Збірна України з мінімальним рахунком поступилася команді Іспанії у Севільї

Національна збірна команда України з мінімальним рахунком поступилася команді Іспанії у матчі кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи 2016 року у Севільї – 0:1.

Букмекери перед цим матчем віддавали беззаперечну перевагу збірній Іспанії, і господарі поля, як справжні чемпіони Європи, розпочали матч з постійних атак на ворота «синьо-жовтих». Вже на п’ятій хвилині комбінація у дотик у виконанні іспанців призвела до гострого прострілу від Сільви, але Кучер підстрахував партнерів і в останній момент вибив «сферу» в аут. Ще через декілька хвилин Альба та Мората спробували потурбувати нашого воротаря, але у першому епізоді Андрій вдало обрав позицію, забравши м’яч до рук, а у другому нападник «Фурії Рохи» не влучив у ворота.

Команда Михайла Фоменка оговталася від стартового штурму і почала шукати шанси біля воріт Касільяса. І нагоди у українських футболістів з’явилися, зокрема, на 19-й хвилині Федецький відгукнувся на подачу Ротаня зі штрафного і ударом у дотик ледве не переправив м'яч у сітку – м’яч просвистів у міліметрах від стійки. Ще через шість хвилин Ротань спробував пробити з-за меж штрафного майданчику, але іспанцям посміхнулася вдача – м’яч розминувся із «дев’яткою» воріт Касільяса.

Одразу після цього спрацювало відоме футбольне правило: «Не забиваєш ти – забивають тобі». Іньєста філігранною передачею вивів Морату на побачення із Пятовим, а нападник іспанської збірної у боротьбі із Хачеріді зумів перекинути м’яч над воротарем.

На 36-й хвилині чергова атака збірної Іспанії завершилася низовим ударом Сільви до рук Пятова, а ще через п’ять хвилин лише хрестовина врятувала нашу збірну після удару головою у виконанні Рамоса.

У другому таймі малюнок гри дещо змінився, оскільки іспанці не залишили «синьо-жовтим» іншого вибору, як атакувати. На 49-й хвилині українці заробили штрафний біля воріт суперників, а Касільяс лише у карколомному стрибку зумів перевести м’яч на кутовий після «пострілу» Ротаня. Ще через дві хвилини Руслан виконав якісну передачу у штрафний на Федецького, але Артему не вистачило міліметрів, аби пробити по воротах іспанської команди.

На 56-й хвилині надактивний Ротань перехопив м’яч неподалік від воріт збірної Іспанії, але його удар Касільяс зумів відбити на кутовий. Через десять хвилин лише диво у вигляді майстерного сейву Касіяльяса врятувало іспанців від голу після удару Ротаня.

Побачивши, що українцям вдалося перехопити ініціативу, іспанці відвели гру подалі від власних воріт, і на полі запанувала рівна гра, періодично вибухаючи біля воріт кожної з команд. На небезпечний удар Касорли у кут воріт Пятова, на який наш воротар зреагував, українці відповіли дальнім «пострілом» Тимощука – м’яч просвистів трохи вище поперечини.

У підсумку, команда Михайла Фоменка залишає Іспанію із нулем очок, але приємними враженнями від гри та сподіваннями на перемоги у майбутніх поєдинках.

ЧЄ-2016. Кваліфікація

Іспанія - Україна - 1:0

Гол: Мората (28)

Попередження: Рамос - Федецький, Кравець, Кучер

Іспанія: Касільяс - Хуанфран, Піке, Рамос, Альба (Бернат, 78), Коке, Бускетс, Іско, Сільва, Мората (Педро, 65), Іньєста (Касорла, 74)

Україна: Пятов - Федецький, Кучер, Хачеріді, Шевчук, Ротань, Тимощук, Степаненко (Гармаш, 76), Ярмоленко, Зозуля (Кравець, 32, Будківський, 90+1), Коноплянка

Фотогалерею з матчу можна переглянути тут.

Підписатися на новини