Артем Федецький: "Якщо виникне можливість, буду радий забити гол Іспанії"

Захисник національної збірної команди України Артем Федецький на передматчевій прес-конференції поділився думками щодо завтрашнього матчу кваліфікації чемпіонату Європи 2016 року із командою Іспанії.

-  Артеме, яке завдання Ви ставите перед собою у завтрашньому матчі із національною командою Іспанії? Особисто Ви проти кого готуєтесь зіграти на правому фланзі захисту?

-  Проти мене може і Сільва зіграти, і Педро. Хто б не вийшов на поле – завтра буде важко. Ми детально розібрали збірну Іспанії, як ця команда грає на атаку, на захист, як використовує стандарти. Налаштовувати нас на цей матч не треба, все-таки це топова збірна світового футболу. Ми зійдемося на полі із екс-чемпіонами світу та діючими чемпіонами Європи, гравці цієї команди виступають в європейських топ-клубах. Проблем з мотивацією у нас не буде, ми повинні показати хорошу гру і здобути позитивний результат.

-  Як потрібно зіграти зі збірною Іспанії, щоб вона виглядала як на світовій першості в Бразилії?

-  Потрібно не забувати про захист і шукати шанси на контратаках, намагатися використати стандарти. Потрібно агресивно зіграти атаці і не закриватися у власному штрафному майданчику. Дати кожному гравцю якомога менше простору і постійно пресингувати суперників. Зрозуміло, що в іспанців буде 12 гравець, але у нас є ще день на підготовку. Подивимося, як буде діяти Іспанія на полі – відповідно будемо розкривати власні козирі.

-  Ви досить багато забиваєте за «Дніпро» як для захисника – і в чемпіонаті України, і в єврокубках. Чи допоможе Вам цей досвід засмутити збірну Іспанії?

-  Моє першочергове завдання – відіграти «на нуль» позаду А там вже є настанови тренера, звичайно, потрібно підключатися до атак. Плюс стандарти: я більшість голів забив під час стандартних положень. Якщо буде можливість, буду радий забити у ворота збірної Іспанії.

-  Чи згодні Ви з тренерською класифікацією топ-збірних Європи на поточний момент?

-  Я поставив би Україну на перше місце. Ця збірна - все для мене. Це ж головна збірна країни! Погано виступати за національну команду рідної країни просто неприпустимо.

Підписатися на новини