Збірна України з перемоги розпочинає підготовку до Євро-2016

24 березня збірна України у товариському матчі перемогла збірну Кіпру з рахунком 1:0. У цій грі тренерський штаб Михайла Фоменка вдався до ескпериментів зі складом команди, щоб перевірити максимальну кількість новачків національної збірної.

На початку зустрічі тренери задіяли дві напрацьовані зв'язки. У захисті вийшли гравці «Шахтаря» Кучер, Шевчук та Степаненко, яким допомагали «дніпрянин» Федецький з дебютантом Путівцевим. Атакувальна ланка була представлена «динамівцями» Гармашем, Гусєвим та Ярмоленком, яких підтримував ще один представник «Дніпра» Зозуля.

У дебюті матчу українці втратили низку шансів для взяття воріт суперника. Вже на сьомій хвилині Ярмоленко пробивав з вбивчої позиції та, на жаль, влучив у захисника. Пізніше Гармаш вистрілив з 30 метрів... м'яч пройшов повз ворота.

Десять хвилин потому кіпріоти відповили кількома контратаками, одна з яких ледве не призвела до взяття воріт Бойка. Мітідіс отримав пас, який відрізав одразу двох захисників збірної України, проте нападнику Кіпра бракувало майстерності при нанесенні удару по воротам.

На 30-й хвилині Тарас Степаненко втратив стовідсоткову можливість вразити ворота суперників: Зозузля могутньо пробив, Панаї відбивав м'яч перед собою і гравець донецького клубу мав забивати у майже порожні ворота з лічених метрів. Проте Тарасу вдалося відзначитися вже наприкінці першого тайму: цього разу він не схибив після розіграшу штрафного в бік Кіпру.

Другий тайм розпочався з дебюту Коваленка, Петряка та Малишева, які замінили Гармаша, Гусєва та Ротаня. Вже на 54-й хвилині Коваленко міг розпочати свій дебют у збірній з голу: після розіграшу кутового Віктор пробив головою, але м'яч пролетів повз ворота поряд зі стійкою.

Тренери збірної продовжили тестувати гравців, замінивши протягом останніх двадцяти п'яти хвилин матчу Зозулю на Кравця, а Степаненка на Тимошука. Трохи згодом стався ще один дебют — Каменюка замінив Шевчука. Кравець мав чудову можливість стати у нагоді національній команді, пробивши здалеку на 78-й хвилині, та Панаї знов врятував свої ворота. Ще два постріли здійснив Малишев, але і йому не пощастило у цій зустрічі.

Наприкінці матчу кіпріоти двічі мали нагоду зрівняти рахунок. На 86-й хвилині Сотіріу, скориставшись тим, що Путівцев послизнувся у штрафній, пробив, але влучив у стійку воріт. За кілька хвилин він знову не влучив: після його удару м'яч перехопив Бойко.

Товариська гра

Україна — Кіпр — 1:0.

Україна: Бойко – Ротань (к) (Коваленко, 46), Путівцев, Гусєв (Петряк, 46), Федецький, Шевчук (Каменюка, 81), Гармаш (Малишев, 46), Зозуля (Кравець, 64), Степаненко (Тимощук, 72), Кучер, Ярмоленко

Кіпр: Панаї – Досса Жуніор, Деметріу, Мітідіс, Хараламбідіс (к) (Енгелезу, 77), Александру, Макрідіс (Сотіріу, 70), Лабан (Кір’яку, 81), Ефрем (Макріс, 58), Артіматас (Ніколау, 89), Лаїфіс

Голи: Степаненко (40)

Попередження: Лабан, Деметріу

Нагадаємо, що наступний контрольний поєдинок збірна України проведе з командою Уельсу 28 березня у Києві, на НСК "Олімпійський".

Підписатися на новини