Кубок України: синхронні перемоги фаворитів

У середу, 23 вересня, відбулися перші матчу 1/8 фіналу розіграшу Кубка України з футболу сезону 2015/2016 років. Донецький «Шахтар» здобув впевнену перемогу над «Тернополем», а дніпропетровський «Дніпро» та київське «Динамо» двічі розписалися у воротах своїх суперників.

Донеччани приїхали до Тернополя у гості до однойменного клубу без семи основних виконавців. Шанс продемонструвати свої найкращі вміння отримали як найближчі дублери, так і резервісти «Шахтаря». На поле серед одинадцяти основних гравців вийшли Сарнавський, Матвієнко, Малишев, Коваленко та Зубков, на яких покладаються великі сподівання у наших національних збірних. Приємно, що саме завдяки цим виконавцям «гірники» вже у першому поєдинку фактично вирішили долю двоматчевого протистояння.

Господарі трималися перші півгодини, але все-таки пропустили м’яч у власні ворота. Малишев завдав результативного удару з дальньої дистанції. Після відпочинку бразильський півзахисник донецької команди Бернард оформив гольовий «дубль». На довершення розгрому відзначилися Коваленко та Борячук, який з’явився на полі замість Едуардо.

«Тернопіль» - «Шахтар» (Донецьк) - 0:5

Голи: Малишев (34), Бернард (47, 61), Борячук (76), Коваленко (77)

Попередження: Курило, Атласюк - Кобін, Ордець

«Тернопіль»: Чернобай - Курило, Атласюк, Клекот, Соколовський, Кондзьолка, Гаврилюк, Кривий, Сороцький, Богданов (Чорний, 60), Полянчук (Капелян, 46)

«Шахтар»: Сарнавський - Кобін, Ордець, Матвієнко, Ісмаїлі, Малишев (Степаненко, 62), В. Коваленко, Зубков, Бернард, Дентіньо (Коробенко, 71), Едуардо (Борячук, 65)

«Олімпік» на НТК ім. В. Баннікова у Києві протримався ще менше грального часу у протистоянні з «Дніпром». Селезньов, який вийшов на поле з капітанською пов’язкою, запалив своє прізвище на табло на 16-й хвилині зустрічі. Виправдав свою появу у другому таймі і Бабатунде, подвоївши перевагу дніпропетровців вже у компенсований час.

«Олімпік» (Донецьк) – «Дніпро» (Дніпропетровськ) - 0:2

Голи: Селезньов (16), Бабатунде (90+2)

Попередження: Гришко - Федецький, Матос, Чигринський

«Олімпік»: Литовченко - Іллой-Аджеті, Борзенко (Гришко, 55), Конде, Гошкодеря (Келвін, 46), Поступаленко (Парцванія, 46), Семенина, Огиря, Драченко, Доронін, Лисенко

«Дніпро»: Лаштувка - Чигринський, Дуглас, Федецький, Матос, Лучкевич (Гама, 46), Федорчук, Даніло, Едмар, Селезньов (Баланюк, 76), Руїс (Бабатунде, 46)

«Динамо» у столичному дербі здолало опір ще одного київського клубу - «Оболонь-Бровар». Головний тренер команди Сергій Ребров виставив на кубкову гру з «пивоварами» далеко не оптимальний склад, а тому господарі поля протягом половини першого тайму впевнено тримали захист своїх воріт. Допоміг діючому володарю Кубка автогол захисника ФК «Оболонь-Бровар» Коваленка. Після перерви Морозюк був близький до ще одного взяття воріт «пивоварів», однак господарів підстрахувала стійка. Але другий гол «Динамо» став справою часу. На 73-й хвилині Гонсалес віддав результативну передачу на Мораєса, який подвоїв перевагу підопічних Реброва.

«Оболонь-Бровар» (Київ) – «Динамо» (Київ) - 0:2

Голи: К. Коваленко (26, автогол), Мораєс (74)

Попередження: Мандзюк, Аблітаров

«Оболонь-Бровар»: Федорівський - Аблітаров, Кіцута, Корнєв (Шевчук, 51), К. Коваленко, Пінчук, Гордійчук, Фаворов (Корольчук, 78), Бровченко (І.Коваленко, 66), Бідловський, Мандзюк

«Динамо»: Рибка - Морозюк, Драговіч, Бурда, Макаренко, Велозу (Мякушко, 61), Петровіч, Сидорчук (Беланда, 70), Буяльський (Кранчар, 81), Гонсалес, Мораєс

Підписатися на новини