Ліга Європи: «Дніпро» взяв реванш в Азербайджані, «Динамо» вийшло у лідери групи

У четвер, 7 листопада, відбулись матчі четвертого туру групового турніру розіграшу Ліги Європи сезону 2014/2015 років. Черговий гральний день приніс у скарбничку України шість очок: дніпропетровський «Дніпро» і київське «Динамо» здобули перемоги, а харківський «Металіст» зазнав поразки у Польщі.

Дубль Ніколи Калініча в Азербайджані приніс перемогу дніпропетровському «Дніпру» у матчі із місцевим «Карабахом» - 2:1. Дніпропетровці зуміли забити швидкий гол у матчі. Спочатку на 9-й хвилині Калініч головою замикав навіс з лівого флангу - воротар перевів м’яч на кутовий. За п’ять хвилин хорватський нападник «Дніпра» головою з семи замкнув навіс Зозулі з правого флангу, відкривши рахунок у зустрічі.

На 29-й хвилині Федецький головою замикав навіс Коноплянки з кутового, але воротар «Карабаху» витягнув м'яч з-під поперечини. А за шість хвилин господарі поля несподівано відігралися: Джордж прямим ударом зі штрафного з 26-ти метрів відправив м'яч точно під стійку воріт Бойка.

У другому таймі підопічні Мирона Маркевича продовжили активний наступ на ворота азербайджанської команди. На 68-й хвилині Зозуля головою замикав навіс Ротаня зі штрафного, ледь не відправивши м'яч у ворота – «плямистий» пройшов у сантиметрах від стійки. І все ж «Дніпру» вдалося вирвати перемогу і реваншуватися за поразку від «Карабаха» у Дніпропетровську. На 73-й хвилині Калініч прийняв м'яч на лінії воротарського, розвернувся і в падінні завдав несильний, але влучний удар.

«Карабах» (Агдам, Азербайджан) – «Дніпро» (Дніпропетровськ, Україна) – 1:2

Голи: Джордж (36) – Калініч (15, 73)

Попередження: Гусейнов - Стрініч, Калініч, Зозуля, Канкава, Ротань

«Карабах»: Шехіч - Гараєв, Медведєв, Садигов, Аголлі, Гусейнов, Юсифов (Тагієв, 77), Рейналдо, Муарем, Алмейда, Джордж (Надіров, 65)

«Дніпро»: Бойко - Мазух, Стрініч (Канкава, 46), Дуглас, Федецький, Чеберячко, Гама (Шахов, 85), Ротань (Кравченко, 90), Калініч, Коноплянка, Зозуля

Київське «Динамо» також мало сильного подразника у суперниках у рамках четвертого туру групового турніру Ліги Європи. Кияни, поступившись у минулому турі «Ольборгу» на виїзді, прагнуло реабілітуватися перед власними вболівальниками, які прийшли підтримати улюбленців на НСК «Олімпійський» у Києві.

Але «Ольборг», який не приховував намірів взяти у столиці України бодай одне очко, побудував досить грамотний ешелонований захист і майже не дозволив динамівцям щось створити у перші 45 хвилин матчу. Єдиний гідний спогадів небезпечний момент «Динамо» створило на 25-й хвилині: Сидорчук виявився першим на підборі на лінії чужого штрафного, потужно в дотик пробив по воротах, але м'яч пролетів поруч зі стійкою.

Після перерви підопічні Сергія Реброва увімкнули швидкості і значно активніше почали діяти на половині поля датської команди. На 49-й хвилині Ленс навісив з лівого флангу атаки у центр штрафного майданчику гостей, а але Ларсен зреагував на удар впритул від Беланда. Через десять хвилин після низової передачі від Рибалки Ярмоленко вийшов сам-на-сам із воротарем, підсік м'яч над голкіпером, але Петерсен встиг вибити «сферу» з лінії воріт. Хвилиною пізніше Беланда вистрілив з правого краю штрафного у ближній кут воріт, але Ларсен у черговий раз врятував свою команду від голу.

