Збірна України обіграла команду Білорусі у Борисові

Національна збірна команда України здобула перемогу над збірною Білоруссю у виїзному матчі відбіркового циклу чемпіонату Європи 2016 року з рахунком 2:0.

Матч розпочався із обопільного знайомства двох колективів. Перша відносна небезпека у матчі була зафіксована лише на 5-й хвилині, коли Ярмоленко виходив на ударну позицію. Але Андрій вирішив продовжити атаку передачею на Зозулю в центр штрафного майданчику – Жевнов впевнено перехопив м’яч. Ще через десять хвилин Шевчук виконав рейд лівим флангом, прострілив у центр штрафного на Зозулю, який у боротьбі з суперником зумів нанести удар по воротах - м'яч розминувся з дальньою стійкою.

Після цього вболівальники, які зібралися на «Борисов-Арені» спостерігали переважно наступну картину: українці будували позиційні атаки, а білорусі успішно їх руйнували і намагалися діяти у контратакувальній манері. Наступного моменту довелося чекати аж до 35-ї хвилини, Коноплянка подав на ближню стійку і Зозуля у боротьбі підправив м'яч у ворота, але той пролетів над самою поперечиною.

Коли команди вже були подумками у роздягальнях, Білорусь ледве не відзначилась у воротах Пятова. На 45-й хвилині після подачі з кутового Філіпенко пробив головою приблизно з 11-метрової позначки, і Пятов у стрибку дотягнувся до м'яча, який летів прямо під поперечину.

Збірна Білорусі активно розпочала другий тайм, пресингуючи «синьо-жовтих» та змушуючи гостей помилятися. Але швидкі контратаки у виконанні Стасевича та Калачова руйнувалися центральними захисниками Кучером та Хачеріді. Українці, як і у першій половині гри, застосовували фланги, але, щоправда, швидкісні прориви Коноплянки, Шевчука та Федецького дивідендів команді Михайла Фоменка не приносили.

На 56-й збірна України заробила право на штрафний з 35-ти метрів. Ротань виконав м’який навіс у штрафний майданчик, м’яч оминув усіх гравців та ледве не залетів у кут воріт Жевнова, але воротар продемонстрував чудову реакцію.

Білоруси відповіли небезпечним стандартом біля наших воріт. До навісної подачі Кривці ніхто із гравців збірної Білорусі не дотягнувся, але м’яч влучив у стійку воріт «синьо-жовтих», після чого Пятов зафіксував його в руках. На 74-й хвилині Пятову довелося знову продемонструвати свою майстерність, коли партнери вивели Балановича на ударну позицію. Андрій кулаками відбив «постріл» гравця збірної Білорусі, але за мить до цього арбітр дав свисток про положення «поза грою».

На 78-й хвилині українська команда організувала чудову контратаку: Сидорчук підхопив «сферу» у центрі поля, промчав близько 30-ти метрів до воріт суперника, віддав загострюючи передачу на Ярмоленка, але захисник збірної Білорусі у карколомному підкаті зумів зняти м’яч з ноги Андрія, який вже збирався завдавати вирішального удару.

Михайло Фоменко в останню десятихвилинку пішов ва-банк і випустив на поле другого нападника  - Будківського.  І тут доля зробила збірній України справжній подарунок: на 82-й хвилині Коноплянка на замаху обіграв Філіпенка, навісив у штрафний суперників, Будківський не влучив по м’ячу, а той зрадницьки залетів у верхній кут воріт від захисника Мартиновича.

На останніх секундах зустрічі збірна України забила другий м’яч, реалізувавши швидку контратаку  «три в два». Сидорчук, який розпочав комбінацію нашої команди, завдав вирішальний дотик по м’ячу – 2:0.

У підсумку, збірна України зуміла здобути дуже важку перемогу над збірною Білорусі, яка стала першою для підопічних Михайла Фоменка у нинішньому відборі Євро-2016!

Білорусь - Україна - 0:2

Голи: Мартинович (82, автогол), Сидорчук (90+3)

Попередження: Кучер, Зозуля

Білорусь: Жевнов - Мартинович (Савицький, 87), Поляков, Верховцов, Філіпенко, Драгун, Стасевич (Кисляк, 46), Гордійчук (Корніленко, 79), Кривець, Балановіч, Калачов

Україна: Пятов - Федецький, Кучер, Хачеріді, Шевчук, Степаненко, Ротань (Сидорчук, 64), Едмар (Будківський, 80), Ярмоленко, Зозуля (Тимощук, 90+1), Коноплянка

Підписатися на новини