Ліга Європи: «Динамо» вийшло у плей-офф, «Дніпро» втратив очки в Італії

У четвер, 27 листопада, відбулись матчі п’ятого туру групового турніру розіграшу Ліги Європи сезону 2014/2015 років. Черговий гральний день приніс у скарбничку України три очки: київське «Динамо» обіграло вдома португальський «Ріу Аве», дніпропетровський «Дніпро» поступився «Інтеру» в Італії, а харківський «Металіст» зазнав п’ятої поспіль поразки у групі Ліги Європи.

Київське «Динамо» на «Олімпійському» здолало опір португальського «Ріу Аве» з рахунком 2:0 і достроково оформило собі місце у плей-офф змагань навесні 2015 року. Португальці, які привезли до столиці України напіврезервний склад, були змушені відбиватися від постійних атак динамівців з перших хвилин матчу. Особливо небезпечним на вістрі атак української команди були Ленс та Кравець: вінгер «Динамо» роздавав гострі передачі на Артема, який мав тільки у першому таймі чотири нагоди, аби вивести киян вперед у рахунку, але не реалізував жодної.

На 7-й хвилині Кравець не влучив у ворота після виходу на побачення з воротарем. У середині тайму Артем знов не зумів переграти воротаря «Ріу Аве», цього разу завдавши удару з 5-6-ти метрів, а у наступному епізоді форвард «Динамо», обігравши голкіпера, просто не влучив у рамку воріт гостей, знаходившись під гострим кутом. Наприкінці першого тайму свій шанс відзначитися у воротах португальців також змарнував Бурда, з «пострілом» якого з семи метрів також впорався воротар Едерсон.

Якщо це був не день Кравця, то інший герой першої половини гри, нідерландець Ленс, все-таки розпечатав ворота «Ріу Аве» після відновлення гри. На 53-й хвилині Ленс накрутив лівому фланзі суперника, увійшов у штрафний і невідпорно пробив низом у дальній нижній кут. На 64-й хвилині подвоїти перевагу киян у матчі міг Ярмоленко, але Едерсон потягнув удар лідера атак «Динамо».

«Ріу Аве» у середині другого тайму силами свіжих гравців, які з’явились на полі після замін, пішли вперед і мали хорошу нагоду біля воріт Шовковського. Дієгу Допеша вивели на ударну позицію, але бразилець пробив точно в ноги голкіперу «Динамо».

На 78-й хвилині гол Велозу у ворота португальської команди остаточно заспокоїв вболівальників на трибунах «Олімпійського». Мігел у дотик замкнув подачу Ярмоленко з правого флангу, відправивши м’яч у сітку воріт «Ріу Аве».

Після цього Едерсон рятував свою команду ще неодноразово, чого тільки варті небезпечні моменти у виконанні Рибалки, Віди та Ярмоленка. Але, незважаючи на дива реакції, воротар гостей так і не зумів врятувати свою команду від поразки.

«Динамо» (Київ, Україна) – «Ріу Аве» (Віла-ду-Конде, Португалія) - 2:0

Голи: Ленс (53), Велозу (78)

Попередження: Сидорчук, Кравець, Віда - Густаву

«Динамо»: Шовковський - Данило Сілва, Віда, Бурда, Хачеріді, Сидорчук (Велозу, 62), Рибалка, Беланда, Ленс (Гусєв, 81), Ярмоленко, Кравець (Мбокані, 70)

«Ріу Аве»: Едерсон - Ліонн (Марселу, 82), Тьягу Пінту, Родерік, Луїш Густаву, Брессан (Дієгу Лопеш, 63), Вілаш-Боаш, Морейра, Хассан, Боатенг (Укра, 61), дель Валле

Дніпропетровський «Дніпро» трагічно втратив очки у поєдинку з міланським «Інтером», у більшості зазнавши поразки із рахунком 1:2.

«Дніпро» потужно розпочав матч, команді Мирона Маркевича знадобилося усього 16 хвилин, щоб відкрити рахунок у зустрічі. Коноплянка завдав гарматного удару з лівого краю чужого штрафного, Ханданович парирував м’яч перед собою, а Ротань добив «сферу» у сітку воріт. На 27-й хвилині Гуарін зніс у власному штрафному Чеберячка, який заробив право на пробиття 11-метрового удару. Коноплянка пробив з точки в лівий від себе кут воріт, але Ханданович у стрибку відбив м’яч.

Після цього одразу спрацювало давно відоме правило у футболі: «Не забиваєш ти - забивають тобі». Після закидання зі штрафного Дуглас невдало виніс м'яч з воротарського на Кузмановіча, а той ударом в дотик змусив Бойка капітулювати. На 35-й хвилині Денис знову продемонстрував надійну гру, виконавши сейв після удару Нагатомо, який вискакував майже віч-на-віч із воротарем «Дніпра».

