24-й тур: «Шахтар» здолав чемпіона

24-й тур УПЛ запам’ятався українським «класіко» «Шахтар» - «Динамо». У минулому турі кияни вдома оформили своє вже 15-те чемпіонство, а «гірники» мали чималу очкову перевагу над найближчим суперником, щоб не перейматися за другу сходинку. Тому в обох суперників була відсутня турнірна мотивація, проте «динамівці» хотіли віддати борг за поразку з рахунком 0:3 у першому колі, і тому наставник новоспечених чемпіонів Сергій Ребров виставив основний склад на цей матч. Мірча Луческу – навпаки, пам’ятаючи про матч-відповідь ЛЄ в Севільї, задіяв лише декілька гравців основи.

Обидві команди почали гру активно, на високих швидкостях, але перший момент у матчі виник лише на 10-й хвилині: Бернард непогано віддав в штрафний «Динамо», там вистрибнув захисник «гірників» Кривцов, але він пробив головою вище воріт. «Динамівці» відповіли схожою нагодою забити, але цього разу вище воріт після навісної передачі від Сілви пробив Гусєв.

Надалі гості взяли м'яч під контроль, а «Шахтар» сподівався на контратаки. Однак територіальна перевага нічого киянам не дала, а «гірники» своїм першим шансом після помилки суперника скористалися. Бернард розрізним пасом вивів на побачення Едуардо, і той одним дотиком переграв Шовковського.

У перерві Ребров вирішив провести заміни у складі. Замість Гусєва на другий тайм вийшов Гонсалес, а Гармаша замінив Буяльський. З появою на полі прудконогих і націлених на атаку Дерліса і Віталія гра «Динамо» попереду не покращилася. А ось «гірники» були близькими до того, аби вдруге засмутити Шоковського. Однак у першому епізоді Хачеріді в останній момент випередив у штрафній Малишева, а в другому невдало пробивав Кобін.

Час минав, а «Динамо» як і раніше не вдавалося потривожити Каніболоцького. Один раз Віда завдав неточного удару головою після розіграшу стандарту, а спробу Гонсалеса пробити у ворота з-за меж штрафного заблокували захисники. Це все, що змогли створити кияни за перші 20 хвилин другого тайму. 

І як це часто буває, одразу було покарання: оборона «Динамо» проґавила ривок Веллінгтона Нема, який на швидкості обіграв Віду і подвоїв перевагу господарів. Після цього результат матчу перестав викликати будь-які сумніви, а незабаром гірникам вдалося зробити «контрольний постріл». Хачеріді невдало зіграв на «бровці», і його «обікрав» Коваленко, який далі відпасував на Марлоса, той у свою чергу прострілив у центр штрафного, а Едуардо ударом в падінні з близької відстані оформив дубль.

Після третього голу гравцям вже було не до футболу і вони зчинили масову бійку, за результатами якої червоні картки перед собою побачили Ярмоленко, Степаненко, Кучер та наставник донеччан Луческу. Після таких баталій на футбольному полі, команди у заключні хвилини просто догравали матч.

У підсумку переконлива перемога «гірників» - 3:0 - за невиразної гри чемпіона.

Усі результати 24-го туру:

 

«Волинь» (Луцьк) – «Олександрія» (Олександрія) – 0:0

«Металург» (Запоріжжя) – «Чорноморець» (Одеса) - -:+

«Говерла» (Ужгород) – «Зоря» (Луганськ) – 0:4

«Ворскла» (Полтава) – «Карпати» (Львів) – 3:0

«Металіст» (Харків) – «Олімпік» (Донецьк) – 1:0

«Дніпро» (Дніпропетровськ) – «Сталь» (Дніпродзержинськ) – 2:0

«Шахтар» (Донецьк) – «Динамо» (Київ) - 3:0

Підписатися на новини