3-й тур «Ліги Парі-Матч»: «Динамо» здобуває важку перемогу в Одесі, «Дніпро» втрачає очки у Полтаві

У ці вихідні відбулися матчі 3-го туру чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги. Київське «Динамо» на останніх хвилинах зуміло здолати опір одеського «Чорноморця», а дніпропетровський «Дніпро» вдруге у сезоні втратив очки – цього разу у Полтаві.

«Динамо» наразі вирішує чимало внутрішніх проблем. У минулому турі кияни обіграли вдома донецький «Олімпік», але залишилися фактично без центру захисту, зважаючи на вилучення Хачеріді і Драговіча. Більш того, літнє трансферне вікно ще відкрите. Cтан «біло-блакитних» вже залишив один з ключових гравців основи нідерландець Ленс. На підході – лідер «Динамо» Андрій Ярмоленко, який вже висловив бажання поїхати до англійського чемпіонату.

Зважаючи на вищевказані обставини, Сергій Ребров обрав Віду і новачка Петровіча у якості двох центрбеків, а на 73-й хвилині матчу за основу київської команди дебютував Мякушко.

«Динамо» прогнозовано захопило контроль над м’ячем, змусивши «моряків» думати переважно про захист. На 8-й хвилині рейд Морозюка до штрафного майданчика закінчився зіткненням з Петьком, але арбітр не вгледів порушення правил в епізоді. Ще за п’ять хвилин Ярмоленко міг відкрити рахунок після дальнього «пострілу» Ярмоленка і сейва Боровика, але Андрію не вистачило миті, аби переправити м’яч у сітку. Перший стовідсотковий момент для взяття воріт мав Гусєв. М'яч після удару Олега і рикошету від захисника влучив у каркас воріт і відскочив у поле.

Футбольне щастя ще не раз посміхнулося одеситам у цьому матчі. Так, на 27-й хвилині Ярмоленко з лівого флангу увійшов до штрафного, продавивши захисників, і потужно пробив з близької дистанції у стійку. Голкіпер «Чорноморця» також неодноразово був змушений демонструвати свою майстерність. Зокрема, на 34-й хвилині Рибалка виконав штрафний з 25-ти метрів, а Боровик у карколомному стрибку витягнув «сферу» з нижнього кута.

Другий тайм пройшов майже повністю за сценарієм першого. Протягом перших 15-ти хвилин «Чорноморець» надійно перекривав усі зони для футболістів лінії атаки гостей. Але з 60-ї хвилині у підопічних Олександра Бабича знову почали виникати проблеми позаду. Динамівці провели декілька небезпечних контратак. В одній із спроб Мораес вивів на ударну позицію Антунеша, але удар останнього не влучив в отвір воріт. За мить Ярмоленко знову у фірмовому стилі розібрався із своїми візаві, але не зумів з близької відстані переграти воротаря.

Ближче до кінця поєдинку одесити помітно притиснулися до власних воріт через відсутність свіжості, що й зіграло з «Чорноморцем» злий жарт. На 88-й хвилині «стандарт» «Динамо» завершився красивим голом п’ятою у виконанні Мораеса. Вже у компенсований арбітром час Ярмоленко скористався передачею Мякушка і в контратаці поставив крапку у цьому матчі – 2:0.

«Чорноморець» (Одеса) – «Динамо» (Київ) - 0:2

Голи: Мораес (88), Ярмоленко (90+3)

Попередження: Хочолава, Немчанінов, Філімонов - Велозу, Морозюк, Антунеш

«Чорноморець»: Боровик - Петько, Хочолава, Мартиненко, Немчанінов, Шаповал, Філімонов, Ковалець (Смирнов, 86), Переверза (Соломка, 88), Данченко, Мурашов (Насімі, 78)

«Динамо»: Шовковський - Морозюк, Віда, Петровіч, Антунеш, Сидорчук (Гармаш, 66), Велозу (Кравець, 81), Рибалка, Гусєв (Мякушко, 73), Ярмоленко, Мораес

