Україна обіграла Македонію у Скоп'є

Національна збірна команда України у матчі відбіркового циклу чемпіонату Європи 2016 року обіграла команду Македонії з рахунком 2:0 у Скоп'є.

Матч прогнозовано розпочався з атак команди Михайла Фоменка. Керманич македонської команди Любінко Друловіч залишив на «банці» декількох гравців основного складу, а Адемі і взагалі не потрапив до заявки на гру. Зважаючи на відсутність шансів у нинішній кваліфікації, македонців у Скоп’є підтримували не більше десяти тисяч вболівальників. І це – на великому красені-стадіоні «Філіп ІІ Македонський», який за величчю не поступається багатьом європейським топ-аренам!

Більш-менш активним у «синьо-жовтих» у першому таймі був правий фланг, де Федецький та Ярмоленко намагалися вигадати план, як оминути міцний захист господарів поля. Одного разу Андрію це вдалося: на 5-й хвилині Ярмоленко розхитав декількох захисників і завдав удару ближній кут. Пачовскі був готовий до наміру лідера атак збірної України і накрив «сферу» на лінії воріт.

Більше наші футболісти нічим небезпечним не запам’яталися у перші 45 хвилин зустрічі. Звичайно, «синьо-жовті» на правах фаворитів більше володіли м’ячем, але позиційні атаки, як свідчить історія і статистика, ніколи не були нашим козирем. Можна згадати невлучну спробу удару Сидорчука після награної комбінації у дотик у виконанні Ротаня, Селезньова і Ярмоленка. Цей момент стався на 28-й хвилині, а вже у наступній атаці Селезньову не вистачило зросту, аби ударом головою потурбувати воротаря суперників – «шкіряний» пролетів значно вище воріт. У тому ж напрямку м’яч попрямував і після гарматного удару Рибалки під завісу першого тайму.

Збірна Македонії мала у своєму активі небезпечний штрафний на 16-й хвилині, з яким легко впорався Пятов. Ще гравцям у червоних футболках вдалося спровокувати Євгена Хачеріді на серію порушень та непотрібний діалог з арбітром зустрічі. У результаті – прогнозована жовта картка, і ключовий захисник збірної України не зіграє у Києві з іспанцями.

Як і обіцяв керманич збірної Білорусі, «сябри» створили проблеми словакам, забивши гол у першому таймі. Тому наших хлопцям просто «кров з носу» необхідно було йти вперед і здобувати результат. Результатом регулярних навісів до македонських володінь стала гра рукою Зути і призначений арбітром пенальті. Селезньов холоднокровно пробив по центру, а голкіпер кинувся у лівий від себе нижній кут.

Македонці забігали, але «синьо-жовтим» це і потрібно було. Українці врешті-решт перейшли на улюблений контратакувальний манер гри, завдяки чому почали виникати гострі моменти біля воріт господарів поля. На 64-й хвилині Ярмоленко трохи не влучив у ціль, невдало пробивши з близької відстані у ближній кут. За десять хвилин Андрій спробував з «тещиної» ноги влучити вже в іншу «шістку», але м’яч лише оминув дальню стійку.

Просто зобов’язаний був забивати Коноплянка на 80-й хвилині, коли Кравець у контратаці вивів Євгена фактично на рандеву з воротарем. Пачовскі продемонстрував дива реакції, перевівши «шкіряного» на кутовий. Щоправда, у кінцівці зустрічі навіть капітан збірної Македонії не зарадив голу Кравця, який виграв швидкісну дуель у свого візаві та встановив крапку у цій грі. А білоруси, у свою чергу, слово стримали, у гостях здолавши команду Словаччини - 1:0!

Євро-2016. Відбір

Македонія - Україна - 0:2

Голи: Селезньов (59, пен), Кравець (87)

Попередження: Брдаровскі, Жута - Хачеріді, Сидорчук

Македонія: Пачовскі - Брдаровскі, Шиков, Рістевскі, Жута, Алімі, Петровіч, Хасані (Абдурахімі, 22), Ібраїмі, Ільовскі (Івановскі, 64), Ашковскі (Несторовскі, 78)

Україна: Пятов - Федецький, Хачеріді, Ракицький, Шевчук, Сидорчук, Рибалка, Ротань (Маліновський, 90+1), Ярмоленко (Караваєв, 86), Селезньов (Кравець, 74), Коноплянка

Повну фотогалерею з матчу можна переглянути тут

Підписатися на новини