Результативний дебют Буяльского

Київське «Динамо» прийняло естафетну палицю від донецького «Шахтаря» та стартувало у груповому раунді розіграшу Ліги чемпіонів сезону 2015/2016 років. Найтитулованіша українська команда повернулася до найпрестижнішого клубного турніру після трирічної перерви.

Але з самого початку домашня зустріч із португальським «Порту» пішла не за сценарієм киян. За декілька годин до початку матчу поскаржився на здоров’я лідер команди Ярмоленко. У результаті, лідера атак киян не було навіть у заявці на цей матч. Натомість можливість дебютувати з перших хвилин матчу Сергій Ребров надав новачку команду Гонсалесу.

З перших хвилин матчу гості демонстрували, що приїхали до Києва за очками. «Динамо» ж, у свою чергу, було налаштовано порадувати своїх вболівальників хорошою грою. Тож у перші 15 хвилин матчу команди по черзі створювали атаки, але конструктиву в завершальній стадії не вистачало жодному з колективів. Все змінилося всередині першого тайму. На 20-ій хвилині Гармаш віддав передачу на Велозу, останній до м’яча не встиг, проте Гусєв, який тримав курс на ворота протилежним флангом, не схибив.

Але перевагу у рахунку кияни мали усього три хвилини. Гонсалес помилився на фланзі, Лаюн навісив у штрафний, де найспритнішим виявився Абубакар. Наприкінці першого тайму кияни мали можливість поліпшити собі настрій перед перервою, але Касільяс перевів м’яч під поперечину після дальнього «пострілу» Гармаша.

Другий тайм став дзеркальним відображенням першої половини гри - та сама боротьба за ініціативу у центрі поля, поодинокі небезпечні моменти біля воріт обох команд та знову два голи за короткий проміжок часу. На 81-ій хвилині невдало на виході зіграв Рибка, не дотягнувшись до м’яча. Абубакар холоднокровно покарав воротаря «Динамо» за допущену помилку.

А на 89-ій хвилині спрацювала заміна Реброва: Буяльський відсвяткував свій дебют у Лізі чемпіонів забитим голом, який врятував його команду від поразки у домашньому матчі. Удар Рибалки зі штрафного влучив у «стінку», і Сергій з другої спроби навісив до володінь «Порту». Кравець, що знаходився у положенні «поза грою», м’яча не торкнувся, а Буяльський ударом головою відправив «смугастого» у ворота. Наприкінці матчу можливість принести три очки для «Динамо» була у Кравця, проте Артем з гострого кута не поцілив у ближній кут – 2:2.

Ліга чемпіонів. Група «G»

1-й тур

«Динамо» (Київ, Україна) - «Порту» (Порту, Португалія) - 2:2

Голи: Гусєв (20), Буяльський (89) – Абубакар (23, 81)

Попередження: Гусєв, Рибалка - Майкон, Перейра, Абубакар, Даніло

«Динамо»: Рибка - Сілва, Хачеріді, Драговіч, Антунеш, Рибалка, Велозу (Кравець, 86), Гусєв (Буяльський, 67), Гармаш, Гонсалес (Беланда, 70), Мораес

«Порту»: Касільяс - Перейра, Майкон, Мартінш Інді, Лаюн, Брас Андре, Перейра, Невеш, Еррера (Тельо, 65), Абубакар (Освальдо, 90+2), Браїмі (Корона, 78)

Підписатися на новини