Збірна України здобула другу перемогу у підготовчому циклі до Євро-2016

Підопічні Михайла Фоменка врахували зауваження щодо гри проти Кіпру та використали свої найкращі якості задля перемоги над Уельсом. В цій грі керманич збірної України відмовився від частих замі для стабілізації гри основного складу команди.

Проте нерідко до небезпечних атаках гравців Уельсу призводили невимушені помилки українців. Так на 10-й хвилині після подачі Ротаня зі штрафного на його навіс у карний майданчик Уельсу ніхто не зміг підключитися, але суперники відповів небезпечною контратакою: після удару Лоуренса Пятов врятував свої ворота. Вже за кілька хвилин український голкіпер ще раз вступив у гру: після обрізки захисту Пятов виніс м'яч у поле.

Вирівняти гру та добитися необхідної переваги збірній України вдалося ближче до середини першого тайму. Спочатку Віктор Коваленко після віртуозного пасу Федецького з глибини поля втратив стовідсоткову можливість забити гол: нападник збірної України не влучив по м’ячу на межі воротарського майданчику Уельсу. Але вже за хвилину Ярмоленко виправився за свого партнера: після розіграшу штрафного Андрій розстріляв ворота Хеннесі 1:0.

До перерви Уельс зміг організувати кілька небезпечних моментів, до одного з яких на 37-й хвилині призвели дії, коли Євген з порушенням правил зупинив прохід суперника та заробив штрафний поблизу карного майданчику України.

Після перерви команди знов обмінялися небезпечними випадами: атака Уельсу призвела до штрафного у бік воріт Пятова, Україна відповіла проривом Ярмоленка на фланзі та пасом до воріт, де м’яч очікував Зозуля. Комбінацію українців перервав Хеннесі.

Пізніше Ярмоленко завдав гарматного пострілу, але вище воріт.Уельс теж спробував пробити Пятова: з близької відстані удар наносив Джо Аллен. Після цього Михайло Фоменко зробив свою єдину заміну протягом матчу: у центрі поля Сидорчук змінив Ротаня.

В цілому другий тайм українці провели більш розкуто завдяки більшій кількості відкритих зон на половині Уельсу. Гравці збірної України активно використовували фланги, на яких проривалися Зозуля та Ярмоленко, у центрі впевнено почував Коваленко.

Наприкінці зустрічі гості такі створили кілька гострих атак та нанесли два удари, що могли призвести до взяття воріт Пятова, але завдяки його майстерності ворота України залишилися недоторканими.

У підсумку, Україна здобуває свою першу перемогу над Уельсом за всю історію зустрічей з цією командою. Позитивний результат має придати впевненості гравцям національної збірної для вдалої підготовки до континентальної першості.

Україна – Уельс – 1:0. Товариський матч.

Україна: Пятов – Ярмоленко, Хачеріді, Гармаш, Степаненко, Кучер, Шевчук, Коваленко, Федецький, Ротань (к) (Сидорчук, 59), Зозуля

Уельс: Хеннессі – Гантер, Тейлор (Хенлі, 72), Девіс, Е. Вільямс (к) (Річардс, 65), Честер (Макдональд, 60), Аллен, Х’юз (Ледлі, 79), Черч (Воукс, 60), Лоуренс (Бредшоу, 72), Джон. Вільямс

Підписатися на новини