Хет-трик Ярмоленка приніс перемогу збірній України над командою Люксембургу

Національна збірна команда України здобула виїзну перемогу над командою Люксембургу із рахунком 3:0 у матчі кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи 2016 року.

Михайло Фоменко зробив ряд змін у складі порівняно із минулими матчами збірної України у відборі Євро-2016 із командами Білорусі та Македонії. Зважаючи на кадрові втрати «синьо-жовтих» в обличчях захисника Олександра Кучера та півзахисника Едмара, керманич повернув до нашої команди багаторічного капітана Анатолія Тимощука та дав шанс продемонструвати свої найкращі якості хавбеку нідерландського «Вітесса» Денису Олійнику.

Перші хвилини матчу продемонстрували, що легко із шостою командою «посіву» при жеребкуванні кваліфікації Євро-2016 збірній України не буде. Компактна та дисциплінована гра люксембуржців у захисті та не краща якість футбольного поля заважали українцям демонструвати швидкісний та технічний футбол у дебюті зустрічі.

Здавалося, що Україна буде протягом усіх 45 хвилин штурмувати ворота господарів поля, але команди Люксембургу була іншої думки з приводу перебігу матчу. На 13-й хвилині Пятов врятував нашу команду від голу. Ракицький віддав невдалу передачу у центрі поля, Бенсі віддав тонку передачу на Тюрпеля у центр штрафного, м’яч після удару якого воротар збірної України зупинив на самій лінії воріт.

Команда Михайла Фоменка створила перший небезпечний момент лише у середині першого тайму, на 19-й хвилині Федецький закинув м'яч у штрафний майданчик на голову Зозулі, але його удар просвистів над поперечиною. У наступному епізоді Олійник у боротьбі із Шано пробив вище воріт із вигідної позиції.

З 25 по 35 хвилини, протягом десятихвилинки, команди на двох створили стільки небезпечних моментів, яких б їм вистачило на декілька поєдинків.

Спочатку Ярмоленко та Олійник не реалізували свої нагоди засмутити Жубера, а Люксембургу, у свою чергу, провів низку дуже гострих контратак. Якщо на 28-й хвилині Тюрпель вийшов віч-на-віч із Пятовим і пробив повз дальню стійку, то за дві хвилини наш воротар був змушений демонструвати надійну гру руками після потужного дальнього удару Мартінса.

Нашій команді конче потрібний був гол у ці хвилини, аби остудити запал амбіційних люксембуржців. І Ярмоленку вдалося відзначитися у воротах суперників. На 33-й хвилині Олійник виграв верхову боротьбу після стандарту, а Ярмоленко, опинившись у потрібному місці у потрібний час, з лівої увігнав м'яч у дальню "дев'ятку". Цей гол став сотим у кар’єрі Андрія. Після цього українці мали ще декілька можливостей забити, проте більше фортуна нашій команді в першому таймі не посміхнулась.

Основні ж події матчу розгорнулися у другому таймі, який підопічні Михайла Фоменка почали надзвичайно активно, що дало свої плоди вже на 53-ій хвилині. Олійник виконав прострільну передачу у штрафний люксембуржців, захисник невдало вибив м'яч на Ярмоленка, а Андрій обвідним ударом у дальній кут змусив воротаря капітулювати. Проте, не встигли господарі поля оговтатися від другого м’яча, як динамівець оформив хет-трик, розхитавши Йєніша на вході у штрафний майданчик і фірмовим ударом відправивши м'яч у сітку воріт.

Навіть третій пропущений м’яч не заспокоїв збірну Люксембургу, яка великими силами перейшла на половину поля українців, а в одному з епізодів навісна подача Да Моти ледь не досягла успіху – на користь Пятова зіграла стійка та вчасна підстраховка Хачеріді.

Останні двадцять хвилин матчу пройшли у спокійному темпі і майже без гольових моментів. Таким чином, збірна України здобула чергову «суху» перемогу над суперником у відборі Євро-2016, набравши у власний актив вже дев’ять очок із дванадцяти можливих.

Люксембург – Україна – 0:3

Голи: Ярмоленко (33, 53, 55)

Попередження: Мартінс – Сидорчук, Хачеріді

Люксембург: Жубер – Шано, Йєніш, Шнелль, Жерсон, Мартінс (Да Мота, 54), Бенсі (Жоашим, 64), Мутш, Янс, Хольтер, Тюрпель (Девілль, 76)

Україна: Пятов – Хачеріді, Тимощук, Ярмоленко, Зозуля (Будківський, 72), Коноплянка (Морозюк, 76), Олійник (Ковальчук, 85), Сидорчук, Шевчук, Федецький, Ракицький

Підписатися на новини