Дніпропетровський «Дніпро» у півфіналі Ліги Європи!

23 квітня відбулися повторні матчі 1/4 Ліги Європи. Команда з Дніпропетровська вперше у своїй історії вийшла у півфінал єврокубків, а от київське «Динамо» не зуміло нічого протиставити потужній грі «Фіорентини» на «Артеміо Франкі».

Після нульової нічиї у Бельгії, доля протистояння між «Дніпром» та «Брюгге» вирішувалась в Києві. Суперники дніпрян не приховували своїх намірів відстояти нічийний рахунок, і якщо поталанить, то й забити гол на виїзді в основний час.

Перші 45 хвилин матчу обидві команди відіграли обережно, особливо не форсувавши подій та по черзі володіючи ініціативою. Бельгійці надійно прикрили найбезпечнішого гравця «Дніпра» Коноплянку, і той до перерви майже нічим не запам’ятався. У ці хвилини активністю відзначався Валерій Лучкевич, який своїми швидкими проходами намагався тероризувати оборону гостей.

Після перерви підопічні Маркевича заграли гостріше, і навіть створили напівгольовий момент біля воріт Райана. Проте з кута штрафного майданчика Коноплянка не зумів переграти голкіпера бельгійців. Після цього гра знову заспокоїлась.

Тренери команд, щоб якось збільшити темп, провели заміни і футболісти заграли цікавіше. Вже коли вболівальники ловили себе на думці, що основний час так і завершиться нульовою нічиєю, вистрілив «джокер» Маркевича - Євген Шахов. На 82-й хвилині зустрічі Ротань віддав точну розрізну передачу на хід. Євген забрав м'яч під себе та за допомогою невеличкого рикошету поцілив у дальній кут. У гостей ще залишалося декілька хвилин, аби врятуватися, однак нічого небезпечного біля воріт Бойка створити їм так і не вдалося. Отже, «Дніпро», перемігши «Брюгге» з мінімальним рахунком 1:0, виходить у півфінал і продовжує єврокубкову весну для України!  

«Дніпро» (Дніпропетровськ, Україна) - «Брюгге» (Брюгге, Бельгія) – 1:0

Гол: Шахов (82)

Попередження: Ротань (59), Канкава (81) - Уларе (87)

«Дніпро»: Бойко - Дуглас, Лучкевич (Бруну Гама, 90+1), Федецький, Канкава, Лео Матос, Чеберячко, Безус (Шахов, 46), Ротань, Коноплянка, Селезньов (Калінич, 72)

«Брюгге»: Райан - де Фаув, Дуарте, де Бок, Мехеле, Сімонс, Рафаелов, 25. Вормер, 9. де Суттер (58. Уларе, 69), 22. Іскьєрдо (45. Діркс, 86), 42. Сторм (7. Васкес, 86)

Київське «Динамо» у матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги Європи зазнало виїзної поразки від «Фіорентини» з рахунком 0:2, достроково завершивши цьогорічну єврокампанію у Флоренції.

Зважаючи на нічийний результат на «Олімпійському» тиждень тому, який ускладнив життя динамівцям напередодні вояжу до Італії, підопічним Сергія Реброва необхідно було обов’язково забивати на «Артеміо Франкі». Саме тому у складі «біло-синіх» з перших хвилин з’явилися Буяльський та Беланда, які тяжіють до атакувальних дій. Але «Фіорентина», яку б могли задовольнити «нулі» на табло, не збиралася відсиджуватися у захисті.

З перших секунд «Динамо» довелося великими силами захищати власні ворота, а «фіалки», у свою чергу, мали достатньо можливостей для взяття воріт Шовковського. На 3-й хвилині Гомесу не вистачило сантиметрів, щоб замкнути прострільну передачу Хоакіна. Бомбардир «Фіорентини» навіть забив гол у ворота гостей, але миттю раніше пролунав свисток арбітра, який зафіксував офсайд у німця.

На 9-й хвилині Шовковський врятував свою команду після удару Салаха, а трохи згодом навіть ветеран «Динамо» не зумів допомогти своїм партнерам. М’яч після гарматного удару Алонсо зустрів на своєму шляху поперечину.

Протягом першого тайму «фіалки» ще як мінімум двічі були близькі до того, щоб стадіон вибухнув оплесками на адресу улюбленої команди. І їх завдання значно полегшилося, коли за п’ять хвилин до перерви Ленс залишив поле через другу жовту картку. Покарання від підопічних Монтелли не забарилося. Хоакін виконав навіс з лівого краю штрафного майданчика, а Гомес відправив м’яч у ворота.

Статистика першого тайму була красномовною – 13:1 за ударами на користь італійців. На жаль, граючи у меншості, кияни не зуміли перехопити ініціативу у другому таймі. На 49-й хвилині Салах прорвався до динамівських воріт, пробив над Шовковським, але «сфера» зрикошетила від Сілви у стійку і вилетіла у поле.

Після цього темп гри трохи сповільнився, а у Шовковського з’явилася можливість перевести подих. «Фіалки» продовжили вести гру, забравши м’яч під власний контроль у центрі поля. У «Динамо» ж зовсім не клеїлася комбінаційна гра, але свої моменти команда Реброва все ж мала під завісу матчу. Спочатку Нету зреагував на дальній удар Рибалки, а одразу після цього Гусєв не встиг підставити ногу після подачі кутового, аби перевести гру в овертайм.

Натомість, «Фіорентина» під час останніх атак остаточно зняла питання щодо переможця цієї пари. Варгас прорвався до штрафного «Динамо» з лівого флангу, після чого влучно пробив у дальній кут воріт.

«Фіорентина» (Флоренція, Італія) – «Динамо» (Київ, Україна) – 2:0

Голи: Гомес (43), Варгас (90+4)

Попередження: Ленс

Вилучення: Ленс (40, друга жовта)

«Фіорентина»: Нету - Томовіч, Родрігес, Савіч, Алонсо, Фернандес, Пісарро (Аквілані, 84), Валеро (Бадель, 79), Салах (Варгас, 88), Гомес, Хоакін

«Динамо»: Шовковський - Віда, Сілва, Хачеріді, Антунеш, Рибалка, Буяльський (Сидорчук, 69), Ярмоленко, Беланда (Калітвінцев, 63), Ленс, Теодорчік (Гусєв, 45+2)

Підписатися на новини