«Дніпро» здолав «Шахтар» у матчі 5-го туру «Ліги Парі-матч»

Матч «Шахтар» - «Дніпро», який відбувся в Одесі став окрасою 5-го туру чемпіонату України. Саме у Південній Пальмірі «гірники» вирішили провести цю зустріч, мотивуючи це підготовкою газону «Арени Львів» до єврокубків. Але, як виявилось згодом, «гірники» шостий раз поспіль не змогли обіграти дніпропетровців у чемпіонаті.

Перший тайм пройшов у рівній боротьбі, яка велась переважно в центрі поля. «Дніпро», незважаючи на всі проблеми в клубі, відмінно налаштувався на гру, і саме вони створили перший, по-справжньому небезпечний момент, біля воріт господарів. Даніло, який був найактивнішим у складі дніпропетровців, виходив на побачення з Пятовим, але пробив у голкіпера. У донеччан гарну нагоду відкрити рахунок у матчі мав Гладкий, проте його удару невистачило влучності. На цьому всі найцікавіші події першої половини гри були вичерпані.

Другий тайм пройшов значно веселіше. У «Дніпра» в атаці виділялася трійка Матеус-Селезньов-Даніло, а у «Шахтаря» найгострішим гравцем попереду був той таки Гладкий. Проте з усіма атакувальними наступами добре справлялися голкіпери обох команд. Гра так і йшла до нічийного завершення, аж поки Роман Безус на 84-й хвилині гри не віддав чудову розрізну передачу на Матеуса, і той, обігравши Ордеця, пробив повз Пятова. Спроби «Шахтаря» врятувати матч так і залишилися спробами. Після виходу на поле «гірника» Факундо Феррейри, який змінив Гладкого на вістрі атак, вся гострота біля воріт Бойка і зовсім зникла. А на останок ще й Шевчук залишив свою команду в меншості.

Вже після цього гості побігли в контратаку п'ять у три, яку точним ударом завершив Євген Селезньов. У підсумку перемога «дніпрян» з рахунком 2:0, яка була дуже необхідною, як для «Дніпра», так і для наставника команди Мирона Маркевича.

«Шахтар» – «Дніпро» – 0:2

Голи: Матеус (84), Селезньов (90+4)

«Шахтар»: Пятов - Срна, Ордець, Шевчук, Ракицький, Марлос (Бернард, 77), Степаненко, Тейшейра, Фред, Тайсон (Коваленко, 67), Гладкий (Феррейра, 77)

«Дніпро»: Бойко - Федецький, Гуйє, Дуглас, Федорчук, Лучкевич (Бабатунде, 64; Гама, 82), Ротань, Лео Матос, Матеус, Селезньов, Даніло (Безус, 71)

Вилучення: Шевчук (90)

Інші результати матчів 5-го туру:

 

«Олімпік» (Донецьк) – «Олександрія» (Олександрія) - 1:0

«Металург» (Запоріжжя) – «Ворскла» (Полтава) - 1:1

«Динамо» (Київ) – «Карпати» (Львів) - 3:0

«Сталь» (Дніпродзержинськ) – «Волинь» (Луцьк) - 1:2

«Металіст» (Харків) – «Говерла» (Ужгород) - 2:2

«Чорноморець» (Одеса) – «Зоря» (Луганськ) - 0:2        

Підписатися на новини