася з новою силою. Прохід Олександра Караваєва завершився традиційною подачею у центр, де Олександр Сваток погано обробив м’яч, а Джаба Ліпартія ніби цього і чекав. Далі Пилип Будківський мав ще один шанс, проте на деякий час «Дніпро» заволодів ініціативою. Луганці перечекали такий відрізок, а потім аж до перерви були помітно ближчими до ще одного голу. Іван Петряк не у той бік закрутив удар метрів з 16-ти, а кілька прострілів не доходили до адресата. Тож на перерву команди пішли з рівновагою за сумою 2-х зустрічей, однак «Зорі» не можна було пропускати.

У другій половині гри більше часу в атаці провели луганці, причому в усіх ключових епізодах на вістрі опинявся Будківський. Він і у стійку влучав, і на мить не встигав випередити Яна Лаштувку, і головою невлучно пробивав, але пізніше його активність все ж принесла результат. «Дніпро» знайшов у собі сили завдяки запасним гравцям – Роман Безус та Бруно Гама створили немало клопоту Микиті Шевченку та захисту господарів. Гра зупинялась через поведінку глядачів, тому Анатолій Абдула компенсував чимало часу. І саме після завершення 90-та хвилин, коли багато хто вже очікував овертайму, було призначено штрафний за затримку Будківського Сватком. Андрій Тотовицький ударом метрів з 25-ти у «дев’ятку» поставив крапку – 2:0.

Кубок України. 1/2 фіналу. Матч-відповідь

«Зоря» (Луганськ) – «Дніпро» (Дніпропетровськ) – 2:0

Голи: Ліпартія (8), Тотовицький (90+5)

«Зоря»: М. Шевченко - Сіваков, Чайковський,  Гордієнко, Каменюка,  Ліпартія (Тотовицький, 50), Рафаель, Караваєв (Сухоцький, 78), Будківський, Петряк (Гречишкін, 81), Опанасенко

«Дніпро»: Лаштувка - Джон Руїс (Бруну Гама, 60), Лучкевич (Кобахідзе, 87), Шахов, Ротань, Папа Гуйє, Андерсон Піко, Сваток, Федецький, Політило (Безус, 36), Матеус

Другим фіналістом розіграшу Кубка України 2015/16 прогнозовано стала донецька команда.

Варто визнати, що активніше почала грати команда з Олександрії – до цього підштовхував результат першої зустрічі, і гостям обов'язково потрібно було забивати. За перші 3 хвилини, у них було два шанси, але жоден не завершився ударом у створ. А «гірники» досить швидко відкрили рахунок: Марлос заробив штрафний удар, Даріо Срна зробив навіс з правого флангу, а Максим Малишев залишився без опіки і точним ударом головою під поперечину завершив нехитрий розіграш. Решту часу першого тайму «Шахтар» повністю перевершував «Олександрію» в контролі м'яча, було кілька небезпечних моментів, в яких Марлос та Коваленко не змогли збільшити перевагу.

У другому таймі було помітно, що господарі набагато активніші в атаці, тоді як «Олександрія» вирішила застосувати вичікувальну тактику – як і раніше, один гол міг перевести матч у додатковий час. Але у них відверто не виходила гра на контратаках. Тайсон отримав пошкодження і був замінений на Веллінгтона Нема, і цей вимушений крок дозволив забити вдруге перед самим фінальним свистком. Але до того олександрійці пішли вперед, створили кілька моментів, але навіть без натяку на влучний удар. Згодом Іван Ордець видав передачу метрів на 60, і непорозуміння Павла Басова та Владислава Леванідова дозволило Веллінгтону Нему виграти боротьбу і забити дуже ефектний м'яч, після якого остаточно стало зрозуміло, що саме «Шахтар» у фінальному матчі Кубка України зустрінеться з «Зорею».

Кубок України. 1/2 фіналу. Матч-відповідь

«Шахтар» (Донецьк) – «Олександрія» (Олександрія) – 2:0

Голи: Малишев (15), Веллінгтон Нем (90+2)

«Шахтар»: Каніболоцький - Срна, Ордець, Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко, Малишев, Коваленко, Марлос (Бернард 76), Едуардо (Гладкий 71), Тайсон (Веллінгтон Нем, 68)

«Олександрія»: Леванідов, - Імереков, Мікіцей, Банада, Басов, Леонов (Чорній 55), Запорожан (Старенький 80), Грицук, Дедечко, Пономарь, Козак

Підписатися на новини