9-й тур Прем'єр-ліги: десять голів "Шахтаря" та "Динамо", вольова перемога "Дніпра"

Відбулись матчі 9-го туру чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги. «Шахтар» та «Динамо» здобули перемоги над «Волинню» та «Говерлою», відповідно, забивши на двох десять м’ячів, а «Дніпро» здобув вольову перемогу над «Чорноморцем» у Дніпропетровську.

Донецький «Шахтар» і луцька «Волинь» влаштували футбольний трилер у Львові, порадувавши вболівальників, які зібрались на «Арені Львів», вісьма забитими голами. Львівський голепад розпочався із влучного удару Дентіньо на 3-й хвилині матчу. Бразилецьз двох метрів проштовхнув м'яч у ворота після передачі Ілсіньо.

Ближче до середини першого тайму команда Віталія Кварцяного перехопила ініціативу на полі. На 19-й хвилині Бікфалві вивів Мемешева на ударну позицію, і Редван з-під Срни, пробиваючи в дальній нижній кут, не влучив у ворота «гірників». А вже у наступному епізоді «Волинь» зрівняла рахунок: Бікфалві пробив зі штрафного і влучив в руку Ілсіньо, а м’яч зрикошетив у ворота Пятова.

Інтриги на полі додав дощ, який розпочався незадовго до завершення першої 45-хвилинки. Якраз перед цим Адріано зумів прийняти м’яч у штрафному суперників,  розвернутися і в оточенні чотирьох гравців «Волині» вразити ворота.

Другий тайм став не менш захоплюючим, аніж перший. Донеччани у своїх найкращих традиціях провели чергову швидку гольову атаку після перерви: Срна замкнув передачу Кости з лівого флангу. На 57-й хвилині матчу провалився захист «Шахтаря»: Селін скористався  передачею Бікфалві з правого краю штрафного і відправив м’яч у сітку воріт Пятова. Ще через три хвилини лише фортуна врятувала чемпіона України від третього голу, м'яч після удару Бікфалві з 16-тиметрів влучив у поперечину.

І все ж клас «Шахтаря» взяв верх над сміливими гостями. Протягом останніх шести хвилин матчу «гірники» провели три результативні атаки. Адріано п'ятою скинув м'яч на хід Тейшейрі, який, вигравши силову боротьбу у Жуніча, ударом від стійки змусив Неділька капітулювати. Срна з правого флангу прострілив у штрафний на Косту, який з другої спроби переграв воротаря «Волині». Вже у компенсований арбітром час «Волинь» остаточно розсипалася, і Адріано, отримавши пас від Тайсона і накрутивши двох центральних захисників, відзначився дублем – 6:2.

«Шахтар» (Донецьк) – «Волинь» (Луцьк) - 6:2

ГолиДентіньо (3), Адріано (36, 90+1), Срна (47), Тейшейра (85), Коста (88)– Ілсіньо (22, автогол), Селін (57)

Попередження: Кучер - Сімінін, Селін, Бікфалві, Шабанов

«Шахтар»: Пятов - Ракицький, Кучер, Чигринський, Срна, Фернандо, Марлос, Ілсіньо (Тейшейра, 46), Дентіньо (Тайсон, 61), Гладкий (Коста, 46), Адріано

«Волинь»: Неділько - Сімінін, Приндета (Сваток, 40), Жуніч, Федорчук, Шабанов, Матей, Кобахідзе (Зінкевич, 90+2), Бікфалві, Мемешев, Селін (Маріотто, 80)

Київське «Динамо» здобуло виїзну перемогу над ужгородською «Говерлою», забивши у ворота суперників чотири «сухих» м’ячі. Кияни відкрили рахунок у матчі вже на 11-й хвилині, Кравець забив свій шостий гол у чемпіонаті. Ярмоленко «розрізав» оборону суперника передачею у штрафний на Сидорчука, той першим дотиком віддав пас Кравцю, якому залишалося лише не промахнутися у порожні ворота.

Команда Сергія Реброва продовжувала контролювати гру і створювати небезпечні моменти біля воріт Бабенка. Один з таких на 43-й хвилині завершився другим взяттям воріт. Ленс навісив у штрафний, Хомин вибив м'яч точно на ногу Сидорчуку, і той першим дотиком з лінії штрафного гарматою вгатив «сферу» у сітку.

Не встигла «Говерла» прийти у себе після перерви, як пропустила третій гол на першій хвилині другого тайму. Ленс обігрався з Ярмоленком і з лінії штрафного акуратно поклав м'яч у нижній кут воріт.

На 79-й хвилині матчу Ярмоленко втік від Акакпо і впав у штрафному майданчику «Волині», заробивши пенальті. Гусєв, який вийшов на заміну замість Ленса у другому таймі,пробив з точкибездоганноу верхній кут воріт – 4:0.

«Говерла» (Ужгород) – «Динамо» (Київ) - 0:4

Голи: Кравець (12), Сидорчук (43), Ленс (46), Гусєв (80, пен)

Попередження: Ленс

«Говерла»: Бабенко – Полянський (Райчевіч, 67), Хомин (Акакпо, 54), Тудосе, Герасимюк, Качараба, Степанюк (Вечурко, 77), Глушицький, Трухін, Шацьких, Бурдужан 

«Динамо»: Шовковський - Віда, Данило Сілва, Драговіч, Сидорчук, Велозу, Рибалка, Беланда (Безус, 58), Ярмоленко, Ленс (Гусєв, 59), Кравець (Теодорчік, 71)

«Дніпро» здобув вольову перемогу над одеським «Чорноморцем» у Дніпропетровську і залишився на вершині турнірної таблиці чемпіонату України.

Вже на 20-й хвилині команда Мирона Маркевича була змушена розпочинати гру з центру поля. Олексій Гай промчав вперед по правому флангу, виконав передачу на лівий край штрафного, звідки Бобко влучним ударом відправив м'яч у дальній кут воріт Бойка.

Дніпропетровці відігралися наприкінці першого тайму, коли Коноплянка пройшов по лівому флангу, прострілив у центр чужого штрафного, де Ротань п'ятою віддав на Калініча, а Нікола невідпорним ударом відправив м'яч у кут воріт.

Переможний м’яч було забито на 66-й хвилині матчу. Коноплянка виконав подачу з кутового на дальню стійку, де м'яч рикошетом від спини Кутаса залетів у сітку воріт «Чорноморця» - 2:1.

«Дніпро» (Дніпропетровськ) – «Чорноморець» (Одеса) - 2:1

ГолиКалініч (37), Кутас (66, автогол) –Бобко (20)

Попередження: Кутас, Фомін

«Дніпро»: Бойко - Лучкевич (Чеберячко, 90+1), Федецький, Мазух, Стрініч, Ротань, Канкава, Гама, Шахов (Селезньов, 63), Коноплянка, Калініч (Кравченко, 82) 

«Чорноморець»Паст - Зубейко, Тейку, Кутас, Опанасенко, К.Ковальчук (Назаренко, 83), Сіваков, Аржанов (Шиндер, 87), Гай (Діденко, 87), Бобко, Фомін

Інші результати туру:

«Металург» (Запоріжжя) – «Олімпік» (Донецьк) – 2:2

«Ворскла» (Полтава) – «Металіст» (Харків) – 0:0

«Карпати» (Львів) – «Іллічівець» (Маріуполь) – 1:0

«Металург» (Донецьк) – «Зоря» (Луганськ) – 0:0

Підписатися на новини