«Дніпро» вийшов у фінал Ліги Європи!

У четвер, 14 травня, дніпропетровський «Дніпро» з мінімальним рахунком обіграв італійський «Наполі» на НСК «Олімпійський» у Києві та вийшов до фіналу розіграшу Ліги Європи сезону 2014/2015 років!

Після результативної нічиєї у Неаполі у «Дніпра» залишалися непогані шанси на позитивний результат у матчі-відповіді. Незважаючи на те, що команда Мирона Маркевича напередодні «другого тайму» відповідального протистояння втратила очки у чемпіонаті, поступившись луганській «Зорі», до цієї гри дніпропетровці підійшли у всеозброєнні.

Більшість футбольних експертів надавали перевагу більш досвідченому у європейських баталіях «Наполі». Навіть гравці та коуч «Дніпра» визнавали після першого поєдинку, що італійські футболісти індивідуально є сильнішими за українців. Але на полі все вирішують не особистості, а командна гра. І саме вона з першої по останню хвилину продемонструвала, що для «Дніпра» ця гра стала матчем усього життя.

Керманич «Дніпра» зауважив перед поєдинком, що його команда намагатиметься грати у зовсім інший футбол, аніж це було в Італії. Якщо на «Сан-Паоло» дніпропетровці більшість часу тримали масований захист власних воріт, то у Києві потрібно було позбавити м’яча більш технічних суперників. Цьому також посприяв дощ, який лив як з відра і не давав командам можливості для включення максимальних швидкостей.

Щоправда, свої моменти біля воріт «Дніпра» «Наполі» мав. Але, як і тиждень тому, команда Рафаеля Бенітеса не зуміла гідно ними скористатися. На 8-й хвилині захисники «Дніпра» позиційно провалилися, і Ігуаїн не зумів виграти дуель у Бойка. На екваторі тайму Гулам підключився до атаки своєї команди по лівому флангу і навісив у центр штрафного на Ігуаїна. Бойко у карколомному стрибку відбив удар аргентинця.

«Дніпро» не йшов великими силами в атаку, тримаючи у голові результат першого матчу. Максимально обережна гра при виході з пресингу від суперника та перспективні штрафні удари – ось і все, чим запам’яталися господарі поля у першій половині гри. Лише на 34-й хвилині Селезньов вперше серйозно потурбував Андухара. Нападник «Дніпра» пробив на виконання у дальній нижній кут, але голкіпер відбив «сферу» на кутовий.

Схоже, Маркевич зумів достукатися до підопічних протягом перерви. Дніпропетровці почали задіювати більш агресивну контргру. Тільки-но розпочався другий тайм, як Лучкевич ледве не вразив ворота «Наполі» у контратаці. Вінгеру «Дніпра» не вистачило влучності під час вирішального удару – м’яч розминувся із дальньою стійкою. На 58-й хвилині Коноплянка пройшов по рідному флангу, виконав навіс на Селезньова, а м’яч після удару головою останнього затріпотів у сітці.

Бенітесу довелося випускати на поле своїх головних лідерів, які забезпечували результат для «Наполі» у більшості матчах нинішнього сезону. З появою Гамшика та Мертенса команда захопила гральну та територіальну перевагу, але до реальних гольових можливостей справа майже не доходила. Виключенням стала невелика пожежа, яка виникла у штрафному «Дніпра» на 78-й хвилині. Ігуаїн виграв боротьбу на правому краю штрафного після подачі з кутового і закинув м'яч у воротарський майданчик. Лише героїчні зусилля Дугласа, який виніс м’яч з лінії воріт, врятували нашу команду від голу.

Наприкінці матчу «Наполі» остаточно розкрився у захисті. Це дозволило «Дніпру» декілька разів дуже гостро загрожувати воротам гостей. Андухар двічі парирував удари Калініча, після чого виручив неаполітанців і від потужного удару Матеуса з-за меж штрафного. За хвилину лише поперечина стала на заваді бразильця, який міг встановити остаточну крапку у матчі. Але «Дніпру» вистачило і одного-єдиного голу Селезньова, який вивів команду Маркевича до історичного для клубу фіналу Ліги Європи.

Шостий в історії фінал Ліги Європи УЄФА відбудеться 27 травня на «Національному» стадіоні у Варшаві. Останнім бар’єром для української команди на шляху до перемоги у європейському турнірі стане триразовий тріумфатор змагань - іспанська «Севілья».

Ліга Європи. Півфінал. Матч-відповідь

«Дніпро» (Дніпропетровськ, Україна) – «Наполі» (Неаполь, Італія) – 1:0 (перший матч – 1:1)

Гол: Селезньов (58)

Попередження: Матос, Федецький, Селезньов, Канкава, Матеус, Бойко - Габбьядіні, Кальєхон, Гулам

«Дніпро»: Бойко - Федецький, Дуглас, Чеберячко, Матос, Канкава, Федорчук, Лучкевич (Матеус, 67), Ротань, Коноплянка (Гама, 86), Селезньов (Калініч, 75)

«Наполі»: Андухар - Маджо, Альбіоль, Брітос, Гулам, Лопес (Енріке, 79), Інлер, Кальєхон, Габбьядіні (Гамшик, 55), Інсіньє (Мертенс, 61), Ігуаїн

Підписатися на новини