Ліга Європи: «Динамо» перемогло «Стяуа», «Дніпро» зіграв внічию із «Сент-Етьєном»

У четвер, 2 жовтня, відбулись матчі другого туру групового турніру розіграшу Ліги Європи сезону 2014/2015 років. Черговий гральний день закінчився перемогою «Динамо» над «Стяуа» у Києві, нульовою нічиєю «Сент-Етьєна» та «Дніпра», а також мінімальною поразкою «Металіста» від «Локерена».

Київське «Динамо» на «Олімпійському» обіграло румунську «Стяуа» із рахунком 3:1 і одноосібно очолило групу «J». Кияни досить впевнено розпочали гру і мали шанс відкрити рахунок вже на 5-й хвилині. Кравець у дотик замикав простріл Ленса з лівого флангу, але м'яч пролетів поруч зі стійкою. На 15-й хвилині, отримавши довгу діагональ від Сілви зі своєї половини поля, Ленс увірвався зі свого лівого флангу у штрафний, але пробив над поперечиною воріт «Стяуа».

Незважаючи на гральну та територіальну перевагу динамівців, саме румунська команда створила найнебезпечніший момент у перші півгодини гри. Ярмоленко обрізався на чужій половині поля, і гості організували контратаку, яку завершував Кіпчу – м’яч від Рибки відскочив у стійку і вилетів на кутовий.

Команді Сергія Реброва конче необхідний був гол у перші 45 хвилин зустрічі, і «біло-синім» допомогла домашня заготовка стандартного положення. Беланда зі штрафного закинув м'яч у штрафний на хід Ярмоленку, який у дотик з лівої ноги відправив «сферу» у ближню дев'ятку.

Динамівці продовжили атаки після перерви, одразу після відновлення гри Арлаускіс перевів м'яч на кутовий після удару Ярмоленка з 25-ти метрів. На 56-й хвилині Ленс відібрав м'яч у суперника поблизу власного штрафного і передачею запустив по правому флангу Сілву. Даніло пробіг до чужого штрафного і зробив поперечний пас на Кравця, який із забійної позиції не влучив у ворота. На 66-й хвилині Кравець у дотик замкнув пас Ярмоленка з правого краю штрафного, зробивши перевагу у рахунку більш комфортною.

Сергій Ребров випустив на поле Буяльського замість Сидорчука, і Віталій на 84-й хвилині міг стати автором третього голу «Динамо». Кравець з шести-семи метрів пробив точно у воротаря, а Буяльський, опинившись першим на добиванні, з близької відстані запустив м'яч над поперечиною.

На 89-й хвилині «Стяуа» відіграла один м’яч, вдало використавши стандарт. Русеску головою замкнув пас п'ятою одного зі своїх партнерів після розіграшу кутового. Але кияни не повторили долі «Шахтаря» у матчі з «Порту» і забили третій гол перед фінальним свистком. Триходівка Беланда - Ярмоленко - Теодорчик завершилась ударом останнього з двох метрів по порожніх воротах.

«Динамо» (Київ) – «Стяуа» (Бухарест, Румунія) - 3:1

Голи: Ярмоленко (40), Кравець (66), Теодорчік (90+1) – Русеску (89)

Попередження: Рибалка - Папп, Шукала, Препеліце

«Динамо»: Рибка - Бурда, Драговіч, Сілва, Віда, Рибалка, Сидорчук (Буяльський, 76), Беланда, Ленс (Калітвінцев, 83), Ярмоленко, Кравець (Теодорчік, 90+1)

«Стяуа»: Арлаускіс - Латовлевіч, Шукала, Варела, Папп, Препеліце, Синмартян, Янку(Станчу, 58, Русеску, 82), Кіпчу, Танасе, Кешеру

Дніпропетровський «Дніпро» зумів вибороти одне очко у виїзному матчі із французьким «Сент-Етьєном», залишивши власні ворота на замку – 0:0.

