15-й тур «Ліги Парі-Матч»: «Зоря» виграла битву нервів у Харкові

Минулих вихідних на футбольних полях України відбулися матчі 15-го туру чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги. В одному з центральних матчів грального дня луганська «Зоря» завдяки реалізованому у другому таймі пенальті здобула мінімальну перемогу у Харкові над місцевим «Металістом».

«Металіст» до цього протистояння не радував власних вболівальників у 12 матчах поспіль. «Зоря» ж навпаки вирішує цього сезону максимальні завдання. На поточний момент – це боротьба за бронзові нагороди у чемпіонаті із дніпропетровським «Дніпром».

З перших хвилин ініціативою заволоділа луганська команда. Колектив Юрія Вернидуба час від часу непогано комбінувала поблизу воріт Худжамова, і створила в першій половині зустрічі два гольових моменти. Однак м’яч після удару Караваєва у результаті м'якої передачі Каменюки з лівого флангу знайшов стійку, а в другому випадку після зрізки Довгого команду виручив Худжамов.

Незважаючи на можливості «Зорі», харків’яни виглядали досить непогано у захисній роботі, нівелюючи більшість атакувальних потуг суперників. «Металіст» практично не залишав вільних зон на власній половині поля. «Зоря» за пасивної гри Петряка та Будківського ніяк не могла додати, щоб відкрити рахунок у зустрічі. Гострих передач лише одного Маліновського не вистачало, щоб пройти цементований харківський мур.

У перерві наставник «Зорі» зробив заміну, випустивши на поле Любеновіча замість Ліпартії. Швидкості командним діям луганчан це не принесло, але саме досвід цього півзахисника приніс команді гостей важку перемогу у Харкові. На 68-й хвилині після чергового навісу до володінь «Металіста» Рудика у боротьбі порушив правила, а арбітр відправив гравця харківського клубу на передчасний відпочинок та призначив 11-метровий удар. Любеновіч впевненим ударом з «точки» розвів м'яч і голкіпера по різних кутах воріт.

Не встигла «Зоря» відсвяткувати взяття воріт харків’ян, як склади команд вирівнялися. На 72-й хвилині Каменюка грубо зіграв високо піднятою ногою проти Прийомова і навіть не сперечався із рішенням офіційної особи матчу. У таких умовах підопічні Олександра Севідова мали шанс організувати фінальний штурм воріт «Зорі», аби вирвати бодай нічию. Але аутсайдеру чемпіонату не вистачило на це сил. «Зоря» ж на виїзді взяла робочі три очки та наздогнала за пунктами у таблиці «Дніпро» - їх у клубів по 28.

«Металіст» (Харків) – «Зоря» (Луганськ) – 0:1

Гол: Любеновіч (69, пен)

Попередження: Довгий, Рудика, Зубейко, Соболь - Гречишкін, Петряк, Каменюка, Пилявський

Вилучення: Рудика (69, друге попередження) – Каменюка (72, друге попередження)

«Металіст»: Худжамов - Зубейко, Курилов, Полянський, Соболь, Довгий, Ковальчук, Рудика, Чурко (Льопа, 53), Прийомов, Беседін (Родіч, 72)

«Зоря»: Шевченко - Опанасенко, Чечер, Пилявський, Каменюка, Гречишкін, Ліпартія (Любеновіч, 46), Караваєв, Маліновський (Гордієнко, 74), Петряк (Тотовицький, 58), Будківський

Інші результати туру:

«Олімпік» (Донецьк) – «Динамо» (Київ) – 0:3

«Ворскла» (Полтава) – «Говерла» (Ужгород) – 2:1

«Чорноморець» (Одеса) – «Дніпро» (Дніпропетровськ) – 0:0

«Шахтар» (Донецьк) – «Волинь» (Луцьк) – 4:0

«Металург» (Запоріжжя) – «Олександрія» - 0:2

«Сталь» (Дніпродзержинськ) – «Карпати» (Львів) – 1:1

Підписатися на новини