Господарі поля продовжили натиск на ворота «Ольборга». На 61-й хвилині Сидорчук у дотик пробив з лінії чужого штрафного, але Ларсен в останній момент зреагував на політ м’яча, витягнувши його з ближнього кута. Наступну атака «Динамо» завершував Кравець, який відірвався від захисника, відгукнувшись на фланговий простріл Ленса, але удар нападника у дотик з кількох метрів прийшовся у воротаря суперників.

Ключовим епізодом у матчі стало вилучення захисника «Динамо» Драговіча. Легіонер київської команди сфолив проти Рісгора, який вже збирався виходити на побачення із Шовковським. Як не дивно, вилучення допомогло киянам забити вкрай необхідний гол: подача з кутового з правого флангу на ближню стійку, завершилася влучним ударом головою у виконанні Віди.

Данці, пропустивши гол у власні ворота, були змушені великими силами йти уперед і відіграватися. Натомість, гості пропустили другий гол: свій автограф у воротах «Ольборга» поставив Гусєв, який замінив Ярмоленка у другому таймі. На 93-й хвилині м'яч за допомогою рикошету від захисника після удару Беланда відскочив до Гусєва, а Олег вдало пробив у дальній кут воріт – 2:0.

«Динамо» (Київ, Україна) – «Ольборг» (Данія) – 2:0

Голи: Віда (70), Гусєв (90+3)

Попередження: Віда, Шовковський, Сидорчук

Вилучення: Драговіч («Д»)

«Динамо»: Шовковський – Даніло Сілва, Хачеріді, Драговіч, Віда, Сидорчук (Велозу, 77), Рибалка, Ярмоленко (Гусєв, 84), Беланда, Ленс (Бурда, 72), Кравець

«Ольборг»: Ларсен - Дальсгор, Петерсен, Теланнер, Гортер, Брун (Фредеріксен, 83), Вюрц (Альманн, 83), Рісгор, Томсен, Еневольдсен (Аугустінуссен, 66), Хеленіус

Харківський «Металіст» зазнав гостьової поразки від польської «Легії» із рахунком 1:2. Хоча перший тайм матчу не віщував нічого неприємного для української команди, вже на 22-й хвилині Кобін ударом ножицями через себе після подачі кутового розпечатав ворота «Легії».

Але раділи харків’яни недовго, поляки  вже за сім хвилин нівелювали перевагу гостей. Кухарчік подав кутовий з лівого флангу, Дишленкович помилився на виході, а Сагановські замкнув дальню стійку, пробивши у порожній кут.

«Легія» додала обертів у другій половині гри. Одразу після перерви Сагановські пробив головою після прицільного навісу Дуди з правого краю штрафного, але Дишленковіч врятував «Металіст» від голу.

«Металіст» тримався до 84-й хвилини, але все ж пропустив гол у результаті вдало проведеної польською командою контратаки. Са розрізав оборону «Металіста» і вивів Дуду віч-на-віч із голкіпером, який без проблем переграв Дишленковіча і відправив м’яч у сітку воріт.

«Легія» (Варшава, Польща) – «Металіст» (Харків, Україна) – 2:1

Голи: Сагановські (29), Дуда (84) – Кобін (22)

Попередження: Кухарчік, Са, Жежнічак - Вільягра, Торрес, Кулаков, Едмар

«Легія»: Куцяк - Йодловец, Астіс, Жежнічак, Брож, Гільєрме, Дуда, Врдоляк, Жиро, Сагановські (Са, 75), Кухарчік (Косецькі, 81)

«Металіст»: Дишленковіч - Вільягра, Березовчук, Торсільєрі, Кобін, Торрес (Гоменюк, 90+2), Краснопьоров (Едмар, 80), Ребенок, Шав'єр, Радченко (Кулаков, 51), Жажа

Підписатися на новини