Матч між «Ворсклою» і «Дніпром» закривав програму 3-го туру «Ліги Парі-Матч». Обидві команди не досить вдало розпочали новий сезон. «Дніпро» несподівано втратив очки вже на старті змагань, не зумівши у гостях виграти у «Говерли». Команда Василя Сачка взагалі виступає зразком у пошуках компромісів цього чемпіонату – дві нічиї у двох матчах. Але, тим не менш, полтавці отримали заряд емоцій перед грою з «Дніпром», оскільки на тижні неочікувано програли словацькій «Жиліні» у кваліфікації Ліги Європи.

У першому таймі мотивація «Ворскли» проглядалася неозброєним оком. Господарі поля виграли майже всі верхові єдиноборства у своїх візаві з «Дніпра» і створили досить багато гострих моментів. На 7-й хвилині Бараннік лише якимось дивом не відкрив рахунок у матчі. Нападник «Ворскли» завдав удару головою майже впритул, і лише неймовірний сейв Бойка врятував дніпропетровців від швидкого пропущеного м’яча.

«Дніпро» повернувся до традиційної схеми в чотири захисники. Канкава мав тримати центр, Ротань - диригувати, Гама і Лучкевич – створювати загрози з флангів, а Калініч за підтримки Безуса – шукати щастя біля воріт суперників. Слід зазначити, що команда Мирона Маркевич мала свій шанс відзначитися у воротах Непогодова у перші 45 хвилин. Воротар «Ворскли» не без надзусиль впорався із ударом Ротаня зі штрафного з 20-ти метрів.

На 53-й хвилині атака «Ворскли» закінчилася швидким розіграшем кутового і подальшим прострілом Бартуловіча уздовж лінії воротарського майданчика, де Федецький випередив Ткачука і поцілив у власні ворота.

Полтавці після забитого голу почали приділяти більше уваги захисту, а у «Дніпра» замість Федецького на поле вийшов Селезньов. Ставка дніпропетровців на атаку виправдалася, але м’яч на свій рахунок записав на нападник збірної України, а його партнер по команді – Калініч. На 73-й хвилині м'яч після розіграшу кутового заметушився у воротарському «Ворскли», де Калініч, виявившись найспритнішим за всіх, відправив «шкіряного» за призначенням.

Останні хвилини поєдинку могли стати щасливими як для господарів, так і для гостей. Блізніченко, який змінив Гаму у другому таймі, не влучив у дальній кут воріт «Ворскли». У свою чергу, Шиндер прорвався зліва і зумів у падінні проштовхнути м’яч у напрямку воріт «Дніпра», але Бойко проявив надійність в останньому небезпечному епізоді цієї гри – 1:1.

«Ворскла» (Полтава) – «Дніпро» (Дніпропетровськ) - 1:1

Голи: Федецький (53, автогол) – Калініч (73)

Попередження: Бараннік, Сімінін, Є.Ткачук, Даллку - Матос, Федецький

«Ворскла»: Непогодов - Сімінін, Даллку, Скляр (Чеснаков, 84), А. Ткачук, Бараннік (Ковпак, 66), Є.Ткачук, Бартуловіч (Пердута, 63), Сапай, Турсунов, Шиндер

«Дніпро»: Бойко - Федецький (Селезньов, 56), Дуглас, Гуйє, Матос, Канкава (Федорчук, 85), Безус, Ротань, Лучкевич, Гама (Блізніченко, 62), Калініч

Інші результати туру:

«Олімпік» (Донецьк) – «Карпати» (Львів) – 0:1

«Шахтар» (Донецьк) – «Говерла» (Ужгород) – 2:0

«Металург» (Запоріжжя) – «Волинь» (Луцьк) – 0:2

«Металіст» (Харків) – «Олександрія» (Олександрія) – 1:1

«Сталь» (Дніпродзержинськ) – «Зоря» (Луганськ) – 2:0

Підписатися на новини