7-й тур «Ліги Парі-Матч»: «Шахтар» декласував «Металіст», «Карпати» та «Зоря» сильнішого не виявили

11-13 вересня на футбольних полях України відбулися матчі 7-го туру чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги. У п’ятницю донецький «Шахтар» каменю не камені не залишив від харківського «Металіста», а матч між львівськими «Карпатами» та луганською «Зорею» завершився бойовою нічиєю.

У зустрічі між «Металістом» та «Шахтарем», яка ще донедавна була одним з найпринциповіших протистоянь в українському футболі, гра йшла до першого забитого м’яча. Команда Олександра Севідова обрала захисну тактику і протягом першої півгодини впевнено протидіяла «гірникам». Можливо, сценарій поєдинку був би іншим, якби «Металісту» вдалося завершити першу половину гри «на нуль», але цього не сталося. Натомість, «Шахтарю» допоміг неймовірний «постріл» Ракицького. Ярослав ударом з 40-а метрів вразив дальню «дев’ятку» воріт Погорілого – без шансів для голкіпера.

Вже за п’ять хвилин донеччани дали зрозуміти місцевим вболівальникам, що повернути інтригу у матчі харків’янам не вдасться. Під час однієї з атак Тайсон з Марлосом легко оминули захист господарів. Погорілий врятував команду після удару Марлоса, але на добиванні першим виявився Тейшейра.

Другий тайм пройшов за повної територіальної переваги «Шахтаря», а «Металіст» після перерви остаточно «посипався». На 53-й хвилині Ракицький легко увійшов до штрафного «Металіста» і подав на дальню стійку, де ніким не прикритий Кучер відправив «сферу» за призначенням.

Далі було вилучення Рижука за фол проти Гладкого і, як результат, повна неспроможність харківської команди хоча б що небудь протиставити віце-чемпіонам України. Підтвердженням цього став реалізований Тейшейрою пенальті, а також результативний удар Гладкого, який реалізував вихід сам-на-сам із воротарем «Металіста» - 5:0.

«Металіст» (Харків) – «Шахтар» (Донецьк) - 0:5

Голи: Ракицький (35), Тейшейра (40, 61, пен.), Кучер (53), Гладкий (80)

Попередження: Довгий, Рудика - Ракицький, Тайсон

Вилучення: Рижук (60)

«Металіст»: Погорілий - Рижук, Курилов, Путівцев, Нойок, Ковальчук, Довгий, Рудика, Льопа, Прийомов (Зубейко, 65), Беседін (Куліш, 37)

«Шахтар»: Пятов - Кобін, Кучер, Ракицький (Ордець, 62), Азеведо, Степаненко (Коваленко, 62), Фред, Тейшейра, Тайсон, Марлос (Бернард, 62), Гладкий

Справжня футбольна битва чекала на вболівальників «Карпат» та «Зорі», яка відбулася у неділю на стадіоні «Україна» у Львові. Луганський колектив, який бере участь у лідерській гонці цього сезону, втратив очки у Львові після 80-ти хвилин, проведених у меншості.

Цікаво, що перед початком цього матчу «Карпати» залишалися єдиною командою в чемпіонаті, які не грали внічию і однією з трьох, які вдома ще не пропускали у власні ворота.

Тенденцію змінив влучний удар Караваєва на 12-й хвилині. Будківський виграв боротьбу на другому поверсі і скинув м’яч на Караваєва, а Олександр обіграв захисника і відправив «шкіряного» у сітку воріт. Гол «Зорі» став відвертою несподіванкою для господарів, оскільки трьома хвилинами раніше підопічні Юрія Вернидуба залишилися у меншості. Арбітр відправив на передчасний відпочинок Сівакова за фол проти Худобяка.

Майже одразу «Зоря» стараннями Івана Петряка та Руслана Маліновського ледь не закріпила свою перевагу, але аж до перерви рахунок на табло так і не змінився.

Друга 45-хвилинка пройшла під акомпанемент атак львівської команди, якій вдалося розпечатати ворота Шевченка лише за десять хвилин до завершення матчу матчу. І якщо воротар «Зорі» зумів зреагувати на підступний удар Ксьонза, то зарадити удару головою у виконанні Худобяка голкіпер луганчан вже не зумів. Пристрасті не вщухали аж до фінального свистка, і вже на останніх секундах поєдинку арбітр зрівняв склади - друге попередження отримав Худобяк.

«Карпати» (Львів) – «Зоря» (Луганськ) - 1:1

Голи: Худобяк (67) – Караваєв (12)

Попередження: Чачуа, Ксьонз, Гречишкін, Карноза, Мірошніченко - Гречишкін, Петряк, Гордієнко, Маліновський, Любеновіч

Вилучення: Сіваков (9), Худобяк (90)

«Карпати»: Мисак - Мірошніченко, Пластун, Гітченко, Костевич (Кожанов, 46), Голодюк, Чачуа, Кльоц (Страшкевич, 84), Худобяк, Ксьонз (Кравець, 78), Карноза

«Зоря»: Шевченко - Пилявський, Сіваков, Гордієнко, Каменюка, Караваєв, Маліновський (Ліпартія, 77), Петряк (Любеновіч, 69), Гречишкін, Опанасенко, Будківський (Танковський, 83)

Інші результати туру:

«Олімпік» (Донецьк) - «Говерла» (Ужгород) – 0:1

«Динамо» (Київ) – «Олександрія» - 3:0

«Металург» (Запоріжжя) – «Дніпро» (Дніпропетровськ) – 1:4

«Сталь» (Дніпродзержинськ) – «Ворскла» (Полтава) – 1:2

«Чорноморець» (Одеса) – «Волинь» (Луцьк) – 1:2

Підписатися на новини