«Дніпро» терпить фіаско у Франції

Дніпропетровський «Дніпро» зазнав розгромної поразки від «Сент-Етьєна» у Франції у матчі четвертого туру групового турніру розіграшу Ліги Європи сезону 2015/2016 років. Команда Мирона Маркевича пропустила три «сухих» м’ячі від безпосереднього конкурента, і значно погіршила свої шанси на прохід до 1/16 фіналу змагань.

Матч на стадіоні «Жоффруа Гішар» став для минулорічного фіналіста Ліги Європи ключовим, оскільки римський «Лаціо» міцно влаштувався у лідерах квартету, а «Русенборгу» дісталося звання аутсайдера після проходження екватора групового раунду. Дніпропетровці ще й ускладнили собі життя зовсім непотрібною поразкою від «зелених» на порожній «Дніпро-Арені». Тому у Франції українському клубу конче потрібно було брати очки, але, як продемонструвала сама гра, сили команд на сьогодні нерівні - «Сент-Етьєн» просто кращий за «Дніпро».

З перших хвилин неозброєним оком було видно, що французи є більш динамічними, компактними та винахідливими в атаці. «Дніпро» ж діяв у гірших традиціях київського «Динамо» у першій половині гри з «Челсі», коли гості були змушені бігати без м’яча і переважно відбиватися від агресії суперників. Зокрема, вже на 11-й хвилині Бойко врятував команду від голу після удару Монне-Паке с середньої відстані.

У цілому, цікавий для вболівальників футбол був у дефіциті у перші 45 хвилин поєдинку. «Сент-Етьєн» намагався долати редути «Дніпра» за рахунок комбінаційного футболу у центрі поля із підключенням флангів, а українці у той самий час не цуралися грати жорстко проти більш технічного суперника. Арбітр матчу також тримався послідовної лінії, через що вже у першому таймі показав гравцям обох команд чотири жовті картки.

Можливо, друга половина зустрічі проходила б за аналогічним сценарієм, а глядачі на стадіоні і взагалі впали у сплячку, але «Сент-Етьєн» зумів забити важливий гол перед перервою. Монне-Паке прорвався з флангу до штрафного, обігравшись в стінку з Берічем, і вразив дальній нижній кут воріт.

Розуміючи, що від захисної гри дивідендів чекати не слід, Маркевич випустив на другий тайм Безуса замість Чеберячка. Але головні проблеми «Дніпра» були у центрі захисту. Як би не намагалися атакувальні гравці «Дніпра» створити проблеми для своїх опонентів, їх потуги нівелював повний безлад біля власної рамки. На 52-й хвилині Рупрострілив з правого флангуатакиу воротарський, де Беріч при повному потуранні з боку Дугласаударомудотик відправив м'яч усітку.

Агонія дніпропетровців продовжилася, і за 13-ть хвилин «Сент-Етьєн», впіймавши кураж, забив третій м’яч. Той самий Ру прострілив з правого флангу атаки в центр штрафного, звідки ніким не прикритий Амума оформив розгром команди Маркевича – 3:0.

Променем світла в безпросвітній темряві стала гольова нагода Матеуса вже наприкінці зустрічі, коли Рюффьє зреагував на небезпечний удар бразильця з гострого кута. Можна, звичайно, згадати і незарахований гол Селезньова ще у першому таймі, але за такої гри сумнівне взяття воріт французької команди навряд чи допомогло б «Дніпру» досягти позитивного результату.

Про закономірність рахунку на післяматчевій прес-конференції мовив і наставник «Дніпра», який поскаржився на те, що ніхто із новачків не зумів гідно замінити лідерів, які залишили Дніпропетровськ у міжсезоння. «Сьогодні у складі «Дніпра» зіграли одразу 8 гравців віком за 30 років. Ось і вся відповідь», - сказав на завершення Маркевич.

Ліга Європи. Група «G»

4-й тур

«Сент-Етьєн» (Сент-Етьєн, Франція) – «Дніпро» (Дніпропетровськ, Україна) – 3:0

Голи: Монне-Паке (38), Беріч (52), Амума (65)

Попередження: Перрен, Пажо - Селезньов, Матос, Едмар, Ротань, Федецький

«Сент-Етьєн»: Рюффьє - Клер, Перрен, Погба, Ассу-Екотто, Лемуан, Пажо (Клеман, 70), Ру, Ейссерік (Корньє, 80), Монне-Паке (Амума, 61), Беріч

«Дніпро»: Бойко - Федецький, Дуглас, Гуйє, Матос, Едмар, Чеберячко (Безус, 46), Томечак (Лучкевич, 63), Ротань, Матеус, Селезньов (Гама, 78)

Підписатися на новини