4-й тур «Ліги Парі-Матч»: «Шахтар» втрачає очки у Полтаві, «Динамо» продовжує переможну серію

7-9 серпня на футбольних полях України відбулися матчі 4-го туру чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги. У центральному поєдинку київське «Динамо» здобуло гостьову перемогу над дніпропетровським «Дніпром» і одноосібно очолило турнірну таблицю. Адже у паралельному матчі «Шахтар» у компенсований час втратив перемогу в Полтаві, де зустрічався з місцевою «Ворсклою»

Зустріч «Динамо» і «Дніпра» найкраще характеризують слова головного тренера дніпропетровського клуба Мирона Маркевича, який зазначив, що обидві команди могли б зіграти набагато краще. І з цим складно не погодитись – обидва клуби за грою натужно розпочали сезон, і наразі все ще знаходяться у пошуку свого найкращого футболу. Але якщо кияни все ж дотиснули всіх своїх суперників і здобули максимум очок, то підопічні Маркевича встигли двічі їх втратити.

На біду Мирона Маркевича, у другому туру поспіль його гравці допомагають супернику і з взяттям воріт. Тиждень тому у зустрічі із «Ворсклою» автогол на свій рахунок записав Артем Федецький, тепер відзначився інший захисник – Дуглас. Бразилець, перериваючи навіс на Жуніора Мораеса, з-за меж штрафного майданчика головою закинув м’яч за комірець Денису Бойку.

Ця неприємна для місцевих уболівальників подія трапилася в середині першого тайму, а під його завісу динамівці подвоїли рахунок. Ще одна груба помилка «Дніпра» у захисті обернулася швидкою контратакою, Ярмоленко встиг перекинути Бойка, який вибіг за межі штрафного, і Мігел Велозу пробивав вже у порожні ворота.

На початку другої половини зустрічі інтрига в матчі несподівано відродилася. Атака господарів завершилася ударом Євгена Селезньова, з яким не без труднощів впорався Олександр Рибка, але м’яч перед штрафним підібрав Валерій Федорчук, якому вдався більярдний за точністю удар у лівий від голкіпера кут – 1:2.

Часу на те, щоб відігратись у «Дніпра» було більш ніж достатньо, але кияни, вміло збиваючи темп гри, не надали їм жодної можливості для цього. Ближче до закінчення зустрічі Мирон Маркевич зняв з гри захисника Федецького і випустив на поле форварда Ніколу Калініча, але й такий тактичний хід його команді не допоміг. Гравці «Динамо» оборонялися більш ніж вдало і без зайвих нервів довели гру до перемоги.

«Дніпро» (Дніпропетровськ) – «Динамо» (Київ) – 1:2

Голи: Федорчук (50) – Дуглас (25, автогол), Мігел Велозу (40)

«Дніпро»: Бойко – Матос, Дуглас, Гуйє, Федецький (Калініч, 78), Канкава (Безус, 46), Ротань, Федорчук, Матеус, Лучкевич (Данило Соуза, 46), Селезньов

«Динамо»: Рибка – Антунеш, Віда, Драговіч, Данило Сілва, Рибалка, Мігел Велозу, Гармаш, Гусєв (к), Ярмоленко, Мораес

У Полтаві зустрічалися дві команди, які на тижні провели єврокубкові матчі. «Шахтар» свій поєдинок зіграв у середу і, відповідно, мав на день більше відпочинку ніж «Ворскла», яка грала у четвер. До того ж, полтавчанам довелося провести на полі не 90, а 120 хвилин. Та й моральний стан підопічних Василя Сачка був під великим питанням, адже відійти від такої невдачі, як у матчі проти «Жиліни», дуже складно. Тим не менш, гравцям «Ворскли» це вдалося. Незважаючи на те, що «гірники» протягом матчу мали істотну перевагу, господарям довгий час вдавалося тримати свої ворота недоторканими. Але навіть після того, як Марлос на 40-й хвилині вивів свою команду вперед, гравці «Ворскли» встигли ще до перерви забити м’яч у відповідь – Олег Бараннік добив м’яч у сітку після не зовсім впевненої гри Антона Каніболоцького.

Після відпочинку малюнок гри майже не змінився. «Шахтар» продовжував володіти перевагою і на 65-й хвилині Едуардо врешті-решт реалізував один з багатьох моментів. Але Фортуна ніби вирішила повернути «Ворсклі» борг за матч із «Жиліною». На другій з трьох компенсованих арбітром хвилин другого тайму Олександр Ковпак з близької відстані головою переправив м’яч у сітку, виправившись за помилку у зустрічі зі словаками.

«Ворскла» (Полтава) – «Шахтар» (Донецьк) – 2:2

Голи: Бараннік (45+1), Ковпак (90+2) – Марлос (40), Едуардо (65)

«Ворскла»:  Ткаченко – Пердута, Даллку, Ткачук (Міщенко, 81), Сімінін, Чеснаков, Скляр (Бартуловіч, 46), Громов, Турсунов, А. Ткачук, Бараннік (Ковпак, 46)

«Шахтар»: Каніболоцький – Ісмаїлі, Кучер, Ордець, Срна, Степаненко, Малишев (Коваленко, 61), Тейшейра, Бернард (Едуардо, 61), Марлос (Дентіньо, 78), Гладкий

Інші результати туру:

 «Волинь» (Луцьк) – «Металіст» (Харків) – 2:2

«Говерла» (Ужгород) – «Металург» (Запоріжжя) – 1:1

«Карпати» (Львів) – «Чорноморець» (Одеса) – 4:0

«Олександрія» (Олександрія) – «Сталь» (Дніпродзержинськ) – 0:1

«Зоря» (Луганськ) – «Олімпік» (Донецьк) – 4:0

Підписатися на новини