Україна - Литва: нулі на "Олімпійському"

Національна збірна команди України зіграла внічию у товариському матчі із командою Литви з рахунком 0:0.

Михайло Фоменко на передматчевій прес-конференції напередодні спарингу із командою Литви пообіцяв надати гральний час найближчим резервістам збірної України. Керманич української команди дотримався свого слова, на полі НСК «Олімпійський» зі старту з’явилися одразу десять новачків. Із тих, хто здобував переможний результат у кваліфікаційному матчі зі збірною Люксембургу, в основі вийшов лише Денис Олійник.

Незважаючи на значне оновлення складу, «синьо-жовті» з перших хвилин матчу почали демонструвати суперникам, що налаштовані лише на перемогу у контрольному матчі. Постійні позиційні атаки з використанням флангів та креативного Романа Безуса у центрі поля, а також активний пресинг литовців на їх половині поля поставив гостей у складне становище у першому таймі.

Перший небезпечний момент українці створили на 20-й хвилині матчу. Морозюк навісив з лівого флангу, Безус відгукнувся на передачу і у дотик завдав удар у рамку воріт збірної Литви, але воротар суперників продемонстрував дива реакції, відбивши м’яч. Щоправда, вже у наступному епізоді литовці могли покарати наших гравців за необачність бля власних воріт. Активний Матулявічюс вийшов майже віч-на-віч із воротарем, обігравши Вернидуба, але Бойко майстерно зрізав кут, а подачу форварда гостей нейтралізував Морозюк.

На 27-й хвилині гольовий момент був у Олійника. Ротань подав кутовий, Ордець скинув м'яч на дальню стійку, де Денисвже був готовий завершувати атаку, але воротар впорався із його несильним ударом головою.

Декілька разів українська збірна намагалася вразити ворота гостей після стандартів, зокрема, тільки Ордець двічі вдало відкривався під навіси Руслана, але влучність завершальних ударів у виконанні нашого захисника залишала бажати кращого.

У другому таймі наставник збірної України кинув у бій важку артилерію, одразу по перерві на поле вийшли Ярмоленко та Коноплянка. Швидкості на полі зросли, а команди почали радувати вболівальників більш якісною грою на атаку.

На 48-й хвилині Безус отримав пас від Коноплянки і наважився на удар з лівої ноги з 20-ти метрів, але м’яч пролетів вище воріт. Слід також згадати небезпечний фірмовий «постріл» Ярмоленка у дальній кут воріт на 63-й хвилині, але удару Андрія бракувало влучності – м’яч розминувся із воротами гостей.

Натомість, контратаки та гольові моменти збірної Литви у другому таймі були більш небезпечними за українські. На 52-й хвилині воротар збірної України потягнув м'яч з дальнього кута після удару Новіковаса. Наприкінці гри Бойко як мінімум ще двічі врятував нашу команду від неприємностей: спочатку голкіпер зреагував на удар Станкявічюса із забійної позиції, а згодом потягнув гольову спробу Черних із дального кута власних воріт.

Михайло Фоменко активно проводив заміни протягом другого тайму, але на перебіг подій на полі вони майже ніяк не вплинули. У підсумку, збірна України завершила футбольний рік з нулями на «Олімпійському».

Товариський матч

Україна – Литва – 0:0

Попередження: Коноплянка, Тимощук – Фрейдгеймас, Вайткунас

Україна: Бойко - Гусєв, Ордець, Вернидуб (Ковальчук, 46), Морозюк (Федецький, 67), Пилявський, Олійник (Ярмоленко, 46), Ротань (Тимощук, 77), Хомченовський (Коноплянка, 46), Безус (Сидорчук, 77 ), Будківський

Литва: Черняускас - Фрейдгеймас, Кіянскас, Славіцкас, Казлаускіс (Андрюшкявічюс, 82), Жулпа, Вайткунас, Матулявічюс (Станкявічюс, 66), Новіковас (Калонас, 75), Хведукас, Кукліс (Черних, 58)

Підписатися на новини