Студентська збірна Білорусі виборола «Кубок Героїв Чорнобиля»

28 квітня на стадіоні Університету державної фіскальної служби України (м. Ірпінь, Київська обл.) завершився традиційний міжнародний турнір з футболу серед студентських команд «Кубок Героїв Чорнобиля», присвячений 30-й річниці з дня трагедії на Чорнобильській АЕС.

Так, у матчі за бронзові нагороди змагань студентська збірна України з рахунком 2:0 здолала гостей з Молдови. Спочатку Желюк на 79-й хвилині відкрив рахунок у матчі, а ще через три хвилини Щериця його подвоїв.

Фінальний матч, в якому зустрічались СК «КНТЕУ-Меркурій» та команда Білорусі, виявився справжньою окрасою турніру. Безкомпромісна боротьба тривала аж до останньої секунди. В основний час команди не зуміли забити бодай м’яч, і тому переможця довелося визначати в серії післяматчевих пенальті. І тут команди тривалий час тримали у напрузі вболівальників пробивши по 9 ударів з «позначки», але все ж таки команда Білорусі виявилася в ній сильнішою - 7:6.

По завершенню відбулася урочиста церемонія нагородження, в якій взяли участь віце-президент Національного олімпійського комітету Микола Томенко, радник президента ФФУ Олександр Заваров, президент Всеукраїнської футбольної асоціації студентів Олег Первушкін, а також заступник голови Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Володимир Авраменко.

Також, за результатами турніру, у кожній з команд був визначений кращий гравець:

Студентська збірна Молдови – Артем Шуляк

Студентська збірна України – Юрій Щериця

СК «КНТЕУ-Меркурій» - Дмитро Міхєєв

Студентська збірна Білорусі – Сергій Шевченко

Підписатися на новини