Ліга Європи: чорний день для українських команд

У четвер, 24 жовтня, відбулись матчі третього туру групового турніру розіграшу Ліги Європи сезону 2014/2015 років. Черговий гральний день став по-справжньому чорним для українських команд: і «Металіст», і «Динамо», і «Дніпро» поступилися своїм суперникам.

Харківський «Металіст» зазнав третьої поразки поспіль у розіграшу Ліги Європи сезону 2014/2015 років. Цього разу команда Ігоря Рахаєва із мінімальним рахунком програла польській «Легії» на стадіоні «Динамо» у Києві.

Початок матчу ознаменувався рівною грою та великою кількістю фізичних єдиноборств у центрі поля. В’язка гра без гольових моментів тягнулася аж до середини першої половини гри, поки «Легії» не вдалося відкрити рахунок у поєдинку. Дуда, отримавши м'яч на вході до штрафного, обіграв Юссуфа і Краснопьорова і відправив м’яч у ворота повз Дишленковича.

«Металіст» міг відновлювати паритет у зустрічі ще у кінцівці першого тайму, коли гравці «Металіста» знайшли Гоменюка на лівому краю штрафного «Легії», але Болбату трохи не вистачило часу, аби замкнути простріл партнера по команді.

На початку другого тайму арбітр призначив пенальті у ворота «Металіста» за гру рукою Юссуфа у власному штрафному майданчику. Врдоляк програв дуель Горяїнову, який відбив «сферу» у лівому від себе нижньому куті. А на 69-й хвилині 11-метровий удар вже було призначено у протилежні ворота: Врдоляк, у свою чергу, підіграв собі рукою, відбираючи м'яч у Гоменюка. На жаль, харків’яни не скористалися нагодою, воротар впорався із ударом Жажи у лівий нижній кут – 0:1.

«Металіст» (Харків, Україна) – «Легія» (Варшава, Польща) - 0:1

Гол: Дуда (28)

Попередження: Торрес, Болбат, Пшеничних, Едмар – Дуда

На 52-й хвилині Врдоляк не реалізував пенальті (воротар)

На 69-й хвилині Жажа не реалізував пенальті (воротар)

«Металіст»: Горяїнов - Вільягра, Юссуф (Березовчук, 76), Торсільєрі, Пшеничних (Кулаков, 62), Краснопьоров (Кобін, 57), Торрес, Едмар, Болбат, Жажа, Гоменюк

«Легія»: Куцяк - Брож, Жежнічак, Астис, Гільєрме, Йодловец, Врдоляк, Косецкі, Кухарчик, Дуда, Са (Сагановські, 81)

Київське «Динамо» сенсаційно зазнало розгрому від датського «Ольборгу» на виїзді із рахунком 0:3. Незважаючи на невдалий результат, кияни впевнено виглядали у першому таймі, налагодивши позиційний контроль м’яча на половині поля суперників.

На 10-й хвилині Ярмоленко прорвався до чужого штрафного по правому флангу атаки, потужно пробив, але м'яч пролетів поруч зі стійкою. А вже за хвилину «Ольборг» відсвяткував перше взяття воріт Рибки: Драговіч вкрай невдало головою скинув м'яч у центральній зоні біля свого штрафного на Еневольдсена, а той невідпорним ударом відправив круглого у кут воріт.

На 20-й хвилині динамівці створили ще один небезпечний момент, але «постріл» іменинника Ярмоленка, якому виповнилося у цей день 25 років, влучив у дальню стійку воріт «Ольборга». На 28-й хвилині Андрій виконав подачу з кутового з правого флангу на ближню стійку, звідки Віда головою скинув м'яч у воротарський, а голкіпер врятував команду від вірного голу після удару впритул у виконанні Ленса.

Наприкінці першого тайму підопічні Сергія Реброва пропустили вдруге: Брун прострілив низом з правого краю штрафного на дальню стійку, де Томсен ударом у дотик відправив м'яч у сітку. До свистка на перерву Ленс встиг виконати ще один гострий удар з кута штрафного майданчику господарів, але Ларсен у черговий раз виручив свою команду.

На початку другого тайму тренерський штаб «Динамо» випустив на поле Велозу, а вже у дебюті другої 45-хвилинки Ярмоленко міг забивати: Андрій потужно пробив з лінії штрафного, але Ларсен блискуче зреагував на цей удар.

Після цього гра на полі вирівнялася, і сили почали покидати динамівську команду. У підсумку, коли гості вже догравали цей матч, «Ольборгу» вдалося встановити крапку у грі. Фредеріксен пройшов вперед по правому флангу, виконав простріл у воротарський, де Томсен ударом у дотикзмусивРибкукапітулювати – 0:3.

«Ольборг» (Данія) – «Динамо» (Київ, Україна) - 3:0

Голи: Еневольдсен (11), Томсен (39, 90+1)

Попередження: Вюртц, Теландер - Бурда, Беланда, Даніло Сілва

«Ольборг»: Ларсен - Дальсгор, Петерсен, Теланнер, Гортер, Брун, Рісгор, Вюртц (Аугустінуссен), Томсен, Еневольдсен (Фредеріксен, 86), Хеленіус (Якобсен, 70)

«Динамо»: Рибка - Віда, Драговіч, Даніло Сілва, Бурда, Сидорчук, Рибалка (Велозу, 46), Беланда (Теодорчік, 67), Ярмоленко, Ленс (Гусєв, 77), Кравець

Дніпропетровський «Дніпро» на «Олімпійському» у Києві поступився азербайджанському «Карабаху» із рахунком 0:1 і залишився з одним заліковим пунктом у турнірній таблиці кваліфікаційної групи.

Гості продемонстрували першокласну дисципліновану гру у захисті, вдало провівши майже увесь матч у контратаках. На 10-й хвилині Рейналдо зачепився за м'яч у штрафному «Дніпра», пішов від Мазуха і пробив з кута воротарського. Бойко виручив дніпропетровців, а добивання Алмейди з 25-ти метрів виявилося невлучним.

Єдиний гол у матчі було забито на 21-й хвилині: контратака азербайджанців закінчилася сольним проходом Муарема. Македонець увійшов у штрафний, на замаху прибрав двох центрбеків «Дніпра» і послав м'яч у дальній кут.

Перший удар у рамку воріт «Карабаху» «Дніпро» завдав лише на 35-й хвилині гри, але Шехічу не довелося прикладати багато зусиль, щоб впоратися із дальнім «пострілом» Бруну Гами.

Другий тайм став логічним продовженням першого, незважаючи навіть на вихід на поле Селезньова. Єдину непогану нагоду врятувати матч дніпропетровці мали вже у компенсований арбітром час до другої половини матчу, але Калінічне не зумів дотягнутися до м'яча після скидки Дугласа і переправити його у ворота «Карабаха» - 0:1.

«Дніпро» (Дніпропетровськ, Україна) – «Карабах» (Агдам, Азербайджан) - 0:1

Гол: Муарем (21)

Попередження: Федецький, Кравченко, Ротань, Коноплянка - Гараєв, Надиров, Аголлі, Медведєв

«Дніпро»: Бойко - Мазух, Стрініч, Федецький, Дуглас, Бруну Гама, Шахов (Селезньов, 46), Кравченко, Ротань, Калініч, Коноплянка

«Карабах»: Шехіч - Медведєв, Садихов, Гусейнов, Гараєв, Юсіфов, Аголлі, Муарем (Алескеров, 89), Річард Алмейда (Телі, 82), Рейналдо, Надиров (Тагієв, 72)

Підписатися на новини