11-й тур Прем’єр-ліги: поразка «Шахтаря» у донецькому дербі, «Динамо» виходить на перше місце

Відбулись матчі 11-го туру чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги. «Шахтар» поступився «Металургу» у донецькому дербі, а київське «Динамо» на виїзді обіграло дніпропетровський «Дніпро» та вийшло на перше місце у турнірній таблиці.

«Металург» створив несподіванку у матчі із чинними чемпіонами України, зумівши не просто відібрати очки у «Шахтаря», але й здобути сенсаційну перемогу. Хоча початок матчу не віщував біди для «гірників», які з перших хвилин пішли у масовані атаки на ворота Бандури. «Металург» прижався до власних воріт і розраховував лише на проведення контратакувальної гри.

Свій найкращий момент для взяття воріт підопічні Мірчи Луческу мали на 38-й хвилині. Захисники забули Луїса Адріано на лінії воротарського, і після подачі ніхто не заважав бразильцеві забивати головою, але Луїс влучив у поперечину.

Другий тайм більше порадував вболівальників на трибунах «Оболонь-Арени» у Києві. На 67-й хвилині Бандура врятував «Металург» від голу, воротар зреагував на удар Кости з близької дистанції. А через чотири хвилини номінальні господарі поля відкрили рахунок у зустрічі. Після подачі м'яч перелетів штрафний майданчик «Шахтаря», а на дальньому її краї на самоті опинився Морозюк. Півзахисник з гострого кута підкрутив м'яч у ворота, а Срна, намагаючись вибити м'яч з лінії, відзначився авто голом.

Не минуло і трьох хвилин, як «Металург» забив вдруге, впіймавши «Шахтар» на контратаці. Лазіч вивалився майже віч-на-віч із Пятовим і ударом з відскоку перекинув голкіпера «гірників», який далеко вийшов з воріт.

І все ж «Шахтарю» вдалося забити гол престижу у цьому поєдинку. Серія кутових у воріт «Металурга» завершилася ударом Срни, а м’яч за допомогою невеликого рикошету опинився у ближньому куті воріт Бандури – 2:1.

«Металург» (Донецьк) – «Шахтар» (Донецьк) – 2:1

Голи: Морозюк (72), Лазіч (75)– Срна (82)

Попередження: Барановський, Прийма - Ракицький

«Металург»: Бандура - Барановський, Чечер, Путівцев, Соболь, Овсепян (Шарпар, 88), Прийма, Нельсон, Лазіч (Міщенко, 90+1), Морозюк, Федотов (Алешандре, 77)

«Шахтар»: Пятов - Срна, Ордець, Ракицький, Шевчук, Степаненко, Фернандо (Гладкий, 59), Коста (Фред, 79), Тейшейра, Тайсон (Бернард, 70), Адріано

Центральний матч туру проходив у неділю у Дніпропетровську, зустрічалися місцевий «Дніпро» та київське «Динамо». Початок матчу був повний сумбуру, в діях команд проглядалося чимало браку.

Відбившись після декількох небезпечних штрафних у виконанні «Дніпра», динамівці перехопили ініціативу і відкрили рахунок у середині першого тайму. Беланда після розіграшу кутового подав на лінію воротарського, дніпряни забули там Ленса, а той, підрізавши м'яч головою, переграв Бойка.

На 35-й хвилині гри стався найбільш контроверсійний момент у матчі. Черговий стандарт «Дніпра» закінчився тим, що Сидорчук вибив м'яч з лінії воріт, і навіть телевізійні повтори протягом матчу так і не дали відповіді, чи було взяття воріт.

Як би не було, а арбітр матчу гол не зарахував і вже за п’ять хвилин показав на центр поля – «Динамо» забило другий м’яч. Гама втратив «сферу» у центрі поля, Ленс довгою передачею знайшов Ярмоленка, який технічно прибрав Мазуха у штрафному майданчику і не залишив шансів воротарю «Дніпра».

Мирон Маркевич вдався до замін, випустивши на поле по перерві Калініча та Шахова, але нові гравці не зуміли кардинально вплинути на події на полі. Лише в останні десять хвилин дніпропетровці мали декілька небезпечних нагод, зокрема, після подачі Стрініча з лівого флангу Калініч зумів головою пробити по воротах «Динамо», але Шовковський витягнув м’яч з-піз поперечини. А за дві хвилин динамівці добили суперника: пройшла контратака киян, Ярмоленко у центрі поля кинув у прорив Кравця, який втік на побачення з Бойком і впевнено його переграв – 3:0.

«Дніпро» (Дніпропетровськ) – «Динамо» (Київ) - 0:3

Голи: Ленс (28), Ярмоленко (40), Кравець (84)

Попередження: Ротань, Стрініч, Зозуля-Рибалка, Сидорчук, Ярмоленко

Вилучення: Ротань (85)

«Дніпро»: Бойко - Федецький, Мазух, Дуглас, Стрініч, Канкава (Кравченко, 70), Ротань, Гама (Шахов, 46), Коноплянка, Селезньов (Калініч, 46), Зозуля

«Динамо»:Шовковський - Даніло Сілва, Хачеріді, Драгович, Віда, Рибалка, Сидорчук (Велозу, 73), Беланда (Безус, 86), Ярмоленко, Ленс (Гусєв, 83), Кравець

Інші результати туру:

«Ворскла» (Полтава) - «Іллічівець» (Маріуполь) – 0:0

«Металург» (Запоріжжя) – «Чорноморець» (Одеса) – 0:0

«Карпати» (Львів) – «Зоря» (Луганськ) – 1:2

«Металіст» (Харків) – «Олімпік» (Донецьк) – 0:0

Підписатися на новини