Збірна України на останніх секундах втратила перемогу над командою Латвії

У вівторок, 31 березня, національна збірна команда України зіграла внічию із командою Латвії з рахунком 1:1 у товариському матчі на «Арені Львів» у Львові.

Після кваліфікаційного матчу зі збірною Іспанії, в якому українська команда поступилася з мінімальним рахунком 0:1, головний тренер «синьо-жовтих» Михайло Фоменко зробив ряд змін у складі, аби переглянути можливості найближчого резерву у товариському матчі із командою Латвії. Так, до Львова не приїхали гравці дніпропетровського «Дніпра» Руслан Ротань та Роман Зозуля, а захисники київського «Динамо» Микита Бурда та Євген Хачеріді вибули з обойми вже під час підготовки до спарингу з латвійцями. Так, місце в основі дісталося Роману Безусу, Ярославу Ракицькому та Артему Кравцю.

Федерація футболу України продовжила соціальну діяльність, направлену на підтримку переселенців з Криму та Донбасу. Черговим етапом цієї діяльності став соціальний проект «Допоможемо переселенцям разом!». Саме тому для проведення товариського матчу між збірними України та Латвії у Львові були залучені діти-переселенці, які супроводжували футболістів під час виходу на поле «Арени Львів». Крім того, участь у перегляді матчу також взяли герої АТО, які на поточний час проходять лікування у Львівському військовому шпиталі. Нагадаємо, вчора шестеро гравців збірної - Олег Гусєв, Роман Безус, Артем Федецький, Тарас Степаненко, Пилип Будківський та Артем Федецький - провідали поранених бійців у шпиталі, аби висловити свою вдячність героям, котрі відстоюють незалежність нашої держави на її Сході.

Матч розпочався із знайомства обох команд, гра у перші хвилини проходила досить у повільних швидкостях. «Синьо-жовті» намагалися атакувати флангами, особливо часто м’яч потрапляв до ніг Ярмоленка, який раз-по-раз вдало виконував роль «фантазісти», накручуючи візаві по позиції. Слід відзначити конструктивну гру Ракицького, який декілька разів вдало знаходив партнерів по команді завдяки влучним діагоналям на 30-40 метрів.

Перший реально небезпечний момент у зустрічі виник на 22-й хвилині, коли Ярмоленко, отримавши передачу з глибини, впав у штрафному у боротьбі із захисником, а м’яч після удару Тимощука з рикошетом від суперника просвистів біля «дев'ятки». На 34-й хвилині голкіпер збірної Литви знову продемонстрував відмінну реакцію, зреагувавши на потужний удар Федецького з-за меж штрафного майданчику.

І все ж українським вболівальникам, які заповнили «Арену Львів» у цей вечір, вдалося побачити результативну атаку своїх улюбленців. На 35-й хвилині Гусєв прорвася лівим флангом до штрафного гостей, виконав прострільну передачу, з якою Колінько впорався, але Ярмоленку нічого не залишалося, як добити м’яч у ворота. За дві хвилини Ракицький ледь не забив другий гол збірної України у цій грі, але м’яч після його удару зі штрафного пройшов у метрі від дальньої стійки.

Денис Бойко нагадав про свою присутність на полі лише на 41-й хвилині поєдинку, відбивши кулаками дальній удар зі штрафного у виконанні Лайзанса.

У другому таймі збірна України продовжила шукати щастя біля воріт суперників. На полі з’явилися дебютанти збірної Рибалка та Малиновський, також Михайло Фоменко кинув у бій Коноплянку та Будківського.

На 69-й хвилині Безус мав замикати прострільну передачу Федецького з правого флангу, але удар у Романа не вийшов, і м’яч пролетів вище поперечини. Через п’ять хвилин міг відзначитися капітан та іменинник національної команди Тимощук, але Колінько у неймовірному стрибку витягнув м’яч з ближнього кута.

Латвійці активізувалися наприкінці матчу і все-таки зуміли досягти свого аж у компенсований арбітром час. Спочатку Вішняковс не зумів виграти дуель у Бойка, який вчасно залишив ворота та у стрибку відбив м’яч. Але навіть Бойко не зумів зарадити влучному удару Максименка головою на 91-й хвилині гри. У підсумку, нічия, яка мала б стати першою перемогою збірної України у 2015 році. На жаль, на більш приємний результат вболівальникам «синьо-жовтих» доведеться почекати як мінімум до червня.

Товариський матч

Україна - Латвія - 1:1

Голи: Ярмоленко (35) – Максименко (90+1)

Попередження: Безус - Жигаєвс

Україна: Бойко - Федецький, Ракицький, Кучер, Шевчук, Тимощук, Гармаш (Рибалка, 46), Безус (Малиновський, 85), Гусєв (Коноплянка, 59), Ярмоленко, Кравець (Будківський, 75)

Латвія: Колінько - Габовс, Ягодінскіс, Горкшс, Куракінс (Максименко, 46), Тарасовс, Лайзанс, Фертовс (Зюзінс, 46), Жигаевс (Дубра, 46), Ракелс, Шабала (Е. Вішняковс, 68)

Підписатися на новини