11-й тур Прем’єр-ліги: «Шахтар» розгромив «Динамо» у Києві

16-18 жовтня на футбольних полях України відбулися матчі 11-го туру чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги. У рамках центрального матчу туру, який проходив у п’ятницю, донецький «Шахтар» здобув впевнену перемогу в українському «класичному», оформивши на «Олімпійському» розгром над столичним «Динамо».

Стартові хвилини продемонстрували усім глядачам, що нудьгувати їм у цьому протистоянні не доведеться. Динамівці з місця в кар’єр спробували нав’язати «гірникам» свій футбол, а ось донеччани зробили ставку на контратаки з використанням швидкісних характеристик бразильців.

Гра наглядно продемонструвала, як від’їзд футболістів до своїх національних команд може вплинути на їх фізичний та психологічний стан. Особливо це стосується українських футболістів «Динамо» і «Шахтаря», які провели складну відбіркову спарку з македонцями та іспанцями. Якщо Мірча Луческу зумів нівелювати відсутність Тайсона на полі, поставивши у склад Бернарда, то виконавці центру поля «Динамо» цю гру провалили. За відсутності Рибалки Велозу нічого не міг протиставити суперникам на позиції опорного півзахисника, а Сидорчук та Гармаш у незвичному стилі програли більшу частину єдиноборств.

Хоча перша половина першого тайму не віщувала біди для чемпіона України. На 14-й хвилині Ярмоленко, отримавши м’яч на вході до воротарського, «вистрілив» по воротах, і лише неймовірна реакція Пятова зарадила голу. Щоправда, цей момент став єдиною стовідсотковою загрозою киян для голкіпера збірної України. А ось «Шахтар» реалізував одну із численних швидкісних атак на 41-й хвилині: Бернард прорвався з лівого флангу атаки до штрафного, виконав низову передачу в центр на Марлоса, а той впевнено пробив у кут воріт Шовковського.

По перерві Сергій Ребров одразу змінив Гусєва, який практично розчинився на полі у першій половині гри. Виправляти огріхи партнера по команді відправили Гонсалеса, який особливої погоди в атаці не зробив. Тим більше, що саме з флангу парагвайця було забито другий м’яч «Шахтаря». Срна прострілив у центр штрафного, Марлос ударом зльоту влучив у Сілву, а Тейшейра на добиванні з близької дистанції розстріляв ворота.

Отримавши серйозну перевагу у рахунку, «гірники» не зупинилися і досить швидко на куражі провели третій м’яч. Тейшейра уникнув офсайду майже біля центральної лінії поля, вийшов на побачення із Шовковським по місцю лівого форварда і невідпорним ударом від стійки забив свій черговий гол у чемпіонаті. Їх у Алекса відтепер 16 в 11 зіграних матчах.

Після цього усе було скінчено. «Шахтар» вже перейшов у режим економії сил, а «Динамо» так і не зуміло оговтатися після серйозного нокауту, отриманого від надпринципового суперника перед власними вболівальниками. Хіба що матч такого калібру не міг не закінчитися без вилучення. Відзначився Гонсалес, який перед фінальним свистком проявив зайві емоції, штовхнувши Фреда, і отримав друге попередження від арбітра.

«Динамо» (Київ) – «Шахтар» (Донецьк) - 0:3

Голи: Марлос (40), Тейшейра (59, 67)

«Динамо»: Шовковський - Сілва, Віда, Драговіч, Антунеш, Сидорчук, Гармаш (Буяльський, 64), Велозу (Беланда, 72), Ярмоленко, Гусєв (Гонсалес, 46), Мораєс

«Шахтар»: Пятов - Срна (Дентіньо, 84), Кучер, Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко, Фред, Марлос (Коваленко, 76), Тейшейра, Бернард (Веллінгтон, 75), Гладкий

Попередження: Гонсалес, Сілва, Беланда, Сидорчук - Тейшейра

Вилучення: Гонсалес (89, друге попередження)

Інші результати туру:

 

«Сталь» (Дніпродзержинськ) – «Дніпро» (Дніпропетровськ) – 0:6

 

«Олімпік» (Донецьк) – «Металіст» (Харків) – 3:0

 

«Чорноморець» (Одеса) – «Металург» (Запоріжжя) – 5:2

 

«Олександрія» - «Волинь» (Луцьк) – 3:1

 

«Карпати» (Львів) – «Ворскла» (Полтава) – 1:3

 

«Зоря» (Луганськ) – «Говерла» (Ужгород) – 2:1

Підписатися на новини