Словаччина - Україна: коли ніхто не хотів програвати

Національна збірна команда України зіграла внічию у матчі відбіркового циклу чемпіонату Європи 2016 року із командою Словаччини. Виїзна зустріч команди Михайла Фоменка у Жиліні завершилася «сухою» нічиєю.

Перші хвилини надпринципового поєдинку задали характер гри на увесь матч. Повітря над стадіоном у Жиліні буквально вібрувало від напруги, оскільки на кін було поставлено перепустку на чемпіонат Європи. І саме через це у дебюті зустрічі жодна з команд не збиралася ризикувати і оголювати тили.

Ближче до 10-ї хвилини українці адаптувалися до шаленої словацької підтримки і провели найнебезпечнішу атаку у першому таймі. Коноплянка з лівого флангу увірвався до штрафного майданчика і завдав удару у дальній кут, але м'яч зрадницьки пролетів поруч зі стійкою.

Команда Яна Козака створила першу гольову нагоду на 18-й хвилині, коли Гамшик несподівано для усіх «вистрілив» по воротах з-за меж штрафного. Пятов у карколомному стрибку перевів м’яч під поперечину. Буквально у наступній атаці вже Куцка спробував потурбувати Андрія своєю «гарматою», але «постріл» словацького півзахисника прийшовся вище рамки.

Після цього команди взяли перепочинок аж до перерви. На кожному клаптику футбольного поля йшла справжня чоловіча боротьба, адже цього вечора жоден з учасників матчу не збирався йти на компроміс. Саме тому арбітр частіше зупиняв гру через фоли, аніж вболівальники – дивитися за перебігом подій на полі.

Другий тайм розпочався із прикрої випадковості для господарів: на рівному місці травмувався захисник команди Пекарік, який невдало скинув м’яч на воротаря. Але його партнерів це підбадьорило на подальші атаки, вже на 53-й хвилині Пятову довелося знову увійти до гри через неузгодженість наших захисників та удару Куцки.

У цілому, подальший малюнок гри більше нагадував про те, що і українцям, і словакам було більш важливо не програти, аніж перемогти. Підопічні Фоменка і Козака вправно працювали на руйнування, не шкодуючи сил та не залишаючи їх на створення атак.

Оптимізму у вболівальників збірної України побільшало в останню десятихвилинку, коли нашим футболістам вдалося декілька разів заробити «стандартні» положення біля воріт Козачіка. Але при виконанні кутових словаки не залишали українцям жодних шансів на «другому поверсі», а після обвідного удару Ракицького зі штрафного на 86-й хвилині м’яч потрапив до рук голкіпера словацької збірної – 0:0.

Євро-2016. Кваліфікація

Словаччина - Україна - 0:0

Попередження: Гамшик (13), Дьомбер (47) - Рибалка (21), Коноплянка (79), Степаненко (90+2)

Словаччина: Козачік - Пекарік (Салата, 51), Шкртел, Губочан, Дьомбер, Куцка, Печовскі, Мак (Стох, 84), Гамшик, Дюріш, Віттек (Якубко, 66)

Україна: Пятов - Федецький, Хачеріді, Ракицький, Шевчук, Степаненко, Рибалка, Ярмоленко, Ротань, Коноплянка, Кравець (Гладкий, 90+1)

Фотогалерею з матчу можна переглянути тут

Підписатися на новини