Селезньов карає «Русенборг»

Дніпропетровський «Дніпро» продовжує здобувати очки в груповому раунді Ліги Європи. Після домашньої нічиєї з італійським «Лаціо» підопічні Мирона Маркевича привезли три очки з гостинної Норвегії, з мінімальним рахунком перегравши тамтешній «Русенборг».

Початок матчу можна сміливо записувати в актив дніпропетровців, які з перших хвилин активно змушували працювати норвезьких захисників та воротаря, створюючи один за одним небезпечні моменти. Окремої уваги заслуговує епізод на 11-й хвилині матчу, коли після подачі кутового у виконанні Ротаня м’яч потрапив у руку футболіста норвезької команди. Проте арбітр на цей момент не зреагував.

«Дніпро» не зупинявся та продовжував накочувати хвилі атак на ворота Хансена, проте безрезультатно. Всередині першого тайму гра дещо вирівнялася, обидві команди більше контролювали м’яч у центрі поля, а поодинокі атаки до бажаного взяття воріт не призводили. Щоправда, не можна залишити без уваги момент «Русенборга» на 25-й хвилині, коли Міккельсен здійснив швидкісний рейд правим флангом та пробив по воротах - врятував Бойко. На відміну від українського кіпера, воротар норвежців помилявся. Один такий огріх міг навіть коштувати його команді пропущеного м’яча - Хансен не зміг зупинити «сферу» після передачі власного захисника. «Смугастий» вже перелетів стража воріт та прямував у сітку, проте в останній момент норвезький воротар встиг його наздогнати на лінії воріт та вибити в поле.

Другий тайм «Дніпро» розпочав знову активно. Майбутній герой матчу та поки єдиний бомбардир в складі українського клубу Євген Селезньов став головною дійовою постаттю після перерви. На 80-й хвилині «Русенборг» організував чергову атаку, результатом якої став «постріл» у поперечину воріт Бойка. А от відповідь «Дніпра» стала результативною. Матеус швидко домчав до штрафного господарів і навісив на Селезньова, який головою направив м’яча прямісінько у ближній кут.

Такого норвежці не очікували та усіма силами пішли вперед, що розв’язало «Дніпру» ноги для проведення контратак. В останні хвилини «Дніпро» мав нагоди ще кілька разів відзначитися у воротах суперників, проте ані Гама, ані Чеберячко не склали компанію Селезньову на табло тронхеймського стадіону. У підсумку, одного голу вистачило нашій команді, аби привезти до України три заповітних очки та разом з «Лаціо» очолити турнірну таблицю своєї групи.

Ліга Європи. Група «G»

1-й тур

«Русенборг» (Тронхейм, Норвегія) - «Дніпро» (Дніпропетровськ, Україна) - 0: 1

Гол: Селезньов (80)

Попередження: Ротань

«Русенборг»: Хансен - Ейолфссон, Скьелвік, Свенссон, Бйордаль, Сельнес, Мідтше (Йєнсен, 71), Конрадссен, Міккельсен, Седерлунд, Елланд (Де Ланлей, 46)

«Дніпро»: Бойко - Томечак (Лучкевич, 72), Дуглас, Гуйє, Федецький, Едмар, Матос, Федорчук, Ротань, Селезньов (Гама, 84), Матеус (Чеберячко, 90)

Підписатися на новини