«Дніпро» залишився без єврокубкової весни

Дніпропетровський «Дніпро» зазнав виїзної поразки від римського «Лаціо» і втратив усі шанси для продовження боротьби у Лізі Європи наступної весни.

Щоб залишитися серед претендентів на перемогу у єврокубкових змаганнях, «Дніпру» потрібно було здобувати три очки у Римі і сподіватися на успіх «Русенборга» у матчі з Сент-Етьєном. На жаль, усе вийшло з точністю навпаки.

Вперше цього сезону Мирон Маркевич пішов на авантюру, обравши відверто атакувальні склад та формацію на гру. Знайшлося місце на полі Безусу, і Чигринському, і Даніло, і Гамі. Цікаво, що Чигринський грав опорного півзахисника, а над ним діяли два атакувальних хавбеки - Безус та Гама.

«Лаціо» продемонстрував усім, що Серія А є більш пріоритетним турніром для команди, а тому на поєдинок з «Дніпром» у римлян вийшов напіврезервний склад. Добре це для українців чи погано стало зрозуміло вже на четвертій хвилині, коли Гуйє і Дуглас «проспали» вихід Кандреви на ударну позицію. Футболіст «Лаціо» майстерно вразив дальній нижній кут воріт Бойка.

«Лаціо» забив гол і на більше фактично не претендував, а «Дніпро», у свою чергу, не зумів запропонувати супернику в атаці нічого вкрай небезпечного у першому таймі.

Підопічні Маркевича відновили інтригу у протистоянні фактично першим ж гострим моментом біля воріт «Лаціо». У середині другого тайму Гама зважився на удар з 12-ти метрів, і м’яч влучив у дальній нижній кут воріт Беріши.

Здавалося, що «Дніпро» на куражі здатен на більше, але італійці дуже швидко розставили усі крапки над «і». Вже за декілька хвилин після пропущеного голу господарі знову вийшли вперед у рахунку. Несильний удар Пароло з 18-ти метрів зрадницьки вразив дальній кут воріт Бойка, якого дезорієнтував рикошет від партнера по команді.

В останні хвилини гри на полі було більше боротьби, аніж конструктивного футболу, у результаті чого арбітр зустрічі показав за сім хвилин чотири попередження для гравців обох клубів. А вже на третій компенсованій хвилині до основного часу матчу Джорджевіч встановив переможну крапку, де-факто завершивши муки дніпропетровців у цьогорічній Лізі Європи.

Ліга Європи. Група «G»

5-й тур

«Лаціо» (Рим, Італія) - «Дніпро» (Дніпропетровськ, Україна) – 3:1

Голи: Кандрева (4), Пароло (68), Джорджевіч (90+3) – Гама (65)

Попередження: Раду,Пароло, Мілінковіч-Савіч - Даніло, Матос

«Лаціо»: Беріша - Джентілетті, Раду, Конко, Маурісіо, Пароло, Катальді, Кандрева, Клозе (Мілінковіч-Савіч, 66), Матрі (Джорджевіч, 70), Кішна (Луліч, 81)

«Дніпро»: Бойко - Чигринський, Дуглас, Гуйє, Федецький (Шахов, 74), Безус (Зозуля, 57), Матос, Гама, Даніло, Селезньов, Матеус (Піко, 41)

Підписатися на новини