«Динамо» завершує кампанію у Лізі чемпіонів

Київське «Динамо» не зуміло пробитися до чвертьфіналу розіграшу Ліги чемпіонів сезону 2015/2016 років, зігравши внічию у матчі-відповіді з «Манчестер Сіті» в Англії - 0:0.

Чемпіон України зробив висновки після невдачі тритижневої давнини в Києві, продемонструвавши з перших хвилин зустрічі на «Етіхад» холоднокровність і хорошу організацію гри. В діях підопічних Реброва не спостерігалися ані нервозність, ані зайва метушня, а тому українцям вдавалося подовгу утримувати м'яч під контролем. Однак «Динамо» - не «Барселона», і ламати редути по-справжньому сильних суперників, ніби клацаючи горішки, команда ще не в змозі. Можна сказати, що «городяни» свідомо віддали ініціативу вмотивованому супернику, адже відіграватися після фіаско на «Олімпійському» потрібно було саме динамівцям.

Красномовною була статистика УЄФА після першої половини зустрічі: один удар у рамку воріт на обидві команди. «Ман Сіті» майже всією дружиною спустився на власну половину поля, застосовуючи низький пресинг, а «Динамо» просто не лізло «поперед батька в пекло». З іншого боку, деякі виконавці команди гостей не вписалися в гру. Наприклад, Теодорчик, який запам'ятався лише гольовим моментом на 21-й хвилині, коли Антунеш вирізав кросс з лівого флангу у штрафний майданчик. Поляк зіграв на випередження і пробив по воротах, але секундою раніше арбітр зафіксував положення «поза грою».

За відсутності Рибалки в центрі у киян намагалося господарювати тріо Буяльський - Велозу - Гармаш. Але якщо Гармаш і Буяльський виконували звичну для себе роль «box-to-box», то Велозу ніяк не міг знайти собі місце на полі. Зазвичай португалець особливо корисний під час конструктиву і часто уникає руйнування. Але цього разу Велозу обділив українських уболівальників і креативною майстерністю в атаці.

Після перерви малюнок гри особливо не змінився - кияни продовжували діяти «першим номером», виграючи більшість підбирань в центрі поля. Але гості стали частіше помилятися, недбало діючи в фазі переходу з оборони в атаку, за рахунок чого стала виникати гострота біля воріт Шовковського. На 59-й хвилині Туре розрізною передачею вивів Агуеро до володінь киян, той пробив з гострого кута, а м'яч пролетів поруч з дальньою стійкою. За дві хвилини біля наших воріт було ще гарячіше: Навас в контратаці відірвався від суперника і влучив у стійку.

Відчувши, що команда втрачає контроль за грою і діє неефективно в атакувальній фазі, наставник «Динамо» зважився на певну авантюру. Ребров посадив на лавку Теодорчика, випустивши на поле Гонсалеса, а роль центрфорварда дісталася Ярмоленку. Примітно, що шанс у Андрія був: Гонсалес вдало запресингував захисника на чужій половині поля, Ярмоленко підхопив «сферу» і пробив з 14-ти метрів - Харт вдало обрав позицію і зафіксував м'яч у руках.

Трибуни майже повірили, що побачать сьогодні забиті м'ячі після нудного першого тайму, протягом якого більшість вболівальників ледь не заснули на стадіоні. Але в останню десятихвилинку кияни виглядали вже неабияк виснаженими, а підопічні Пеллегріні остаточно зрозуміли, що на їх путівку до наступної стадії змагань суперник вже не зазіхає. Правда, «Динамо» могло здобути почесну першу перемогу в історії клубу на «Туманному Альбіоні». Вже в компенсований арбітром час Яковенко, який вийшов на заміну у середині другого тайму, розстрілював Харта впритул, але голкіпер зумів відбити непростий для нього удар - 0:0.

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу

Матч-відповідь

«Манчестер Сіті» (Манчестер, Англія) – «Динамо» (Київ, Україна) – 0:0

Попередження: Отаменді-Антунеш, Гармаш

«Манчестер Сіті»: Харт - Кліші, Отаменді (Демікеліс, 24), Компані (Мангала, 7), Сабалета, Фернандіньо, Фернандо, Сільва (Стерлінг, 79), Туре, Навас, Агуеро

«Динамо»: Шовковський - Антунеш, Драгович, Хачеріді, Віда, Велозу, Гусєв (Яковенко, 62), Буяльський, Гармаш (Сидорчук, 64), Ярмоленко, Теодорчик (Гонсалес, 46)

Підписатися на новини