«Дніпро» уникнув поразки від «Лаціо»

Фіналіст минулорічного розіграшу Ліги Європи, дніпропетровський «Дніпро», розпочав свій шлях у груповій стадії нового єврокубкового турніру, звівши до нічиєї гру з римським «Лаціо» – 1:1.

З моменту протистояння з «Севільєю» на «Національному» стадіоні у Варшаві минуло усього чотири місяці, але за цей час у стані команди Мирона Маркевича сталося чимало змін. Клуб залишили гравці, які протягом багатьох сезонів складали кістяк команди: Коноплянка, Калініч, Канкава, Кравченко. Їм на зміну прийшли новачки-легіонери, які, у свою чергу, ще не встигли ознайомитися зі стилем гри дніпропетровців. Саме тому українські вболівальники не будували ілюзій з приводу ймовірності повторного успіху «Дніпра» у Лізі Європи.

Мінорним для бронзових призерів українського чемпіонату став ще й той факт, що поєдинок з «Лаціо» нашим футболістам довелося грати без глядачів. Таким став вердикт Дисциплінарного комітету УЄФА у зв’язку з вибіганням вболівальників на поле НСК «Олімпійський» після домашнього матчу з «Наполі» минулого сезону.

У першому таймі колективи продемонстрували досить інертну гру, створивши усього три небезпечних моменти на два клуби. На 16-й хвилині провалилися центральні захисники «Дніпра», у результаті чого Матрі із забійної позиції завдав удару у ближній кут. Бойко продемонстрував диво реакції, відбивши м’яч на кутовий. У середині тайму італійці все ж досягли свого, реалізувавши «стандарт». Мілінковіч-Савіч відгукнувся на навісну передачу зі штрафного з глибини поля, виграв верхову боротьбу у Дугласа і переправив «шкіряного» у сітку.

Дніпропетровці вперше потурбували воротаря «Лаціо» перед самою перервою. Матос навісив з правого флангу до центру штрафного гостей, а Селезньов ударом головою пробив до рук Маркетті.

У перерві Маркевич вирішив підсилити атаку, замінивши опорника Федорчука гравцем атакуючого плану Даніло. Щоправда, 35 хвилин другої половини зустрічі були за італійцями, які, маючи перевагу у гол, почували себе більш розкуто. Спочатку припустився помилки Едмар, який ледве не вразив власні ворота. Трохи згодом невдало на виході зіграв Бойко, і добре, що найближче за всіх до м’яча опинився Матеус, який розрядив ситуацію біля воріт господарів.

Найбільш активними виконавцями «Дніпра» в атаці були Піко та Матеус, які намагалися раз-по-раз тікати у швидкісні контратаки. І символічно, що дії саме цих виконавців призвели до того, що дніпропетровці відігралися. Арбітр вже був готовий давати фінальний свисток, як стався гол. Піко протягнув м'яч до лінії воріт, прокинув його між захисниками на Матеуса, який виконав подачу на дальню стійку. Селезньов у повітрі не залишив жодних шансів голкіперу «Лаціо», застопоривши за собою звання «майстра по італійським командам». Євген двічі вразив ворота «Наполі» у півфіналі останньої Ліги Європи, і тепер від гольового чуття бомбардира «Дніпра» постраждав «Лаціо» - 1:1.

Ліга Європи. Група «G»

1-й тур

«Дніпро» (Дніпропетровськ, Україна) – «Лаціо» (Рим, Італія) – 1:1

Голи: Селезньов (90+4) – Мілінковіч-Савіч (34)

Попередження: Матеус, Руїс, Едмар - Худт, Мілінкович-Савіч, Раду

«Дніпро Бойко - Федецький (Руїс, 61), Дуглас, Гуйє, Піко, Федорчук (Даніло, 46), Едмар (Гама, 85), Матеус, Ротань, Матос, Селезньов

«Лаціо»: Маркетті - Конко, Худт, Джентілетті, Раду, Оназі, Пароло, Андерсон, Мілінкович-Савіч (Маурі, 89), Кішна (Кандрева, 76), Матрі (Кейта, 76)

Підписатися на новини