«Постріл» Вілліана засмутив «Динамо» у Лондоні

Київське «Динамо» зазнало першої поразки у цьогорічній Лізі чемпіонів, поступившись на виїзді лондонському «Челсі» і опустившись на третю сходинку у групі «G».

Так сталося, що спарка з «Челсі» мала для «Динамо» особливе значення. Саме у цих двох матчах фактично вирішувалася доля однієї з путівок до 1/8 фіналу найпрестижнішого європейського футбольного турніру. Після безгольової нічиєї на «Олімпійському» у Києві на «біло-блакитних» чекав надскладний вояж до Лондона. Усі прекрасно розуміли, що представляє собою чемпіон Англії під керівництвом епатажного Жозе Моурінью. Більш того, «сині» наразі знаходяться у такому становищі, коли будь-яка помилка рівноцінна загибелі, коли доля тренерського штабу знаходиться у підвішеному стані через серію невдач у чемпіонаті Англії. Тому «Динамо» вийшло на матч четвертого туру групового турніру на «Стемфорд Брідж» із думками у голові про поранений «Челсі». А з такими колективами дуже небезпечно грати у відкритий футбол.

Перший тайм підопічні Сергія Реброва ніяк не можуть записати собі в актив. Фактично, «Динамо» досить надійно грало позаду з рахунок більшої кількості футболістів за лінією м’яча. Але у киян не було ні підбору після невдалих атак «Челсі», ні першого пасу для зародження контратак, ні хоча б якої-небудь гостроти біля воріт суперників. Лідер атак київської команди Ярмоленко якщо і зустрічався з м’ячем на половині поля англійців, то практично не мав підтримки партнерів. А найголовнішим головним болем гостей стала заслабка гра у центрі поля. Трійка Сидорчук, Рибалка, Буяльський зблякла перед злагодженими діями Фабрегаса, Матіча і Раміреса.

Але найкращим у складі команди Моурінью цього вечора був добре знайомий динамівцям екс-гравець донецького «Шахтаря» Вілліан. Саме від цього виконавця надходила найбільша загроза воротам Шовковського. Раз-по-раз залишаючи Антенуша не при справах на фланзі, Вілліан нагнітав обстановку у динамівських володіннях. І символічно, що саме з його флангової подачі «Челсі» відкрив рахунок у зустрічі. Але взяття воріт Шовковського вийшло нелогічним. Драговіч, намагаючись перервати навісну передачу бразильця, переправив «сферу» у власні ворота.

«Динамо» опинилося у складному становищі, оскільки тепер українській команді необхідно було розкриватися і йти вперед. Задля виконання цього завдання Ребров випустив Гармаша на початку другого тайму. Поява Дениса на полі дещо зв’язала динамівську гру у центрі поля, і у нашої команди нарешті почали з’являтися гольові моменти. Зокрема, на 49-й хвилині Кравець виходив на ворота Беговіча за місцем лівого форварда, але Зума в останню мить вибив м’яч з-під ніг у форварда «Динамо». Тільки-но Ребров випустив на поле Мораєса замість Кравця, як бразилець отримав шанс стати героєм матчу. На 58-й хвилині Мораєс отримав пас від Гармаша у центральній зоні і завдав дальнього удару, але Беговіч зіграв на висоті у цьому епізоді.

Далі була десятихвилинка «Челсі», коли моменти Зуми і Оскара могли остаточно зняти інтригу у цьому протистоянні. У першому випадку захисник «синіх» з декількох метрів не влучив у дальній нижній кут воріт Шовковського, а у другому ветеран «Динамо» потягнув м’яч з «дев’ятки».

В останні 15 хвилин у грі лондонців з’явилася зайва метушня на власній половині поля, яка вилилася у низку помилок, що призвело до взяття воріт. Непорозуміння Матіча і Беговіча призвело до динамівського кутового, з якого Драговіч поклав «шкіряного» у сітку, реабілітувавшись за прикрий автогол.

Надія на позитивний результат у лондонському матчі протрималася рівно п’ять хвилин. Рибалка за допомогою фолу зупинив прохід Азара, а Вілліан майстерним ударом зі «стандарту» не залишив жодних шансів Шовковському – 2:1.

За три тижні «Динамо» належить приїхати у гості до лідера квартету – «Порту». І матч у Португалії остаточно дасть відповіді на питання, чи гратимуть кияни у плей-офф Ліги чемпіонів, чи команді Реброва доведеться розпочати 2016 рік матчами у Лізі Європи.

Ліга чемпіонів. Група «G»

4-й тур

«Челсі» (Лондон, Англія) – «Динамо» (Київ, Україна) – 2:1

Голи: Драговіч (34, автогол), Вілліан (83) – Драговіч (78)

Попередження: Гонсалес, Антунеш, Буяльський

«Челсі»: Беговіч - Баба, Террі, Зума, Аспілікуета, Матіч, Рамірес, Вілліан (Кехілл, 90+1), Фабрегас (Педро, 80), Оскар (Азар, 80), Коста

«Динамо»: Шовковський - Віда, Хачеріді, Драговіч, Антунеш, Сидорчук (Гармаш, 46), Рибалка, Ярмоленко, Буяльський, Гонсалес, Кравець (Мораєс, 56)

Підписатися на новини