12-й тур Прем’єр-ліги: лідери розписали нічиї

Відбулись матчі 12-го туру чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги. Незважаючи на втрати очок першою трійкою, змін на чолі турнірної таблиці не відбулось. «Шахтар» з «Дніпром» та «Динамо» з «Карпатами» розписали нульову нічию, «Заря» та «Металіст» здобули чергові перемоги, а «Олімпік» зазнав чергової крупної поразки, на цей раз від «Чорноморця».

Центральний матч 12-го туру між донецьким «Шахтарем» та дніпропетровським «Дніпром» відбувся у Львові на «Арені-Львів». Забігаючи наперед відзначимо, що матч не виявився багатим на небезпечні моменти і запам’ятався глядачам боротьбою, подекуди і жорсткою.

Команди розпочали гру без розвідки. Гірники більше тримали м’яч, намагаючись за рахунок активності бразильців, створити щось небезпечне біля воріт Бойка, але захисні редути дніпрян були непрохідними. По суті початок гри можна охарактеризувати боротьбою за центр поля з боку обох команд. За перші 45-ть хвилин гри ближчими до взяття воріт були гості. На 35-й хвилині матчу Артем Федецький головою завершував чудову передачу Коноплянки, але голкіпер «гірників» Андрій Пятов показав, чому саме він являється №1 у національній збірній і відвів загрозу. Через декілька хвилин потому, вже Калінич намагався завершити простріл Стрінича і знову Пятов на мить був спритнішим за дніпрянина. А завершився тайм неприємним епізодом. Степаненко у боротьбі з Каліничем отримав удар ліктем у брову, після чого Тараса забрала "швидка"… Головний арбітр матчу розцінив цей епізод, як ігровий, тому не показав Каліничу навіть жовтої картки.

Другу половину потужно почав «Шахтар», який затиснув гостей на їхній половині поля. Двічі серйозно у гру довелося вступати Бойку. Спочатку він витягнув удар головою Тейшейри, а потім забрав спробу Тайсона. Вирівняти перебіг подій «Дніпру» вдалося ближче до хвилини 60-ї. Коноплянка навіть зі штрафного влучив у поперечину. Другий найнебезпечніший момент у дніпрян мав Шахов, який з льоту замикав навіс Євгена, проте Фернандо майже з лінії воріт виніс м'яч.

Не обійшлося в цьому матчі і без вилучення. Младен Бартулович провівши на полі лише 8 хвилин, отримав червону картку за грубий фол проти Бернарда.

Наприкінці зустрічі донеччани мали чудову можливість вирвати перемогу у матчі, але Тейшейрі у відчайдушному підкаті завадив пробити Артем Федецький. Гра так і завершилася з рахунком 0:0, справедливий результат даного поєдинку.

«Шахтар» (Донецьк) – «Дніпро» (Дніпропетровськ) – 0:0

«Шахтар»: Пятов - Срна, Ордець, Ракицький, Шевчук - Фернандо, Степаненко (Фред 45+2) - Коста (Марлос 69), Тейшейра, Тайсон (Бернард 83) -Адриано

«Дніпро»: Бойко - Федецький, Мазух, Дуглас, Стринич - Чеберячко, Канкава - Зозуля (Бартуловіч 79), Гама (Шахов 57), Коноплянка - Калініч (Кравченко 90+2)

Вилучення: Бартуловіч (86)

На момент початку матчу між «Динамо» та «Карпатами» вже було відомо, що переслідувачи киян зіграли між собою внічию, що давало змогу киянам збільшити свій відрив. Добре відомі «Карпати», з якими киянам довелось зустрітися вже втретє за останні півтора місяці, враховуючи 2 кубкові гри.

До гри обидві команди підійшли в різному настрої – «Динамо» в піднесеному після впевненої перемоги над «Ольборгом» в Лізі Європи, а «Карпати» навпаки, після зняття очок від КДК та розташуванні на дні турнірної таблиці.

В першій половині зустрічі кияни створили декілька небезпечних моментів, проте до серйозної небезпеки справа так і не дійшла. Основні події розгорнулися в матчі після перерви, коли на полі з’явилась головна ударна сила команди у вигляді Андрія Ярмоленко та Артема Кравця. Постійні атаки за участі останніх, а також Сидорчука та Віди носили були вкрай небезпечними, та до взяття воріт так і не призвели. В середині другого тайму в боротьбі за верховий м’яч зійшлися Артем Кравець та Микита Бурда, після зіткнення нападник змушений був покинути поле, залишивши свої команду вдесятьох, оскільки усі заміни все були використані, а Микита Бурду з розсіченою головою повернувся на поле. Останні хвилини зустрічі запам’яталися грубою грою та вилученнями спочатку Сидорчука, а згодом і тренера «Капрат» Йовічевича, проте рахунок на табло так і не змінився

«Динамо» (Київ) - «Карпати» (Львів) - 0:0

«Динамо»: Рибка – Даніло Сілва, Драгович, Віда, Хачеріді (Бурда, 47), Сидорчук, Рибалка, Беланда, Гусєв (Ярмоленко, 56), Ленс, Теодорчик (Кравець, 68)

«Карпати»: Мисак - Гітченко, Мірошниченко, Балажиц, Ксьонз (Чачуа, 89), Худоб'як, Голодюк (Кожанов, 64), Даушвілі, Пластун, Костевич, Сергійчук (Пучковський, 71)

Вилучення: Сидорчук (87)

Підписатися на новини