Ліга Європи: «Дніпро» вийшов у плей-офф, «Динамо» здобуло перемогу в Румунії

У четвер, 12 грудня, відбулись матчі шостого туру групового турніру розіграшу Ліги Європи сезону 2014/2015 років. Черговий гральний день приніс у скарбничку України шість очок: дніпропетровський «Дніпро» обіграв французький «Сент-Етьєн» і вийшов у плей-офф, київське «Динамо» здобуло перемогу над «Стяуа» у Румунії, а харківський «Металіст» поступився бельгійському «Локерену» і завершив виступи у єврокубках.

Дніпропетровський «Дніпро» здобув мінімальну домашню перемогу над французьким «Сент-Етьєном» з рахунком 1:0 і, зважаючи на нічийний результат у матчі азербайджанського «Карабаха» та італійського «Інтера», пробився у плей-офф Ліги Європи.

Перша половина першого тайму пройшла у жорсткій і безкомпромісній боротьбі, а перший небезпечний момент глядачі, які зібралися на столичному НСК «Олімпійський», побачили лише на 25-й хвилині поєдинку. Кравченко після скидки Зозулі пробив у кут з лінії штрафного, але Рюффьє перевів м’яч на кутовий. Одразу після цього Молло вибив м'яч з лінії воріт після удару головою Зозулі.

У другому таймі дії команд стали більш розкутими, а тому небезпечні моменти почали у великій кількості з’являтися біля воріт як «Дніпра», так і «Сент-Етьєна». На 50-й хвилині Молло навісив з кутового, а Теофіль-Катерін головою спрямував м'яч трохи вбік від дальнього кута. На 61-й хвилині справжнє диво не дозволило гостям вразити ворота українців, але Монне-Паке двічі не скористався наданими можливостями. Спочатку Дуглас врятував «Дніпро» від неприємностей, а потім з лінії воріт м'яч виніс Федецький.

На 66-й хвилині Ротань зі штрафного спрямував м'яч у хрестовину воріт «Сент-Етьєна», від неї сфера відлетіла до ніг Федецького, який з гострого кута влучив у ворота.

Після забитого голу «Дніпро» зобов’язаний був збільшувати перевагу у рахунку, але команді Мирона Маркевича відверто не щастило у завершальній стадії атак. На 71-й хвилині Ротань не влучив у ворота після прострілу Федецького, а за дві хвилини лише каркас воріт врятував французів після «пострілу» Гами.

Наприкінці матчу Коноплянка зібрав на себе трьох захисників, віддав пас п'ятою на Гаму, португалець прострілив на Калініча, який не зумів влучити вже у порожні ворота. У компенсований арбітром час «Дніпро» влаштував справжню феєрію гольових момент, але ані Коноплянка, ані Гама, ані Матеус не зуміли більше вразити ворота «Сент-Етьєна».

«Дніпро» (Дніпропетровськ, Україна) – «Сент-Етьєн» (Франція) - 1:0

Гол: Федецький (66)

Попередження: Зозуля, Федецький, Калініч - Перрен, ван Вольфсвінкель, Монне-Паке

«Дніпро»: Бойко - Влад, Дуглас, Федецький, Кравченко, Чеберячко, Шахов (Гама, 67), Ротань (Політило, 88), Калініч, Коноплянка, Зозуля (Матеус, 67)

«Сент-Етьєн»: Рюффье - Теофіль-Катерін, Флорентін Погба, Перрен, Брізон (Табану, 83), Лемуан, Діоманде, Градель, Монне-Паке (Коад, 81), Молло (Амума, 61), ван Вольфсвінкель

Київське «Динамо» обіграло на виїзді румунський «Стяуа» та завершило груповий турнір Ліги Європи на першому місці у групі «J».

Команді з Бухареста конче необхідно було здобувати три очки у матчі з «Динамо», щоб претендувати на друге місце у групі та вихід у єврокубкову весну. Саме тому румуни активно розпочали матч, і вже на 5-й хвилині могли відкрити рахунок у зустрічі. Шукала прийшов на розіграш стандарту і головою в дотик ледь не відправив м'яч у сітку. Відповідь киян не забарилася: отримавши пас від Ленса, Кравець обіграв воротаря і з гострого кута відправив м'яч у сітку із зовнішнього боку. «Стяуа» відповіла своїм гольовим моментом, і тепер уже Шовковський після удару Кіпчу врятував столичний клуб від голу.

На 20-й хвилині матчу Кравець головою у дотик замикав навіс Ленса з лівого флангу, але не влучив у ворота господарів поля. Божевільний темп, який був присутній на полі з початку зустрічі, ближче до завершення першої половини гри затих. Лише перед самим свистком на перерву команди обмінялися гольовими моментами. На удар Ярмоленка, з яким із легкістю впорався Арлаускіс, «Стяуа» відповіла небезпечним пострілом Кешеру з 17-ти метрів – Шовковський продемонстрував відмінну реакцію.

На 59-й хвилині після удару Кешеру з-за меж штрафного майданчику киян виручив Шовковський, а от з добиванням форварда вже ніхто не впорався – м’яч потрапив у сітку із зовнішнього боку. На 71-й хвилині Ярмоленко уникнув офсайду і замкнув загострюючи передачу Сидорчука, відкривши рахунок у зустрічі.

Вже у компенсований арбітром час Ленс відправив м'яч у порожні ворота після того, як Арлаускіс далеко вийшов за межі свого штрафного у спробі підстрахувати захисників – 2:0.

«Стяуа» (Бухарест, Румунія) — «Динамо» (Київ, Україна) - 0:2

Голи: Ярмоленко (71), Ленс (90+4)

Попередження: Папп - Драговіч, Велозу, Бурда

«Стяуа»: Арлаускіс - Шукала, Папп, Варела, Кіпчу, Філіп (Латовлєвіч, 78), Танасе (Попа, 78), Пререліце, Санмартян, Бурчану (Русеску, 61), Кешеру

«Динамо»: Шовковський - Драговіч, Бурда, Хачеріді, Велозу (Сидорчук, 65), Рибалка, Гусєв, Беланда (Буяльський, 81), Ленс, Ярмоленко, Кравець (Мбокані, 79)

Харківський «Металіст» зазнав шостої поразки у груповому турнірі Ліги Європи, поступившись вдома бельгійському «Локерену» із рахунком 0:1 і завершивши боротьбу у єврокубках у нинішньому сезоні.

Єдиний гол у матчі було забито на 16-й хвилині: з лівого флангу пройшла подача у центр штрафного майданчика «Металіста», де Лейє випередив Пшеничних, ударом головою відправивши м'яч у дальній кут воріт.

Наприкінці зустрічі «Локерен» мав нагоду для ще одного взяття воріт «Металіста», але після подачі з кутового у штрафний майданчик харківської команди Анса головою пробив у поперечину воріт.

«Металіст» (Харків, Україна) – «Локерен» (Бельгія) - 0:1

Гол: Лейє (16)

Попередження: Краснопьоров - Дессерс, Маріч

«Металіст»: Горяїнов - Кобін, Березовчук, Пшеничних, Осман, Краснопьоров, Ткачук, Болбат, Радченко (Костюк, 88), Ребенок, Гоменюк

«Локерен»: Баррі - Одої, Мертенс, Маріч, Коррін, Овермейре (Персонс, 80), Ремакле, Нголок (Шольц, 90), Дессерс (Анса, 78), Лейє, Де Паув

Підписатися на новини