6-й тур «Ліги Парі-Матч»: «Зоря» в черговий раз відбирає очки у «Динамо»

28-30 серпня на футбольних полях України відбулися матчі 6-го туру чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги. Луганська «Зоря» і київське «Динамо» в очній зустрічі голів не забили, а дубль Євгена Селезньова приніс перемогу дніпропетровському «Дніпру» над львівськими «Карпатами».

Центральний матч 6-го туру проходив у Запоріжжі, де з'ясовували стосунки «Зоря» та «Динамо». Минулого сезону команда Сергія Реброва двічі не зуміла здолати опір колективу Юрія Вернидуба, тому «Зоря» для «біло-блакитних» встигла стати незручним суперником. Щоправда, луганчани, на відміну від киян, обтяжені більш складним графіком і до останнього моменту грали на три фронти. Господарі провели більшу кількість матчів за останні півтора місяці і лише на тому тижні вибули з Ліги Європи. «Динамо» ж ще не розпочинало свій шлях у Лізі чемпіонів і просто виглядало сильнішим на папері.

Але, як продемонстрував матч, нічия стала найбільш логічним результатом. Кияни прогнозовано більше тримали м’яч, володіючи гральною та територіальною перевагою. Луганські футболісти протиставили суперникам компактну гру від захисту «другим номером». За перший тайм команди порадували глядачів лише по одному разу, коли перед перервою обмінялися гольовими моментами. Спочатку після обрізки Рибалки гравці «Зорі» вивели на ударну позицію Будківського. Нападник із вигідної позиції не влучив у ближній кут. «Динамо» відповіло ударом Ярмоленка зі штрафного, але Шевченко зреагував на рикошет.

Другий тайм також проходив на невисоких швидкостях, і за такої гри долю матчу могла вирішити єдина помилка будь-якої з команд. В одному з епізодів Будківський знову не скористався помилкою захисників «Динамо». Драговіч виконав невдалу скидку на партнера, але форвард «Зорі» пробив у «молоко». Ближче до фінального свистка «Зоря» відійшла до власних володінь і ледь не поплатилася за це рішення. Вийшовши на заміну, Гармаш ювелірною передачею вивів Мораеса сам-на-сам із воротарем, але Шевченко врятував своїх партнерів від голу.

Таким чином, «Зоря» завершила переможну серію «Динамо» у нинішньому сезоні і дозволила найближчим конкурентам наблизитися до київської команди у турнірній таблиці.

«Зоря» (Луганськ) – «Динамо» (Київ) - 0:0

Попередження: Пилявський, Сіваков, Гордієнко, Шевченко, Ліпартія - Беланда, Сілва, Рибалка, Антунеш, Хачеріді

«Зоря»: Шевченко - Караваєв, Сіваков, Пилявський, Каменюка, Гордієнко (Танковський, 86), Гречишкін (Любеновіч, 69), Петряк, Маліновський (Ліпартія, 82), Хомченовський, Будківський

«Динамо»: Рибка - Сілва, Хачеріді, Драговіч, Антунеш, Рибалка, Сидорчук (Гармаш, 65), Беланда (Буяльський, 77), Ярмоленко, Мораес, Гонсалес (Гусєв, 65)

Дубль Євгена Селезньова дозволив «Дніпру» перед рідними вболівальниками взяти три очки у матчі із «Карпатами». Але не все так вдало складалося для команди Мирона Маркевича у цій зустрічі. Вже на 19-й хвилині Бойку довелося демонструвати дива реакції, аби впоратися із дальнім ударом Карнози під поперечину.

Минуло 18 хвилин, і арбітр поставив пенальті у ворота «Дніпра» за фол Гуйє проти Худобяка. Проте Карноза знову не зумів переграти Бойка, який вгадав напрямок польоту м’яча. Перед свистком на перерву вже дніпропетровці спробували засмутити голкіпера «Карпат». Двома невлучними ударами відзначився новачок команди з Коста-Ріки Руїс, який лише нещодавно перейшов до дніпропетровської команди на зміну Коноплянці.

У другому таймі львів’яни продовжували наступати на ворота «Дніпра», ніби саме вони грали перед рідними вболівальниками. Після відновлення гри Гуйє і Бойко не розібралися між собою, і Мірошніченко із забійної позиції не влучив у ближній кут воріт «Дніпра».

Час матчу спливав, і «Дніпро», виконавши серію замін, посилив тиск на ворота «Карпат». Наприкінці напруженого поєдинку Матеус вивів на ударну позицію Селезньова, який на 81-й хвилині пробив низом повз воротаря. Забитий гол психологічно допоміг підопічним Маркевича. Одна з чергових атак дніпропетровської команди закінчилася тим, що Мисак у падінні парирував удар Матеуса, а Селезньов встиг першим на добивання і забив свій третій гол у чемпіонаті нинішнього сезону.

«Дніпро» (Дніпропетровськ) – «Карпати» (Львів) - 2:0

Голи: Селезньов (81, 88)

Попередження: Едмар, Матос - Голодюк, Карноза

На 37-й хвилині Карноза не реалізував пенальті (воротар)

«Дніпро»: Бойко - Федецький (Лучкевич, 46), Гуйє, Дуглас, Матос, Едмар, Ротань, Руїс (Гама, 79), Даніло (Безус, 64), Матеус, Селезньов

«Карпати»: Мисак - Мірошніченко, Гітченко, Пластун, Костевич (Кравець, 86), Кльоц (Даушвілі, 71), Чачуа, Ксьонз (Кожанов, 66), Голодюк, Карноза, Худобяк

Інші результати туру:

«Шахтар» (Донецьк) – «Металург» (Запоріжжя) – 2:0

«Говерла» (Ужгород) – «Сталь» (Дніпродзержинськ) – 0:0

«Волинь» (Луцьк) – «Олімпік» (Донецьк) – 1:0

«Ворскла» (Полтава) – «Металіст» (Харків) – 1:0

«Олександрія» (Олександрія) – «Чорноморець» (Одеса) – 0:0

Підписатися на новини