Ліга Європи: «Дніпро» чіпляється за нічию у Неаполі

У четвер, 7 травня, дніпропетровський «Дніпро» розійшовся миром з італійським «Наполі» у першому півфінальному матчі розіграшу Ліги Європи сезону 2014/2015 років. Виїзд команди Мирона Маркевича до Неаполя завершився результативною нічиєю – 1:1.

Керманич «Дніпра» вирішив не робити змін у складі, довіривши місце перевіреним бійцям, які вже встигли залишити за бортом змагань нідерландський «Аякс» та бельгійський «Брюгге». Єдиним відкритим питанням залишалася позиція у нападі, яку, у підсумку, зайняв Калініч.

Перший тайм прогнозовано пройшов за територіальної переваги неаполітанської команди. Підопічні Рафаеля Бенітеса зі старту гри запропонували дніпропетровцям високий темп гри. «Дніпру» раз-по-раз доводилося грати жорстко у центрі поля, а єдина бойова одиниця гостей в атаці майже не мала підтримки під час поодиноких контратак. На 10-й хвилині зустрічі м'яч після удару Інсіньє пролетів поруч зі стійкою. Трохи згодом італійський нападник отримав передачу від Ігуаїна, але з чудової позиції відправив «сферу» повз ворота.

Ближче до екватора першої половини матчу гра перемістилася до центру поля. «Дніпро», зумівши впоратися з нервами, вперше змусив попрацювати воротаря «Наполі» Андухара. Голкіпер «блакитних» перевів м’яч на кутовий після дальнього удару Канкави. Декілька разів Калінічу вдалося зачепитися за м’яч неподалік від володінь суперників і заробити стандартні положення. Але під час виконання штрафних, «Наполі» не дав жодних можливостей дніпропетровцям для завершення атак.

У другому таймі ситуація на полі кардинально змінилася. «Наполі» підсилив тиск на ворота Бойка. Захист «Дніпра», який у перші 45 хвилин відіграв як швейцарський годинник, почав давати періодичні збої. На 49-й хвилині захисники не вгледіли за Ігуаїном, у результаті чого Матосу довелося вибивати м'яч з лінії воріт на кутовий. Але цей стандарт став фатальним для «Дніпра»: Лопес вистрибнув вище за всіх і замкнув навіс Інсіньє.

«Адзуррі» на куражі продовжили атаки, і воротарю «Дніпра» довелося пережити не найкращі півгодини у своєму житті. Тільки Ігуаїн мав три-чотири залізних гольових моментів, аби подвоїти перевагу своєї команди. На 55-й хвилині Гамшик передачею низом у штрафний вивів аргентинця сам-на-сам із Бойком, але голкіпер парирував удар форварда «Наполі». Господарі не заспокоювалися, і тепер вже Кальєхон з-під Дугласа пробив у ближній кут. Знову Бойко зіграв надійно, відбивши м’яч ногами.

Маркевич виконав ряд замін, оскільки «Дніпру» необхідно було ризикувати та йти вперед. Лучкевича та Канкаву змінили Гама і Безус. Однак кадрові зміни «Дніпра» на малюнок гри не вплинули. Бойко ж ще декілька разів врятував команду від неприємностей, відбивши удари Інсіньє і Ігуаїна.

Остання заміна наставника «Дніпра» виявилася доленосною. Селезньов, який змінив Калініча, відгукнувся на простріл Федецького з правого флангу і першим же дотиком у грі результативно завершив атаку. «Дніпро» зумів довести гру до фінального свистка і досягти сприятливого результату перед матчем-відповіддю, який відбудеться за тиждень на «Олімпійському» у Києві.

«Наполі» (Неаполь, Італія) – «Дніпро» (Дніпропетровськ, Україна) – 1:1

Голи: Лопес (50) – Селезньов (81)

Попередження: Ротань, Канкава, Федецький

«Наполі»: Андухар - Гулам, Брітос, Альбіоль, Маджо, Лопес (Гаргано, 71), Жоржиньо, Інсіньє (Мертенс, 82), Гамшик, Кальєхон (Габбьядіні, 77), Ігуаїн

«Дніпро»: Бойко - Матос, Чеберячко, Дуглас, Федецький, Федорчук, Канкава (Безус, 69), Ротань, Коноплянка, Лучкевич (Гама, 57), Калініч (Селезньов, 80)

Підписатися на новини