Збірна України обіграла команду Білорусі у Львові

Національна збірна команда України обіграла команду Білорусі у матчі відбіркового циклу чемпіонату Європи 2016 року – 3:1.

Українці із перших хвилин продемонстрували білорусам, хто у домі господар. Львівський стадіон простимулював «синьо-жовтих» зарядом енергії перед початком матчу, то вже у першій атаці на 2-й хвилині гри Гармаш ледь не відкрив рахунок. Горбунову довелося стрибати у нижній кут, аби перевести м’яч на кутовий після удару півзахисника збірної України.

Команда Михайла Фоменка виглядала сильнішою за дружину Олександра Хацкевича в усіх гральних компонентах. Степаненко і Ротань повністю захопили ініціативу у центрі поля, Ярмоленко і Коноплянка постійно «возили» суперників на своїх флангах, а Пятов навіть став автором гольової передачі. На 7-й хвилині голкіпер вибив м’яч з рук далеко у поле, Володько махнув ногою повз «сферу», чим на сто відсотків скористався Кравець. Артем на швидкості вийшов на ударну позицію і вразив дальній кут воріт збірної Білорусі.

На 14-й хвилині форвард київського «Динамо» був близьким до того, аби оформити дубль у цій зустрічі. Усе розпочалося з того, що «постріл» Гармаша влучив у руку захиснику білоруської команди, а Кравець на техніку адресував «шкіряного» у дальній кут – Горбунов витягнув «мертвий» м’яч.

На 26-й хвилині воротар збірної Білорусі у черговий раз відпрацював за своїх партнерів по захисту. Коноплянка міг переправляти м’яч у ворота «сябрів» після передачі Кравця, але Горбунов вчасно залишив свої володіння і не дозволив півзахиснику іспанської «Севільї» запалити своє прізвище на електронному табло. І все ж це сталося, але трохи пізніше.

Спочатку стався 20-й гол Ярмоленка, який проводив свій 50-й матч у синьо-жовтій футболці національної команди. Коноплянка підключив до атаки Шевчука, простріл нашого захисника перервав голкіпер, але першим на м'ячі опинився Ярмоленко – 2:0. Перед перервою «синьо-жовті» заробили право на пробиття 11-метрового удару. Це Сіваков притримав за футболку Кравця у власному штрафному майданчику. Коноплянка реалізував пенальті, відсвяткувавши дуже серйозную подію у своєму особистому житті – народження доньки.

Результат матчу було визначено у першому таймі, тому після перерви збірна України вже грала «за рахунком». Білоруси ж навпаки додали у грі після спілкування у роздягальні із Хацкевичем. Це вилилося у гол у наші ворота. На 61-й хвилині Хачеріді припустився позиційної помилки і порушив правила проти Корніленка. Арбітр без роздумів призначив пенальті у ворота команди Фоменка. Пятов вгадав напрямок удару Корніленка з «точки», але нападник збірної Білорусі пробив без шансів для Андрія - майже у «дев'ятку».

Після цього гострота на полі з боку обох колективів значно знизилася, як і градус гри у цілому. До фінального свистка непоганий момент був у Корніленка, який ударом з розвороту не влучив у верхній ближній кут. Українці відповіли черговий проривом Коноплянки лівим флангом, але Кравець з «тещиної» ноги не влучив у ворота гостей.

Таким чином, збірна України здобула п’яту перемогу у нинішньому відборі, набравши 15 очок та наздогнавши команду Іспанії у турнірній таблиці. Але діючим чемпіонам Європи ще доведеться сьогодні помірятися силами із лідером групи – збірною Словаччини.

Євро-2016. Кваліфікація

Україна – Білорусь – 3:1

Голи: Кравець (7), Ярмоленко (30), Коноплянка (41, пен) – Корніленко (62, пен)

Попередження: Гармаш, Хачеріді, Ротань - Сіваков, Мартинович

Вилучення: Гармаш (90+2, друге попередження)

Україна: Пятов - Федецький, Ракицький, Хачеріді, Шевчук, Ротань (Рибалка, 75), Степаненко, Гармаш, Коноплянка, Ярмоленко (Гусєв, 70), Кравець (Гладкий, 86)

Білорусь: Горбунов - Шитов, Мартинович, Філіпенко, Сіваков (Гордійчук, 46), Стасевич, Володько, Маєвський, Калачов (Сігневич, 74), Глєб (Брессан, 87), Корніленко

Фотогалерею з матчу можна переглянути тут

Підписатися на новини