«Зоря» із боєм завершила виступи у Лізі Європи

У четвер, 27 серпня, луганська «Зоря» поступилася у матчі-відповіді плей-офф кваліфікації розіграшу Ліги Європи сезону 2014/2015 років польській «Легії» з рахунком 2:3 і завершила свої виступи у цьогорічній єврокампанії.

Продемонструвавши тиждень тому досить бліду гру і поступившись у рідних стінах з рахунком 0:1, «Зоря» була вмотивована відіграти потрібний гандикап у грі з «Легією» у Варшаві і здобути необхідний для виходу у груповий турнір результат. Юрій Вернидуб обрав контратакувальну схему на матч, поставивши на вістрі атак швидкісного Петряка, замість фактурного Будківського. Традиційно ставка була зроблена на флангову гру, де свою спритність демонстрували вінгери «Зорі» Караваєв та Хомченовський.

«Зоря» розпочала матч так, ніби це луганська команда була господарем поля, і саме її підтримувала багатотисячна армія вболівальників на стадіоні. Вже на першій хвилині «Зоря» заробила небезпечний штрафний, але удару Любеновіча не вистачило влучності. Українці продовжували тиск на ворота поляків, і саме тому пропущений м’яч на 16-й хвилині став неочікуваним для наших футболістів. Бжискі виконав штрафний з правого флангу, а активна боротьба гравців «Легії» і «Зорі» у воротарському майданчику дезорієнтували Шевченка, у результаті чого «сфера» опинилася у сітці воріт.

«Зоря» відразу ж відповіла потужним ударом Хомченовського у «дев'ятку». Голкіпер «Легії» дивом зреагував на «постріл» півзахисника «Зорі». І все ж Дмитру вдалося засмутити суперників: на 39-й хвилині «шкіряний» після його удару зі «стандарту» перелетів через «стінку» і опинився у дальньому куті – 1:1.

Початок другого тайму виявився дещо сумбурним. Команди нервували і не могли налагодити комбінаційну гру, допускаючи велику кількість технічного браку. Тому гол у ворота «Зорі» на 62-й хвилині знову-таки вийшов досить нелогічним. Опорні півзахисники луганської команди дозволили Кухарчику пробити здалеку. М'яч на своєму шляху зачепив ногу Гільєрме, змінив траєкторію і знущально закотився у ворота Шевченка. «Зоря» буквально одразу ж віддала борг полякам. На 66-й хвилині Маліновський «розрядив гармату» зі штрафного і змусив Куцяка капітулювати.

Зорі потрібен був ще один гол, щоб вийти до групового турніру Ліги Європи. Але, на жаль, луганчанам не вистачило сил на останній штурм. Перед самим завершенням гри гості пропустили контратаку і привезли собі пенальті, який поляки реалізували – гол на рахунку Дуди.

Ліга Європи

Кваліфікація. Плей-офф. Матч-відповідь

«Легія» (Варшава, Польща) – «Зоря» (Луганськ, Україна) – 3:2

Голи: Бжискі (16), Гільєрме (62), Дуда (90+5, пен) – Хомченовський (39), Маліновський (66)

Попередження: Паздан, Дуда - Каменюка, Сіваков, Будківський, Опанасенко

«Легія»: Куцяк - Паздан (Левчук, 7), Йодловец, Бжискі, Гільєрме, Фурман, Берешинскі, Кухарчик, Жезнічак, Прійовіч (Сагановскі, 90+2), Ніколіч (Дуда, 67)

«Зоря»: Шевченко - Опанасенко, Сіваков, Пилявський (Чечер, 83), Каменюка, Гордієнко, Любеновіч (Ліпартія, 86), Караваєв, Маліновський, Хомченовський (Будківський, 58), Петряк

Підписатися на новини