Не встигла поновитися гра у другому таймі, як арбітр зустрічі показав другу жовту картку захиснику «Інтера» Раноккьї після грубої гри проти Ротаня, залишивши італійців у меншості. Але, як не дивно, вилучення допомогло саме «Інтеру», який одразу ж забив другий гол. Ернанес передачею низом у штрафний гостей вивів Освальдо один на один з Бойком, а той впевненим ударом відправив м'яч у дальній кут воріт «Дніпра».

У «Дніпра» було достатньо гольових нагод, аби відігратися і навіть вирвати перемогу у матчі, але жодну з них дніпропетровці, на жаль, не реалізували. На 52-й хвилині після передачі з лівого флангу двічі пробивав з кута воротарського Калініч, але спочатку чудову реакцію продемонстрував Хандановіч, а потім його вже підстрахував захисник, який вибив м’яч з лінії воріт у поле.

Наприкінці матчу пройшла передача на лівий край штрафного «Інтера», і лише неймовірна гра Хандановіча завадила Коноплянці вразити ворота італійської команди та здобути бодай очко на «Сан-Сіро».

«Інтер» (Мілан, Італія) – «Дніпро» (Дніпропетровськ, Україна) - 2:1

Голи: Кузмановіч (30), Освальдо (50) – Ротань (16)

На 28-й хвилині Коноплянка не реалізував пенальті (воротар)

Попередження: Раноккья, Ернанес, Гуарін

Вилучення: Раноккья (47, «І»)

«Інтер»: Хандановіч - Нагатомо (Кампаньяро, 37), Жуан, Раноккья, Додо, Кузмановіч, Медель, Гуарін, Ернанес (Обі, 60), Ікарді (Андреоллі, 55), Освальдо

«Дніпро»: Бойко - Федецький (Матеус, 70), Дуглас, Мазух (Селезньов, 82), Влад, Кравченко (Гама, 73), Чеберячко, Лучкевич, Ротань, Коноплянка, Калініч

Харківський «Металіст» зазнав чергової п’ятої поразки у груповому турнірі Ліги Європи, кривдником української команди став турецький «Трабзонспор» - 1:3.

Обидві команди обрали обережний стиль гри і, складалося враження, не поспішали виконувати завдання на матч - перемагати. Вболівальники як «Трабзонспора», так і «Металіста» очікували від колективів більш агресивного футболу – і дочекалися. На 23-й хвилині Кардосо отримав пас від Воріса, прибрав на замаху Краснопьорова і пробив з 20-ти метрів - Горяїнов перевів м'яч на кутовий. На 36-й хвилині Екічі подав кутовий з лівого флангу, Ткачук помилився у повітрі, а Белькалем, випередивши Горяїнова, відкрив рахунок у матчі.

У середині другого тайму харків’янам вдалося відквитати пропущений гол: Ребенок прострілив з лівого флангу, Гоменюк скористався помилкою Пападопулоса, видряпав у нього м'яч і з ударом 15-ти метрів забив гол.

На 77-й хвилині Меджані двома руками відмахнувся від Жажи, потрапивши бразильцеві в обличчя, і отримав другу жовту картку, залишивши команду у меншості. Але, як і в матчі «Дніпра» з «Інтером», гра у більшості не допомогла «Металісту» досягти результату. На 86-й хвилині після подачі з лівого флангу Йилмаз скинув м'яч на Екічі, а той з лінії штрафного більярдним ударом пробив у нижній кут воріт української команди.

Фінальну крапку у поєдинку встановив Йилмаз, який з легкістю пройшов по лівому краю штрафного майданчика «Металіста» і пробив у ближній кут - м'яч влучив у стійку, зрикошетив у спину Горяїнову і опинився в сітці.

«Трабзонспор» (Трабзон, Туреччина) – «Металіст» (Харків, Україна) - 3:1

Голи: Белькалем (36), Екічі (86), Йилмаз (90+5) – Гоменюк (68)

«Трабзонспор»: Озтюрк - Босінгва, Пападопулос, Белькалем, Ердоган, Меджані, Айдогду (Атік, 59), Екічі, Ятабаре, Воріс (Нізам, 88), Кардосо (Йилмаз, 59)

«Металіст»: Горяїнов - Вільягра (Болбат, 83), Гуйє, Торсільєрі, Пшеничних, Кобін (Кулаков, 70), Краснопьоров, Ткачук, Ребенок (Осман, 88), Жажа, Гоменюк

Попередження: Меджані, Белькалем, Ятабаре - Кулаков

Вилучення: Меджані (77, «Т»)

Підписатися на новини