Хоча перипетії гри не залишали багато сподівань на підсумковий успіх. Зважаючи на відсутність на полі лідерів команди Руслана Ротаня, Євгена Коноплянки та Євгена Селезньова, Мирону Маркевичу нічого не залишалося, як застосувати ротацію у вкрай важливому єврокубковому поєдинку. «Сент-Етьєн» протягом усього матчу діяв «першим номером» та досить агресивно розпочав з перших хвилин. Градель навісив зі штрафного з правого флангу, і Салл потужно пробив головою з семи метрів - м'яч просвистів над поперечиною воріт Бойко. Вступати у гру Денису довелося вже на 8-й хвилині, коли Градель перехопив м'яч в центрі поля після невдалої зрізки Канвави, увійшов у штрафний і пробив у ближній кут - воротар не без зусиль перевів м'яч на кутовий.

Витримавши стартовий запал господарів поля, «Дніпро» створив гольовий момент, який завершився призначення 11-метрового удару. Перрен програв позицію Калінічу, після чого рукою завалив Ніколу на газон. Сам постраждалий пробивав у нижній кут, але Рюффье розгадав наміри форварда і відбив пенальті.

На 34-й хвилині Стрініч ледве не привіз гол у власні ворота, коли Градель прорвався по лівому флангу і віддавав передачу на лінію штрафного, звідти в дотик пробивав Клерк, але Бойко зумів зреагувати на рикошет від захисника «Дніпра».

На початку другого тайму Бойко лише дивом врятував «Дніпро» від голу. Градель змістився з лівого флангу у центр і накинув м'яч на дальню стійку, а Монне-Паке пробив у падінні з п'яти метрів - голкіпер витягнув м'яч з ближнього кута. На 52-й хвилині Каліні вдалося пробити з лінії штрафного, але Рюффье в ефектному стрибку дотягнувся до м'яча, який летів у дальній кут.

Згодом у складі «Дніпра» у другому таймі з’явилися Коноплянка та Шахов, але дніпропетровській команді більше не вдалося організувати бодай гольовий момент біля воріт «Сент-Етьєна», щоправда, зігравши «на нуль».

«Сент-Етьєн» (Франція) – «Дніпро» (Дніпропетровськ, Україна) - 0:0

На 28-й хвилині Калініч не реалізував пенальті (воротар)

Попередження: Перрен, Салл - Зозуля, Федецький, Мазух, Шахов

«Сент-Етьєн»: Рюффье - Салл, Клерк, Клеман, Коад (Корньє, 75), Лемуан, Перрен, Табану, Градель, ван Вольфсвінкель, Монне-Паке

«Дніпро»: Бойко - Мазух, Стрініч, Дуглас, Федецький, Кравченко, Канкава (Шахов, 80), Гама, Політило, Калініч (Коноплянка, 57), Зозуля (Селезньов, 73)

Харківський «Металіст» із мінімальним рахунком у гостях поступився бельгійському «Локерену», залишившись з нулем у графі очок у турнірній таблиці групи «L». Початок матчу видався спокійним та неспішним, м’ячем переважно володіли господарі поля, які розвивали позиційні атаки у напрямку воріт «Металіста».

«Локерен» організував перший небезпечний момент на 15-й хвилині: Лейє вибіг один на один на позиції лівого інсайду, але відправив м'яч прямо у Дишленковіча. Протягом першого тайму прудконогий вінгер бельгійців ще не раз турбував редути харків’ян, але рахунок до перерви так і не було відкрито.

Друга половина гри стала продовженням першої, вже на 47-й хвилині Абдураїмі пройшов відразу декількох гравців «Металіста», увійшов по центру у штрафний майданчик та потужно пробив, але Дишленковіч врятував свою команду.

Єдиний гол у зустрічі було на 74-й хвилині: Одої підключився до атаки своєї команди по лівому флангу, відпасував низом на де Паува, який майстерно прибрав зі шляху Вільягру та ударом на техніку відправив м'яч у дальній кут воріт.

«Локерен» (Бельгія) – «Металіст» (Харків, Україна) - 1:0

Гол: де Паув (74)

Попередження: де Паув - Пшеничних, Вільягра, Едмар

«Локерен»: Баррі - Галіціос, Шольц, Маріч, Одої, Овермейре, Персонс, де Паув, Ванакен (Нголок, 88), Абдураїмі (Ремакле, 79), Лейє (Дессерс, 70)

«Металіст»: Дишленковіч - Вільягра, Юссуф, Гуйє, Пшеничних (Березовчук, 85), Едмар, Краснопьоров, Кобін (Радченко, 60), Шав'єр, Болбат (Кулаков, 68), Гоменюк

Підписатися на новини