«Дніпро» грюкнув дверима у Лізі Європи

Дніпропетровському «Дніпру» вдалося поставити ефектну крапку у своїх виступах у цьогорічному розіграші Ліги Європи. У завершальному турі групового турніру команда Маркевича вдома розгромила норвезький «Русенборг», забивши у ворота суперників три «сухих» м’ячі.

Дніпропетровці, які ще півроку тому крокували переможним маршем по Старому Світу, опинилися у скрутній ситуації. До неї потрапляють більшість клубів, що не мають можливості тримати планку після того, як вдалося «дістати зірку з неба». Минулого сезону український клуб став відкриттям у позитивному контексті, а вже сьогодні фіналіст Ліги Європи перед рідними трибунами повинен був прощатися з єврокубками.

«Дніпро», втративши влітку низку ключових виконавців, вже протягом тривалого часу не схожий сам на себе. До гри з «Русенборгом» дніпропетровці зазнали трьох поразок поспіль в офіційних матчах, а у Лізі Європи клуб і взагалі лише одного разу досягав успіху на полі – у гостях із тими самими норвежцями.

Початок зустрічі залишив враження, що страждання «Дніпра» продовжаться і в останньому матчі команди перед відпусткою. Принаймні, все йшло до цього: в атаці наша команда не здатна здивувати суперників яскравою грою вже не перший матч, а захист за першої ж нагоди припускається дитячих помилок. Саме так характеризуються дії Гуйє в єдиноборстві з Седерлундом на 11-й хвилині першого тайму. Як підсумок – призначений пенальті, який міг стати передвісником чергової трагедії. Добре, що на удар Хелланда зреагував Бойко, якому вже не вперше доводиться рятувати своїх партнерів у вирішальний момент.

Сейв воротаря «Дніпра» з 11-метрової позначки струсонув команду, яка, схоже, зрозуміла, що черговий календарний рік потрібно завершувати на мажорній ноті. Руїс та Матос зіграли у кращих традиціях Коноплянки, змістившись з лівого флангу у центр, але голкіпер «Русенборга» Хансен впорався з обома ударами господарів поля.

І все ж вболівальники дочекалися гольових атак від своїх улюбленців, вирішальну роль в яких відіграв Матеус. На 35-й хвилині Гама передачею низом знайшов у штрафному майданчику бразильця, який обіграв Шелвіка і закотив м'яч у сітку.

Впіймавши кураж, «Дніпро» вже не дозволив суперникам відійти від нокдауну після перерви. Руїс та Матеус солювали при створенні комбінацій на чужій половині поля, а на 60-й хвилині бразильський нападник майстерно оформив дубль.

Другий гол Матеуса фактично вбив інтригу у матчі, оскільки дніпропетровці досягли своєї мети, а гості аж до завершення матчу майже не турбували стража воріт нашої команди. Але «Дніпру» ще раз вдалося порадувати своїх прихильників. Наприкінці зустрічі свій шанс реалізував Шахов, який завдав потужного удару по воротах. М’яч від рук голкіпера залетів у сітку.

Фінальний свисток зафіксував розгромну перемогу українського клубу, якому вдалося грюкнути дверима на завершення виступів у змаганнях. Як то кажуть: «Ложка медув бочцідьогтю».

Ліга Європи. Група «G»

6-й тур

«Дніпро» (Дніпропетровськ, Україна) – «Русенборг» (Тронхейм, Норвегія) – 3:0

Голи: Матеус (35, 60), Шахов (79)

На 12-й хвилині Хелланд не реалізував пенальті (воротар)

Попередження: Гуйє, Шахов, Едмар -Де Ланлей, Шелвік, Йєнсен

«Дніпро»: Бойко - Федецький, Чигринський, Гуйє, Матос, Чеберячко, Гама (Лучкевич, 77), Едмар, Шахов, (Безус, 80), Руїс (Томечак, 85), Матеус

«Русенборг»: Хансен - Свенссон, Вільяльмссон, Шелвік, Дорсін (Сетер, 84), Сельмес, Хелланд (Міккельсен, 69), Йєнсен, Мідтшо, Де Ланлей (Кондрасен, 68), Седерлунд

Підписатися на новини